Yrkeshögskola Örebro

Vill du studera på yrkeshögskola i Örebro? Det finns flera yrkeshögskolor i Örebro att välja mellan. Att studera på yrkeshögskola är ett bra val för dig som vill ha en yrkesinriktad utbildning som innehåller både teori och praktik. Du får praktisk erfarenhet av yrket du vill jobba med och kan snabbt komma ut i arbetslivet. De flesta YH-utbildningar är bara två år eller kortare. Det går att studera i Örebro eller på distans, det väljer du själv. Om du vill studera på distans eller är redo att pendla eller flytta finns det betydligt fler YH-utbildningar att välja på än bara de skolor i Örebro. Vi hjälper dig hitta rätt utbildning och berättar mer om yrkeshögskolor nedan!

Studera på yrkeshögskola i Örebro

Ska du börja studera? Bra val! Om du vill studera i Örebro finns det flera bra skolor att välja mellan som har utbildningar i Örebro. Det finns även möjlighet att studera på distans på flera yrkeshögskolor, oavsett vart i Sverige du bor eller befinner dig. Det ligger även flera skolor i Stockholm som erbjuder ännu fler utbildningar, bara två timmar bort.

Yrkeshögskolor i Örebro

Det finns många skolor i Örebro att studera på. Nedan utbildare erbjuder YH-utbildningar i Örebro via yrkeshögskolan 2021/2022. Tänk på att Myndigheten för yrkeshögskola varje år beviljar nya utbildningar så kommande år kan urvalet se annorlunda ut.

Yrkeshögskolor i Örebro:

 • Lärcentrum Masugnen
 • Medborgarskolan i Stockholm – Påhlmans Handelsinstitut
 • Plushögskolan AB – Teknikhögskolan
 • Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige
 • Affärshögskolan
 • Åsbro Kursgård
 • Hermods

YH-utbildningar som du kan läsa i Örebro
Nedan ser du exempel på yrkeshögskoleutbildningar som du kan läsa i Örebro.

 • Tandsköterska
 • Projekteringsingenjör BIM Anläggning
 • Green Logistics Management
 • Drifttekniker, Kraft & Värme / Process
 • B2B-säljare
 • Anläggningsmontör storkraftnätet
 • Anläggningsingenjör järnväg
 • Anläggningsingenjör – Infrastruktur
 • Abonnentingenjör

Källa: MYH

Yrkeshögskola på distans

Oavsett vart du bor i Sverige har du möjlighet att studera på yrkeshögskola på distans. Det finns väldigt många YH-utbildningar och yrkeshögskolor som erbjuder utbildningar på distans. Att studera på distans innebär en stor frihet, då du kan studera vart, när och hur du vill. Du är inte beroende av att vara på plats och har ofta möjlighet att jobba samtidigt.

Här kan du läsa mer om att studera på yrkeshögskola på distans

Om du gärna vill studera på då distans har du möjlighet att välja mellan tusentals distansutbildningar inom olika områden. På Studier.se kan du söka, jämföra och hitta din drömutbildning inom det område du vill jobba.

Ansökan yrkeshögskola

Är du redo att söka till en utbildning på yrkeshögskolan? Vi hjälper dig med allt du behöver veta. Här får du information om att söka till yrkeshögskola. Nedan ser du en enkel guide till hur du går tillväga med allt ifrån val av utbildning till hela antagningsprocessen. Tidsintervallerna för att söka till en yrkeshögskola kan variera, vissa skolor har löpande ansökningar medan andra endast tar emot ansökningar på våren respektive hösten. Därför är det alltid viktigt att du kollar upp vad som gäller på respektive skola som du är intresserad av.

Såhär ansöker du till yrkeshögskolan
 1. Hitta den utbildning som du är intresserad av och vill ansöka till.
 2. Se om du är behörig eller behöver komplettera med något. Titta på grundläggande behörighet, samt om det behövs särskilda förkunskaper.
 3. Gå in och ansök till skolan. Ansökan kan du ofta göra via yrkeshögskolans hemsida.
 4. Bifoga alla de eventuella bilagor som efterfrågas.
 5. Ansökningsprocess och besked. Hur antagningen ser ut kan variera beroende på yrkeshögskola. Vissa ger besked via mail, andra vill boka in en intervju. Normalt får du besked efter några månader.
 6. Antagning och skolstart! Förhoppningsvis blev du beviljad och kan påbörja din drömutbildning till ditt drömyrke. Inom några år har du förhoppningsvis fått ditt drömjobb!

Utbildningar i Örebro

Det är många som studerar i Örebro, vilket inte är konstigt då Örebro har ett stort utbud av utbildningar. Du kan plugga allt från yrkeshögskola och högskola till kommunala vuxenutbildningar i Örebro. Att studera en yrkesinriktad utbildning via yrkeshögskola har blivit allt mer populärt, där utbildningen varvar teori med praktik. Yrkeshögskolornas utbildningar är vanligtvis ganska korta, vanligen två år, där de flesta även får ett jobb efter examen.

Att studera i Örebro

Att studera i en ny stad är spännande och ger dig nya erfarenheter. Det kan uppkomma frågor om utbildningarna, den nya staden och boende inför att man ska studera i en ny stad. Örebro har många mysiga restauranger och caféer. Örebro har även tidigare utsetts till Sveriges bästa studentstad. Det är enkelt att ta sig fram med cykel och buss i staden. Om du bestämt dig för att studera i Örebro är det en god idé att hitta ett boende om du inte redan har det. Du kan då till exempel ställa dig i lokala bostadsköer i Örebro eller lägga ut en annons på Blocket där du beskriver att du söker bostad. Det finns både kommunala och privata bostadsvärdar som erbjuder lägenheter att hyra.

Örebro som stad

Örebro ligger med närhet till Stockholm, samtidigt som det inte är allt för långt till Göteborg. Örebro har omkring 150 000 invånare och är på sjätteplats vad gäller största städer i Sverige. Det finns många grönområden och sjöar runtomkring vilket gör Örebro en härlig stad att leva och bo i.

Andra yrkeshögskolor

Kan du tänka dig att studera någon annanstans i Sverige? Då har vi samlat information om flera populära orter som Stockholm, Göteborg och Uppsala. Gå in på länkarna nedan så får du bra information för att jämföra olika städer och yrkeshögskolor.

 1. Yrkeshögskola i Stockholm
 2. Yrkeshögskola i Göteborg
 3. Yrkeshögskola i Helsingborg
 4. Yrkeshögskola i Uppsala
 5. Yrkeshögskola i Malmö

Läs mer om fler populära utbildningar