Medicinsk sekreterare utbildning

För dig som är intresserad av att jobba som vårdadministratör krävs det att du har en medicinsk sekreterare utbildning i grunden. Efter avslutad utbildning kommer du kunna jobba som vårdadministratör på bland annat sjukhus, vårdcentral eller på ett läkemedelsföretag. Yrket innebär mycket administrativt arbete där din främsta uppgift är medicinsk dokumentation i form av journalskrivning efter diktamen och diagnosklassifikation. Andra uppgifter som ingår i ditt yrke är personaladministration, ekonomihantering och receptionsarbete. Att jobba som medicinsk sekreterare kräver att du är strukturerad och har en kommunikativ förmåga.

Skickar...

Låt oss hitta rätt utbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Medicinteknisk säljare

  Affärshögskolan

  Yrkeshögskola
  6-12 månader
  Kurser
  HT 2022
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Medicinsk sekreterare

  Vårdyrkeshögskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2022
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Medicinsk sekreterare

  Högalids folkhögskola

  Folkhögskola
  2 år
  Kurser
  HT 2022
  Kalmar
  Kalmar län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Vårdadministratör utbildning

  Medicinsk sekreterare utbildning kallas även vårdadministratör utbildning. Som vårdadministratör jobbar du inom vården främst med medicinsk dokumentation. Arbetet kräver att du har en god kommunikativ förmåga men också är strukturerad i ditt arbete. Arbetet innebär mycket skrivande och därför bör du vara intresserad och även ha goda kunskaper i det svenska språket.

  Vårdadministratör utbildning är för dig som vill jobba inom vården på ett mer administrativt plan.

  Medicinsk sekreterare YH

  Medicinsk sekreterare utbildning finns på flera av landets yrkeshögskolor. Utbildningen hålls under 2 år och innefattar 400 YH-poäng. Under utbildningen kommer du får varva teoretiska lektioner med praktiska uppgifter i form av LIA. Lärande i arbete innebär att du är ute och praktiserar på en passande organisation tex en vårdcentral eller ett sjukhus.

  Efter avslutad medicinsk sekreterare utbildning kommer du vara väl förberedd på att ta dig an arbetslivet som vårdadministratör.

  Medicinsk sekreterare behörighet

  För att få jobba som medicinsk sekreterare krävs det att du har en relevant utbildning. Utbildningen heter oftast medicinsk sekreterare utbildning eller vårdadministratör utbildning. Flera av landets yrkeshögskolor erbjuder denna typ av utbildning men även vissa folkhögskolor. Efter avslutad utbildning har du behörighet att jobba som vårdadministratör på bland annat sjukhus, vårdcentraler och läkemedelsföretag.

  Medicinsk sekreterare distans

  Flera skolor runt om i landet har valt att lägga sin undervisning på distans. Det har blivit allt mer vanligt på senare år, dels kostar det mindre pengar och det blir ofta en mer flexibel undervisningsform. När det gäller vårdadministratör utbildning så finns det flera distansutbildningar att välja mellan dock ska man vara medveten om att man inte kommer undan LIA-perioden (praktiken) som alltid måste ske på plats. Alltså kan du inte få en medicinsk sekreterare utbildning 100% på distans.

  Medicinsk sekreterare lön

  Lönen för en vårdadministratör har under de senaste åren ökat stadigt. Enligt tidningen Vision ligger medellönen i Sverige på ca 27 000 kr, detta lite beroende på vilken region du jobbar i. Generellt sett har lönen för medicinsk sekretare varit relativt låg men på vissa håll har man sett en ökning på upp till 4% per år vilket är väldigt bra.

  Utbildningar inom vården

  Att jobba som medicinsk sekreterare är ett jobb som kräver mycket administrativt arbete med mycket lite kontakt med patienter. För dig som vill ha mer patientkontakt har vi samlat utbildningar inom vården som vi tror skulle kunna passa:

  Är du intresserad av att gå en medicinsk sekreterare utbildning?

  Fyll enkelt i formuläret ovan så ser vi till att hitta rätt utbildning för dig!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

  Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...

  Vård och omsorg utbildning

  Är du intresserad av att gå en vård och omsorg utbildning? Då har du hittat rätt! En utbildning inom...

  Elevassistent utbildning

  En elevassistent utbildning ger dig fördjupade kunskaper om barn och ungdomar med särskilda behov som exempelvis en funktionsnedsättning eller...

  Barnskötarutbildning

  Gå en barnskötarutbildning och plugga till barnskötare via Komvux, folkhögskola, yrkeshögskola eller som yrkesutbildning. Som barnskötare jobbar du med...

  .NET utvecklare utbildning

  Vill du gå en .NET utvecklare utbildning? Bra val! En utbildning till .Netutvecklare passar dig som har en passion...

  Speldesign utbildning

  Vill du plugga speldesign och gå en speldesignutbildning? Det finns många olika jobbmöjligheter och yrkesroller för dig som vill...

  Roliga utbildningar med bra lön

  Letar du efter roliga utbildningar med bra lön? Då har du kommit rätt! Nedan har vi listat många roliga...

  Jobba med människor

  Vill du jobba med människor? Utbilda dig inom vården till bland annat, undersköterska och sjuksköterska, bli terapeut eller arbeta...

  Vårdutbildningar

  Vi har samlat Sveriges bästa vårdutbildningar för dig som vill bli en framtida hjälte! Har du alltid haft en...

  Specialistundersköterska utbildning

  Jobbar du som undersköterska idag men vill kompetensutveckla dig inom yrket i form av en specialistundersköterska utbildning? Som specialist...