Fastighetsakademin

Diplomerad fastighetsförvaltare

Utbildningsform

Yrkesutbildning

Längd

1 år

Start

VT 2025

Takt

20%

Pris

74000 SEK

Ämnesområde

Bygg & Anläggning, Teknik

Upplägg

Program

Ort

Göteborg
Västra Götalands län

Omdöme

0/5 baserat på 0 recensioner
Lämna ett omdöme!

Boka din plats till nästa start av Diplomerad fastighetsförvaltare

1-årig utbildning som ger dig tillträde till fastighetsbranschen. 72 st tillfällen, tisdagar och torsdagar kl. 16.00–19.00. Nästa omgång startar den 9 januari 2024. Priset är 74 000 kr exkl. moms för företag och 74 000 kr inkl. moms för privatpersoner. Kurslitteratur ingår.

Vi tar förvaltarrollen på allvar och ger dig de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb i branschen. Vår diplomutbildning till förvaltare sträcker sig över två terminer, vilket behövs för att lära sig förvaltarens olika kompetenser. Föreläsningarna genomförs huvudsakligen tisdagar och torsdagar kl 16.00-19.00.

Fastighetsakademins utbildning till Diplomerad fastighetsförvaltare är en möjlighet att vidareutbilda dig till fastighetsförvaltare samtidigt som du arbetar. Utbildningen vänder sig till dig som antingen redan arbetar i fastighetsbranschen och vill vidareutbilda dig eller du som vill byta yrkesbana. Här får du en gedigen utbildning som sträcker sig över ett år, 36 veckor. Du lär dig allt en fastighetsförvaltare behöver. Fastighetsförvaltaryrket är ett tvärvetenskapligt, omväxlande och mångfacetterat yrke som ställer större och större krav på djupa kunskaper.

Jobba som fastighetsförvaltare

Som fastighetsförvaltare har du övergripande ansvar för att förvalta, utveckla och förädla fastigheter. Det är du som ser till att hyresgästerna är nöjda och att respektive fastighets ekonomi utvecklas på ett så fördelaktigt sätt som möjligt.

Som fastighetsförvaltare kan det också innebära att du har arbetsledaransvar. I rollen som fastighetsförvaltare behöver du ha uttalat intresse inte bara för teknik och juridik, utan även ekonomi och affärsutveckling. Fastighetsförvaltaren har i sin roll mycket affärsmässiga kontakter med inte bara hyresgäster utan också entreprenörer och leverantör, vilket ställer krav på god fastighetsjuridisk, -ekonomisk och -teknisk kompetens. Arbetet är mycket omväxlande och bjuder på stora möjligheter till personlig utveckling och goda anställningsvillkor. Dessutom i en innovativ bransch, med stort fokus på hållbarhet såväl vid byggnation som förvaltning. Dessutom är branschen relativt konjunktursoberoende vilket gör att det alltid finns arbete.

Kursinnehåll

Fastighetsföretagande, 6 lektionstillfällen

I denna kurs lär du dig förutsättningarna för ett framgångsrikt fastighetsföretagande. Du får kunskaper om fastighetsbranschen och blickar framåt för att läsa av trender och förändringar. Du får kopplingen till samhällsekonomin och hur det påverkar fastighetsbranschen. Du lär dig hur fastighetsbolag kan organiseras för att skapa effektiva och lönsamma företag. I denna kurs får du lära dig om hur nyckeltal för kostnader och förbrukningar fungerar i teorin och praktiken.

Företagsekonomi med inriktning mot fastighetsförvaltning, 8 lektionstillfällen

Här fokuserar vi på företagsekonomi sett ur ett fastighetsföretags perspektiv. Du lär dig upprätta en affärsidé och affärsplan för fastighetsföretag. Du får kunskaper om företagsformer, metoder för budgetering, finansiering, redovisning och årsbokslut samt hur fastighetsföretagens omvärld och marknadsförutsättningar påverkar företagens verksamhet, företagsform och uppbyggnad. I denna kurs ingår även ämnesområdet marknadsföring, som är allt viktigare i en konkurrensutsatt vardag. Begrepp som kundrelationer och varumärkeshantering är centrala. Begreppet NKI och nöjda kunder tas upp.

Investeringskalkylering, 4 lektionstillfällen

Kursen investeringskalkylering bygger på kursen företagsekonomi och är en kurs som ger dig kunskaper om och förståelse för samband mellan kostnader, intäkter och avkastningskrav samt hur investeringar påverkar balansräkningen. Du får kunskaper som ska leder till att du självständigt kan bedöma huruvida en investering är lönsam enligt givna förutsättningar och att du därmed kunna rangordna olika investeringsalternativ.

Installationsteknik, 8 lektionstillfällen

Kursen bygger på kursen Byggnadsteknik. Efter kursen har du övergripande kunskap om tekniska installationssystemen i fastigheter. Kursen fokuserar särskilt på el-, värme-, ventilation- och kylssystemens uppbyggnad. Kunskaperna ska leda till att du självständigt ska kunna säkerställa att installerade system uppfyller kraven avseende en god kvalitet på inomhusklimatet.

