Sveriges bästa YH-utbildningar

Publicerad 1 april 2020

Har du koll på vilka Sveriges bästa YH-utbildningar är? Vi har svaren! Nedan har vi samlat några av de bästa YH-utbildningarna från några av dem mest populära skolorna i Sverige som Berghs School Of Communication, Nackademin och Campus Värnamo.

YH-Utbildningar

Vilka är Sveriges bästa YH-utbildningar och hur är det att studera på en yrkeshögskola? En YH-utbildning är utformad och skapad utefter efterfrågan på arbetskraft inom olika branscher. Varför YH-utbildningar är så populära är eftersom man blandar studier med mycket praktik. På detta sättet får du en fot in i arbetslivet redan under tiden du studerar. Du har en stor chans att få jobb efter avklarade studier eftersom skolor skapar YH-utbildningar när det finns stor efterfrågan på arbetskraft. På studier.se har vi samlat några av Sveriges bästa YH-utbildningar på samma plats. Letar du efter högskoleutbildningar kan du hitta de 10 mest populära utbildningarna 2020.

Sveriges bästa YH-utbildningar

Nedan tittar vi närmare på några av landets bästa YH-utbildningar hos några av de mest populära skolorna:

Berghs School of Communication - Sveriges bästa YH-utbildningarBerghs School of Communication

Skolan har funnits sedan 1941 men har även vunnit utmärkelsen ”School of the Year” hela 5 gånger. Utmärkelserna kommer från den internationella tävlingen ”Future Lions in Cannes” där man tävlat mot 60 skolor från 40 olika länder. Berghs erbjuder utbildningar i kommunikationsbranschen inom alla olika nivåer både för dig som är nybörjare och du som befinner dig mitt i yrkeslivet. Yrkeshögskolan erbjuder en bachelor utbildning som fokuserar på kommunikation, design, reklam och marknadsföring.

Consensus - Sveriges bästa YH-utbildningar Consensus

Yrkeshögskolan startades 2002 och erbjuder just nu utbildningar i Örebro. Consensus erbjuder YH-utbildningar både på plats och på distans. Fokuset ligger på att utveckla ledarskap, projektledning och teknik men här hittar du även utbildningar inom trafikteknik eller medicinsk vårdadministratör.

Campus Värnamo Logotyp Campus Värnamo

Campus Värnamo värnar framtidstro, engagemang och närhet och präglar det livslånga lärandet och skapar möjlighet till högre utbildning på nära håll. Teknikcenter bidrar till näringslivets långsiktiga kompetensförsörjning genom ökat teknikintresse bland barn och ungdomar. Alla kurser och utbildningar styrs av efterfrågan och bygger på nära samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor. Hos Campus Värnamo kan du utbilda dig till yrken som bland annat webbutvecklare .NET (distans), stödpedagog och produktionsutvecklare. Samarbete sker även inom olika forsknings- och utvecklingsprojekt. De lägger stor vikt vid individens personliga utveckling under tiden av utbildningarna. Campus Värnamo är också medlem i Nitus som är ett nätverk som arbetar för en regional och lokal utveckling genom att utveckla och stärka möjligheterna till eftergymnasial utbildning på distans.

IT-Högskolan Logotyp IT-Högskolan

IT-Högskolan är en tydligt profilerad högskola inom Data/IT. Deras tydliga fokus på IT och kvalitésutbildningar har gjort att IT-Högskolan har ett högt förtroende i IT-branschen och ett bra rykte i det anställande arbetslivet. IT-Högskolan har en tydlig pedagogisk modell i ”Learning by doing” där teori och praktik går hand i hand. Modellen upplevs genom de många laborationer, case, övningsuppgifter och större projekt som genomförs under utbildningen. Yrkeshögskolan erbjuder utbildningar, flera på distans, som leder till yrken som exempelvis UX-designer, social media koordinator (distans), programmerare (distans), webbutvecklare och IT-projektledare. IT-Högskolans pedagogik är starkt förankrad i IT-branschen vilket gör att kursmomenten utgår från verkliga behov i arbetslivet. Det du får lära dig kommer du direkt kunna omsätta på din blivande arbetsplats. Skolan använder även den senaste tekniken för att erbjuda en verklighetsnära och uppdaterad utbildning.

Yrkeshögskolan för Hudvård & SpaYrkeshögskolan för hudvård och Spa

Denna skolan är perfekt för dig som vill få en utbildning som gäller i Sverige men även dig som intresserar dig för studier utomlands. Efterfrågan på spa och hudterapeuter är dessutom enorm och mer än hälften av eleverna får jobb direkt efter examen. Vanliga arbetsplatser efter avslutad utbildning är spaanläggningar och hotell. Detta är även den enda skolan med Sveriges bästa YH-utbildningar som erbjuder CIDESCO i både Hudterapi och Spa. Skolan erbjuder utbildningar som hud-och spaterapeut samt hudterapeut och massageterapeut.

Flygteknikcenter Ljungbyhed Logotyp Flygteknikcenter Ljungbyhed

Ljungbyhed utbildar mekaniker och tekniker för både jet- och kolvmotordrivna flygplan på såväl gymnasieskola som på yrkeshögskola. Flygteknikcenter Ljungbyhed är en godkänd EASA part-147 skola, vilket betyder att utbildningarna bedrivs enligt ett gemensamt europeiskt regelverk. