Fastighetsförvaltare utbildning

En fastighetsförvaltare utbildning leder dig in i fastighetsbranschens spännande värld. Som fastighetsförvaltare har du ett övergripande ansvar för att förvalta, utveckla och förädla fastigheter. Du har det yttersta ansvaret att dina hyresgäster är nöjda och att fastighetens ekonomi utvecklas åt rätt håll. Det är en kombination av att ha mycket kundkontakt till arbetsledaransvar där varje dag är olik den andra.

Att gå en fastighetsförvaltare utbildning på en yrkeshögskola kommer ge dig goda förutsättningar att jobba inom fastighetsbranschen och få ett mycket spännande arbetsliv i många år framöver!

Skickar...

Låt oss hitta rätt utbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Facility Management

  Affärshögskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2022
  Göteborg
  Malmö
  Stockholm
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fastighetsingenjör

  KYH

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2022
  Flera orter (7 st)
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

  Fastighetsakademin

  Yrkeshögskola
  2-3 år
  Program
  HT 2022
  Göteborg
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fastighets- och energitekniker

  Fastighetsakademin

  Yrkeshögskola
  1-2 år
  Program
  HT 2022
  Göteborg
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fastighetsförvaltare YH

  Det finns flera vägar in i fastighetsbranschen och för att jobba som fastighetsförvaltare. De flesta arbetsgivarna kräver någon form av utbildning eftersom man ska kunna ha koll på både den praktiska och ekonomiska delen.

  Den lättaste och mest effektiva vägen att ta är att studera till fastighetsförvaltare YH. Det innebär att man studerar en 2,5 års yrkeshögskoleutbildning. En yrkeshögskola ger dig goda kunskaper och förberedelser inför arbetslivet med en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete i form av LIA.

  För dig som har tex en ekonomikandidat men känner att du vill jobba som fastighetsförvaltare kan det vara en god idé att läsa några kompletterande kurser. Kurser att rekommendera är fastighetsjuridik och fastighetsskötsel. Då kommer chanserna öka att arbetsgivaren väljer att anställa just dig.

  Diplomerad fastighetsförvaltare

  Som tidigare nämnt behöver du gå en Fastighetsförvaltare YH utbildning för att bli diplomerad fastighetsförvaltare. Det finns flera yrkeshögskolor i Sveriges som erbjuder utbildningen. När du väl är diplomerad fastighetsförvaltare har du möjlighet att jobba som bland annat fastighetsförvaltare, fastighetsingenjör, energispecialist, projektledare, teknisk förvaltare, energiingenjör, driftingenjör.

  En fastighetsförvaltare utbildning kommer ge dig en rad olika möjligheter att jobba inom fastighetsbranschens spännande värld. Fastighetsbranschen är stabil och påverkas inte särskilt mycket av yttre omständigheter, människor kommer alltid behöva någonstans att bo oavsett låg- eller högkonjunktur och likaså gäller företag. Därför får du som diplomerad fastighetsförvaltare en anställning som skapar trygghet och långvarighet.

  Fastighetsskötare utbildning

  En fastighetsskötare jobbar ofta mer praktiskt än vad fastighetsförvaltaren gör. Fastighetsskötarens arbetsuppgifter innebär allt från skötsel och reparation av fastighetens yttre till att ta hand om gemensamma ytor så som lekplatser, gräsmattor och trädgårdsarbete.

  Det som krävs främst av dig som fastighetsskötare är att du är praktiskt lagd och har viss kunskap om teknik och renoveringsarbete eftersom arbetet främst innebär praktiskt arbete. Det finns inga krav på att du ska ta en fastighetsskötare utbildning. Dock kan det ge dig mycket bra grundkunskaper i vad arbetet innebär och du blir även mer eftertraktad på arbetsmarknaden.

  Fastighetsförvaltare utbildning Göteborg

  Göteborg är Sveriges andra största stad och har många både stora och små fastighetsbolag som tex Balder fastigheter. Dessutom är det en stor studentstad med både Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet i spetsen.

  För dig som vill gå en fastighetsförvaltare utbildning Göteborg ser chanserna goda ut att få jobb efter avslutad utbildning. Dessutom ligger Sveriges största skola inom fastighetsbranschen i Göteborg, Fastighetsakademin. Skolan ägs av flera stora fastighetsbolag i Sverige och erbjuder fastighetsförvaltare utbildning, fastighetstekniker, fastighetsingenjör och teknisk förvaltare. Fastighetsakademin är en yrkeshögskola som har goda kontakter och ett stort nätverk inom fastighetsbranschen vilket kommer ge dig den bästa utbildningen för att du ska känna dig redo för arbetslivet.

  Du hittar fler YH utbildningar i Göteborg under länken. Här hittar du Sveriges bästa YH-utbildningar där bland annat fastighetsförvaltare ligger med.

  Fastighetsförvaltare utbildning Stockholm

  Som Sveriges huvudstad är Stockholm ett stort nav inom fastighetsbranschen i Sverige. Många stora bolag har sina huvudkontor i staden och det finns ett stort utbud av fastigheter som behöver förvaltas.

  Det finns flera yrkeshögskolor i Stockholm som erbjuder fastighetsförvaltare utbildning. Utbildningen innefattar 2,5 års studier med stort fokus på praktik men även en del teoretiskt arbete. Efter avslutad fastighetsförvaltare utbildning kommer du få en gedigen kunskap och vara redo för att jobba inom fastighetsbranschen.

  För dig som är intresserad av att plugga på en yrkeshögskola i Stockholm så har vi samlat de populäraste utbildningarna på ett och samma ställe.

  Andra relevanta inom fastighetsbranschen

  Är du intresserad av att bli fastighetsmäklare? Vi har Fastighetsmäklarutbildning i Gävle och Fastighetsmäklarutbildning i Luleå

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

  Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...

  Yrkeshögskola Örebro

  Vill du studera på yrkeshögskola i Örebro? Det finns flera yrkeshögskolor i Örebro att välja mellan. Att studera på...

  VVS-ingenjör utbildning

  Vill du gå en VVS-ingenjör utbildning? Utbildningen passar dig som med ett tekniskt intresse som vill arbeta med projektledning,...

  YH-utbildningar som ger bra lön

  Vill du veta vilka YH-utbildningar som ger bra lön? Har du någon gång ställt dig frågan vad ska jag...

  Kort utbildning som ger jobb

  Vill du gå en kort utbildning som ger jobb? Vi har samlat flera riktigt bra utbildningar som ger jobb...

  Elingenjör utbildning

  Intresserar du dig för el-och energiteknik är en elingenjör utbildning defintivt något för dig! Som elingenjör finns det stora...

  10 korta utbildningar som ger jobb och bra lön

  Vet du vilka utbildningar som leder till jobb och en hög lön? Vi har listat 10 korta utbildningar som...

  Sök till yrkeshögskola

  Sök till yrkeshögskola genom studier.se. Vi har samlat yrkeshögskolor från hela landet så du enklare kan jämföra och hitta...

  Kort utbildning, garanterat jobb

  Vill du gå en kort utbildning som leder till garanterat jobb? Då ska du läsa vidare! Hos oss på...

  YH utbildningar i Göteborg

  YH utbildningar i Göteborg är de främsta i landet. Här kan du utbilda dig inom bland annat ekonomi, IT,...