Projektledning, 8 lektionstillfällen

Här får du verktygen att leda och arbeta i projekt och att arbeta som ledare. Sådant har du nytta av både i ditt arbete och i den fortsatta utbildningen. Du får verktyg för att bedriva en effektiv projektledning med allt från planering, rapporter, ekonomi och projektgruppens utveckling. Du som projektledare kan hamna i olika roller och här lär du dig skillnaden mellan dessa samt hur kan agera i olika roller. Framför allt lär du dig att leda och slutföra projekt med hjälp av välstrukturerade arbetsprocesser. Vi tar också upp vad som krävs av dig för att arbeta som projektledare. Kursen ger färdigheter i modellerna IMGD och situationsanpassat ledarskap. Du får verktyg och praktisk träning i samtalsmetodik, konflikthantering och målstyrning samt verktyg för att leda grupper mot uppsatta mål.

Byggnadsteknik och -fysik, 10 lektionstillfällen

Du får kunskaper om byggnadsteknik och du lär dig identifiera och analysera byggnadstekniska problem. Vidare får du kunskap om hur värme och fukt påverkar byggnaden och inomhusklimatet. Du lär dig att upprätta en energibalans och ta fram förbättringsförslag för att minska energianvändningen och rangordna dem utifrån både ett tekniskt och ett ekonomiskt perspektiv.

Juridisk översiktskurs med inriktning mot fastighetsförvaltning, 10 lektionstillfällen

I kursen får du allmänna kunskaper om rättsväsendets organisation och arbete och kunskaper i de avsnitt i rättsordningen som är av väsentlig betydelse i fråga om fastighetsföretagande. Bland annat behandlas juridisk terminologi, rättskällor, rättstillämpning samt särskilt personrätt, avtalsrätt, mellanmansrätt, köprätt och fastighetsrätt.

Tillämpad juridik – hyresrätt, 12 lektionstillfällen

Kursen bygger på juridisk översiktskurs och här får du fördjupade kunskaper inom fastighetsrätt, särskilt hyresrätt, d.v.s. rättsförhållandet mellan hyresvärd och bostads- respektive lokalhyresgäst. Kunskaperna leder till att du ska kunna bedöma rättigheter och skyldigheter avseende nyttjanderätt till fast egendom och särskilt vid upplåtelse av bostäder och lokaler. Vidare erhåller du mycket ingående kunskaper om det kollektiva hyressättningssystemet.

Tillämpad juridik – entreprenadrätt, 6 lektionstillfällen

Kursen bygger på juridisk översiktskurs och här får du kunskaper om standardavtalsrätt och kunskaper avseende de standardavtal som särskilt föreligger i fråga om entreprenader, bl.a. AB 04, ABT 06 och ABK 09. Även BAS U och BAS P behandlas översiktligt. Kunskaperna leder till att du självständigt kan upphandla konsulter och general- och totalentreprenader avseende om- och tillbyggnader. Efter kursen ska du även kunna biträda vid upphandling avseende nyproduktion av byggnader.

Behörighet

Du bör ha avklarade gymnasiestudier eller motsvarande utbildning. I matematik rekommenderar vi att du har kunskaper motsvarande matematik B eller 2. Det finns möjlighet att bedriva självstudier i matematik före utbildningen. Vi har ett självstudiehäfte i matematik som du gärna får använda. Kontakta oss för mer information.

Kursavgift

Kursavgift för företag

Kursavgiften för företag är 74 000 kr exklusive moms. Kurslitteratur ingår.

Kursavgift för privatperson

Kursavgiften för privatpersoner är 74 000 kr inklusive moms. Kurslitteratur ingår.

Betalning

Kursavgiften faktureras före kursstart. Betalning av kursavgiften kan delas upp på två tillfällen. Betalningsvillkor: 30 dagar. Utbildningen berättigar inte till studiemedel från CSN.

Anmälan och mer information!

Vill du veta mer om utbildningen? För frågor, anmälan eller mer information, skicka en intresseanmälan. Du får direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten inom kort via mail eller telefon.

Fastighetsakademin

Fastighetsakademin – fastighetsbranschens egen skola

Anmäl dig till vårens informationsmöte HÄR, 25 april och 21 maj kl. 17-19.

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola (YH) i Göteborg ägs och drivs av ett 60-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Kort och gott, de som anställer dig ser till att du får den utbildning du behöver.

Skolan har sedan 1999 utbildat över 3 000 medarbetare och en överväldigande majoritet återfinns idag på samtliga förekommande befattningar inom fastighetsbranschen, så som fastighets -värdar, -tekniker, -ingenjörer, -förvaltare, projektledare, chefer, verkställande direktörer m.m.

Vi på Fastighetsakademin är oerhört stolta över våra fantastiska lärare och deras brinnande engagemang. Samtliga har både djupgående teoretiska kunskaper och gedigna praktiska erfarenheter inom sina respektive utbildningsområden och finns alltid nära till hands för att svara på frågor och ge konstruktiv feedback.

Varför läsa på Fastighetsakademin?

