Kreativa utbildningar på folkhögskola

Vill du utbilda dig inom något kreativt? Kul, då borde du spana in kreativa utbildningar på folkhögskola! Folkhögskola är känt för sitt inkluderande och gemenskap, och ger dessutom goda grunder för vidare studier på exempelvis högskola eller universitet. Som elev vid folkhögskolan erbjuds du boende och i vissa fall mat på skolan, utbildningarna är också CSN-berättigade.

Varför vänta? Skicka in din ansökan idag!


Studieort: | Längd: 1år

Spelutveckling är en tvåårig utbildning för dig som vill skapa egna datorspel. Datorspelsbranschen växer snabbt just nu och vi kan ge dig kunskap som öppnar många nya dörrar.


Studieort: Ljungskile | Längd: 2år

Journalistlinjen är en modern yrkesutbildning för dig som vill arbeta som journalist. Vår journalistutbildning har ett tydligt digitalt fokus, oavsett om du vill skriva eller göra radio. Rörlig bild är också en självklar del i utbildningen.

Studieort: Munkfors | Längd: 1-2år

Pianolinjen är till för dig som vill utveckla ditt pianospel såväl tekniskt som musikaliskt, oavsett vilka förkunskaper du har. Kursen utformas efter dina önskemål i samråd med din lärare.

Studieort: Sigtuna | Längd: 1år

Det bästa sättet att lära sig skådespeleri är att skådespela. Mycket. Träna ditt instrument, jobba med dig själv och öppna dig för andra. Att upptäcka dynamiken mellan dig själv, rollen, dina motspelare och medarbetare och hitta fram till samspelet som gör skådespeleriet levande.


Studieort: Munkfors | Längd: 1-2år

På Musikproduktionslinjen finns inriktningarna Songwriting och Studio och du utbildar dig inom musikskapandets alla områden, från anteckningsblocket till inspelad, mixad och mastrad låt.

Studieort: Oskarshamn | Längd:

Som kyrkomusiker behöver man två ben att stå på. Det ena är färdigheterna att spela, sjunga och dirigera. Det andra handlar om sociala, andliga och pedagogiska kunskaper. Vår ambition är att erbjuda dig en utbildning som landar i verkligheten och ger dig de yrkeskunskaper du behöver.

Studieort: Åkarp | Längd: 1år

Vill du utbilda dig inom ett yrke som inom skolan och med goda utsikter till jobb? Då är du välkommen att studera till lärarassistent med inriktning specialpedagogik hos oss.


Studieort: Värnamo | Längd: 1år

Gillar du att skapa och förverkliga en idé? Vill du arbeta med textil i framtiden? Då är du välkommen till Textilakademin i Värnamo. Vi erbjuder en kreativ miljö där du får utveckla ditt textila kunnande och samtidigt växa som person.

Studieort: Sigtuna | Längd: 2år

Att göra film är den bästa filmskolan. Att kasta sig in i den kreativa processen hands-on, få rutin på set och lära sig av sina misstag är det bästa sättet att förstå vad filmskapande går ut på och hitta sitt personliga uttryck.

Sigtuna folkhögskolas filmutbildning erbjuder två fullmatade år på heltid och riktar sig till dig som brinner för och vill lära dig alla aspekter av filmberättandet.

Studieort: Helsjön | Längd: 1år

På Helsjön folkhögskola kan du läsa japanska som en fristående kurs på kvartsfart en dag i veckan, eller i kombination med studier på skolans Allmän kurs. Båda kurserna omfattar en språklig del och en kulturell del.

Fler utbildningar

Ingen av utbildningar som föll dig i smaken? Kanske vill du gå en utbildning som leder till jobb? på Studier.se kan du söka och jämföra mellan tusentals kurser och utbildningar och hitta den som passar just dig.

Läs mer om fler populära utbildningar

Allmän kurs på folkhögskola

Allmän kurs på folkhögskola erbjuds över hela landet och vänder sig till dem som behöver komplettera sin grundskole- eller...

Ljud och musikproduktion utbildning

Oavsett om du vill jobba som musikproducent, ljudtekniker eller vill skapa din egen musik, ger en ljud och musikproduktion...

Programmering Utbildning

Med en programmering utbildning har du chansen att skapa det där nästa stora Tv-spelet eller appen som alla laddar...

CSN-berättigade utbildningar på distans

Vill du läsa en CSN-berättigad utbildning på distans? En distansutbildning är en flexibel lösning för dig som vill utbilda...

CSN-berättigade utbildningar

Tycker du att det är svårt att veta vilka CSN-berättigade utbildningar som det finns att välja mellan? Att välja...

Plugga upp betyg

Saknar du grundläggande behörighet för att komma in på din drömutbildning? Saknar du betyg från gymnasiet eller behöver du...

Kreativa utbildningar för alla

Vill du utbilda dig inom något som du verkligen brinner för? Svenska folkhögskolor erbjuder kreativa utbildningar för alla som...

Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...

Vård och omsorg utbildning

Är du intresserad av att gå en vård och omsorg utbildning? Då har du hittat rätt! En utbildning inom...

Elevassistent utbildning

En elevassistent utbildning ger dig fördjupade kunskaper om barn och ungdomar med särskilda behov som exempelvis en funktionsnedsättning eller...