Vad händer efter högskolan?

Visst är det en fantastisk känsla, att äntligen ha tagit examen. Men vad händer nu? Vad händer efter högskolan? Här kan du söka och jämföra utbildningar för dig som vill prova något nytt efter högskolan. Vi har samlat utbildningar från några av Sveriges bästa utbildare. Jämför och hitta den utbildning som passar just dig!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt utbildning för tiden efter högskolan!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Improvisationsteater

  Improvisationsstudion

  Kurser
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  1 750 SEK

  Vad händer efter högskolan?

  Det är inte alltid en självklarhet vad man skall göra efter högskolan. Vissa är redo för att ge sig in i arbetslivet direkt, men att plötsligt övergå till att börja arbeta kontorstider kanske är inte lika lockande när möjligheten till att förlänga studentlivet finns. För många är åren som student de härligaste åren i ens liv, varför inte fortsätta utbilda dig? Vill du sticka ut på arbetsmarknaden är det en enorm fördel att läsa en påbyggnadskurs för att bli ännu vassare inom ett särskilt område. Genom att ha meriter ifrån utomstående kurser kommer du ha större chans att överglänsa dina konkurrenter. Vi på studier.se har flera olika utbildningar för dig att välja mellan.

  Olika typer av utbildningar efter högskolan

  Påbyggnadskurs

  För att bli mer attraktiv hos arbetsgivaren kan det behövas meriter utöver din examen från högskolan. Vill du sticka ut från mängden arbetssökande kan därför en påbyggnadskurs passa dig perfekt. Du kan gå exempelvis gå utbildningar inom excel som är ett populärt branschverktyg eller kanske finslipa din presentationsteknik med en utbildning i presentationsteknik eller retorikkurs. Vill du sträcka dig utanför din bekvämlighetszon och ta med flyttlasset utomlands vore en språkkurs kanske perfekt för dig! Att läsa en kurs som kompletterar vad du tidigare studerat i högskolan kommer medföra bättre möjligheter för dig att nå ditt drömyrke. Tips på olika ämnen på utbildningar som du kan gå efter högskolan som påbyggnadskurser:

  • IT
  • Retorik
  • Teknik
  • Mindfulness & Stresshantering
  • Marknadsföring
  • Språk

  Intressekurs

  Nu har du äntligen möjligheten att påbörja en utbildning eller gå en kurs inom ett ämne som du länge varit passionerad för men inte haft tillfälle att förverkliga. Har du en längtan efter att utveckla dina färdigheter inom matlagning? Eller ett brinnande intresse för dans? Nu har du chansen att utbilda dig till det du alltid velat. Det finns ingenting som är omöjligt!

  Skola om

  Bara för du har gått ur högskolan betyder det inte att det är för sent att byta inriktning i livet. Ämnet du valde kanske verkade som en bra idé i början av dina studier men nu i efterhand så är du inte lika säker. På studier.se erbjuder vi oerhört många olika utbildningar som kanske är bättre ämnade för dig. Vem har sagt att man bara kan ha en examen? Nu kan du utbilda dig till något helt annat än vad du tidigare läst på högskolan, såsom fastighetsmäklare eller tandläkarprogrammet? Du kanske tidigare har studerat på en folkhögskola och istället vill gå en YH-utbildning? Läs då gärna mer om ansökan yrkeshögskola.

  Hur långa är utbildningarna?

  Utbildningar som du kan gå efter högskolan varierar otroligt i längd. Vi har kurser som sträcker sig över en helg eller en dag till utbildningar som pågår i flera år. Bland den breda variationen av utbildningar är vi säkra på att du kommer hitta något som passar just dig!

  Vet du vad du ska göra efter högskolan nu?

  Nej det är ju självklart inte enkelt att veta, men fyll i formuläret så hjälper vi dig genom att skicka upp till 5 olika förslag på vad du kan göra efter högskolan!

  Läs mer om fler populära utbildningar