  • Skolan drivs utan vinstintresse och ägs direkt av fastighetsbranschen.
  • Skolans lärare, flertalet från branschen, besitter goda teoretiska kunskaper, gedigna praktiska erfarenheter, samt utpräglad pedagogisk förmåga.
  • Fastighetsbranschen är mycket engagerad och delaktig i skolans utveckling, samt utformar utbildningarnas innehåll.
  • Skolans ledningsgrupps näringslivsrepresentanter består av ledande befattningshavare från fastighetsbranschen.
  • Skolan tillhandahåller och utvecklar egen kurslitteratur.
  • Utbildningarna är helt anpassade efter fastighetsbranschens krav och behov.
  • Fastighetsakademin är en riktigt skola, som ställer höga krav och har förväntningar på att våra studerande gör sitt bästa.
  • Minst 18 timmar lärarledda föreläsningar per vecka.
  • Tillgång till lärare och handledare under veckans samtliga 40 timmar samt access till skolans lokaler/utrustning kvällar och helger.
  • Många intressanta och lärorika föreläsningar från några av branschens mest kunniga och erfarna medarbetare.
  • Skolan välkomnar varmt, utan undantag, alla ambitiösa sökanden.
  • Vi tar din framtid i fastighetsbranschen på största allvar och ständigt arbetar med hjälp och stöttning, för att tillsammans utveckla dig som individ.

Tidigare studenter om Fastighetsakademin

”Jag kan varmt rekommendera att studera till fastighets- och energitekniker på Fastighetsakademin. Skolan har en mycket kompetent lärarkår och engagerade föreläsare som tillsammans skapar en positiv och givande lärandemiljö. Personalen på akademin brinner verkligen för att eleverna ska trivas och är stöttande på alla sätt och vis. Studenterna har en stark gemenskapskänsla och alla bidrar till att skapa en positiv atmosfär. Utbildningen har gett mig mycket användbar kunskap och efter 1,5 års studier kan jag med stolthet meddela att jag fick direkt ett jobb som drifttekniker på HIGAB. Skolan är verkligen värd att överväga om man söker en karriär inom fastighetsbranschen.”

”Kan varmt rekommendera denna skola! Med kunniga lärare, engagerade föreläsare och en positiv kultur bland studenterna, lyckas vi tillsammans. Utbildningen har gett mig värdefull kunskap och efter 2,5 års utbildning fick jag direkt jobb som biträdande fastighetsförvaltare på HIGAB!”

”Jag har utvecklats och fått förutsättning att lyckas inom branschen med utbildningen till diplomerad förvaltare. Skolans personal är erfarna och engagerade och föreläsarna delar mer än gärna med sig av sitt ämne. Utbildningen har gett mig värdefull kunskap inom relevanta ämnen och jag har nu fått jobb som teknisk förvaltare på Älvstranden utveckling AB. Kan varmt rekommendera skolan.”

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Fler utbildningar från Fastighetsakademin

Visar 1 till 2 av 2

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Fastighets- och energitekniker

Fastighetsakademin

Yrkeshögskola
1-2 år
Program
HT 2024
Göteborg
CSN-berättigad & kostnadsfri

Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

Fastighetsakademin

Yrkeshögskola
2-3 år
Program
HT 2024
Göteborg
CSN-berättigad & kostnadsfri

Liknande utbildningar

Visar 1 till 2 av 57

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Anslutning av anläggningar och lagring – förnybar energi

Teknikhögskolan

Yrkeshögskola
VT 2024
Öppet för sen anmälan!
Distans
CSN-berättigad & kostnadsfri

Byggnadsplåtslagare (Arbetsförmedlingen)

Movant Arbetsmarknadsutbildningar

Yrkesutbildning
1 år
Löpande
Flera orter (6 st)
Kostnadsfri

Visa alla 57 kurserna

Skickar...

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer. Fastighetsakademin hör av sig inom kort! En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

    Kontaktuppgifter

    Adress

    Fastighetsakademin
    J A Wettergrens gata 14
    421 30 Västra Frölunda

    Telefon (visa nummer)

    Besök webbplats

    Omdömen

    Kursen saknar omdömen

    Skickar...

    Lämna ett omdöme

    12345 (0/5)

    Fler utbildningar från Fastighetsakademin

    Visar 1 till 2 av 2

    Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

    Fastighets- och energitekniker

    Fastighetsakademin

    Yrkeshögskola
    1-2 år
    Program
    HT 2024
    Göteborg
    CSN-berättigad & kostnadsfri

    Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

    Fastighetsakademin

    Yrkeshögskola
    2-3 år
    Program
    HT 2024
    Göteborg
    CSN-berättigad & kostnadsfri

    Liknande utbildningar

    Visar 1 till 2 av 57

    Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

    Anslutning av anläggningar och lagring – förnybar energi

    Teknikhögskolan

    Yrkeshögskola
    VT 2024
    Öppet för sen anmälan!
    Distans
    CSN-berättigad & kostnadsfri

    Byggnadsplåtslagare (Arbetsförmedlingen)

    Movant Arbetsmarknadsutbildningar

    Yrkesutbildning
    1 år
    Löpande
    Flera orter (6 st)
    Kostnadsfri

    Visa alla 57 kurserna