Jämställdhet utbildning

Behöver ni gå en jämställdhet utbildning på er arbetsplats? Ett bra jämställdhetsarbete kan skapa förutsättningar för nya marknader, kundgrupper, lösningar och lönsamhet. Detta kan även omvandlas till att bli en stor konkurrensfördel som kan användas för att attrahera de bästa medarbetarna och skapa förutsättningar för att kunna utnyttja medarbetarnas fulla potential.

Här på studier.se har vi samlat en rad olika utbildningar inom jämställdhet, mångfald samt arbetsmiljökurser för att ni ska kunna skapa en mer välmående arbetsplats.

Skickar...

Låt oss hitta rätt kurs för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  HBTQI för chefen

  RFSL Utbildning

  Kompetensutveckling
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  Stockholm
  -

  Webbutbildning med hbtqi-fokus

  RFSL Utbildning

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Distans
  395 SEK

  HBTQI-Certifiering

  RFSL Utbildning

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Workshop
  Löpande
  Flera orter (5 st)
  -

  För jobbet - Verksamhetsutveckling

  Improvisationsstudion

  Kurser
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  -

  Jämställdhetsutbildning / JGL utbildning

  Ända sedan Metoo-hösten 2017 har man sett ett stegrande behov av att öka kunskapen kring jämställdhet och jämlikhet i samhället och frågorna tas numer på större allvar än tidigare och ord blir till handling i större utsträckning. För att kunna säkerställa att sexuella trakasserier, härskartekniker och andra ovälkomna beteenden inte förekommer i er organisation kan en jämställdhet utbildning vara en bra start. Hos våra utbildare hittar du utbildningar som fokuserar på jämställdhet och hur man ska arbeta för att få ett bra jämställdhetsarbete i organisationen.

  JGL står för Jämställdhet Genus Ledarskap och syftet med utbildningen är att ledning och chefer ska kunna förhålla sig sakligt till jämställdhets- och jämlikhetsfrågor, genom ökad normmedvetenhet. En JGL-utbildning är till för att skapa en god arbetsmiljö för hela organisationen från medarbetare till ledning. Är du chef och vill förbättra din arbetsmiljö? Då kan BAM utbildning också vara ett alternativ för dig som vill främja och förstärka dina medarbetares trivsel på arbetsplatsen.

  Varför ska man gå en JGL utbildning?

  Varför ska man gå en utbildning inom JGL? det finns flera skäl till varför en utbildning JGL är bra. Det är viktigt att behandla alla människor lika och ofta ligger ansvaret på ledare och chefer att skapa rätt miljö inom organisationen och kunna agera sakligt. JGL-utbildningen ger dig de verktyg du behöver för att kunna leda och rekrytera jämställt och inkluderande. Flera studier visar även att bolags lönsamhet tenderar att öka då de har diversifierade arbetsgrupper.

  Syftet med en JGL-utbildning i korthet:

  • Ha insikter i hur man skapar ett stabilt och långsiktigt jämställdhetsarbete
  • Skapa en trygg och trevlig arbetsplats för hela organisationen
  • Förstå vad det innebär att leda sig jämställt

  JGL utbildning

  Nedan ser du exempel på kursinnehåll i en JGL-utbildning:

  • Definitioner av JGL m.m
  • Makt och maktbaser
  • Organisationsteori och motstånd i organisationer
  • Statistik och analys
  • Ledning och styrning t ex gällande arbetsmiljölagstiftning, mål och företagspolicys
  • Ansvaret som arbetsgivare. Särskilt uppmärksammat efter #Metoo

  HBTQ utbildning

  Att vara en inkluderande och tillmötesgående arbetsplats är något som alla verksamheter tjänar på. När kunder, klienter och medarbetare känner sig välkomna och inkluderade redan från början kommer man skapa ett förtroende som ger grund till en fortsatt positiv kontakt.

  Flera av våra utbildare erbjuder HBTQ-certifiering. Utbildningen fokuserar på hbtq-frågor, men certifieringen syftar också till att reflektera över normer och bemötande även i ett bredare perspektiv. Fokus för HBTQ-certifieringen är även hbtq-personers livsvillkor, normer kopplade till kön, könsidentitet och sexualitet, samt hur man på bästa sätt bemöter hbtq-personer.

  Utbildning mångfald

  Enligt Metrojobb är mångfald något som är mycket viktigt på en arbetsplats för att nå lönsamhet och konkurrenskraft därför är det extra viktigt att gå en jämställdhet utbildning. Att ha en ökat mångfald i er organisation kan ge upphov till nya perspektiv och idéer. Det har även bevisats att medarbetarna presterar bättre och är gladare vilket leder till en minskad sjukfrånvaro.

  Resultatet av en ökad mångfald:

  • Friskare medarbetare
  • Stärkt varumärke
  • Mer innovation
  • Nå fler kundgrupper

  Jämställdhetsutbildning på distans

  I vissa lägen kan det vara aktuellt med en distansutbildning, kanske kan du inte ta dig dit utbildningen hålls eller vill kombinera studierna med ditt arbete. Flera utbildare inom jämställdhet, JGL, HBTQI och hållbarhet erbjuder även sina kurser på distans. att gå en jämställdhetsutbildning på distans möjliggör att du kan jobba samtidigt. Kompetensutveckling för ledare, chefer och anställda är ofta en investering som löner sig i längden i form av bland annat ökad trivsel på arbetsplatsen och lönsamhet för bolaget.

  Det finns olika upplägg för hur en distansutbildning kan hållas. Det enda du behöver ha tillgång till är en dator/läsplatta samt internetuppkoppling, helt enkelt ett mycket flexibelt och lättvindigt utbildningsformat. Nedan ser du exempel på digitala former av undervisning:

  • Webbinarium
  • Föreläsning digitalt
  • E-kurs (är ofta förinspelat)

  Social hållbarhet utbildning

  En utbildning inom social hållbarhet riktar sig till dig som jobbar eller ska börja jobba med frågor inom social hållbarhet på arbetsplatsen. En utbildning inom hållbarhet kan beröra de tre olika delarna miljömässig, ekonomisk eller social hållbarhet. Syftet med en utbildning inom social hållbarhet är ofta att få organisationer att koppla samman sin strategiska planering med de sociala dimensionerna av hållbarhet. Dessa kan ha utgångspunkt i samhällets eller de globala målen för hållbarhet där jämställdhet och folkhälsa är i centrum.

  Genusvetenskap utbildning

  För dig som är intresserad av genusvetenskap kan en utbildning inom genusvetenskap vara rätt val. Det går att studera genusvetenskap på högskola eller universitet vilket ger dig en högre utbildning och högskolepoäng. Du kan välja mellan ett helt program eller att lägga till enstaka kurser för att fördjupa dig inom jämställdhet och genus. En genusvetare kan jobba med att analysera lagstiftning, politik eller kultur. Efter avslutad utbildning inom genusvetenskap är det även vanligt att jobba med bland annat biståndsarbete, jämställdhetsarbete inom organisationer eller förvaltningar, eller CSR som idag är en stor och viktig fråga för bolag.

  Kurser i jämställdhet i Göteborg, Stockholm, Malmö

  Kurserna genomförs av professionella utbildningsföretag i hela Sverige men störst utbud finns i storstäderna Göteborg, Stockholm och Malmö området. Flera kursarrangörer kan också genomföra utbildningarna på distans.

  Läs gärna mer om arbetsmiljökurser och arbetsmiljöutbildning!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Hot och våld utbildning

  En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...

  Arbete i slutet utrymme

  Arbete i slutet utrymme är en av de största riskmomenten på arbetsplatser och en bristande kunskap kan komma att...

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Hållbarhetsutbildning

  Brinner du för en hållbar framtid? Är du idag ansvarig för miljö och hållbarhetsfrågor i ert företag eller är...

  Kvartsdamm utbildning

  Behöver du eller dina anställda gå en kvartsdamm utbildning? Alla som arbetar med eller leder arbeten där kvartsdamm förekommer...

  Härdplastutbildning

  Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver gå en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare...

  Elsäkerhetsutbildning

  Arbetar du inom elbranschen och behöver gå en elsäkerhetsutbildning? En elsäkerhetsutbildning hjälper dig att få rätt kunskap i elsäkerhetsanvisningarna....

  Miljöcertifiering kurs

  Få en certifiering genom att gå en miljöcertifiering kurs och bidra till en bättre värld! Här kan du jämför...

  Risk- och krishantering utbildning

  Gå en utbildning inom riskhantering eller krishantering! Här har vi samlat flera av de bästa risk- och krishanteringsutbildningarna i...

  Brandskyddsutbildning

  Gå en brandskyddsutbildning och lär er hur man ska agera vid en brand. Alla anställda på en arbetsplats bör...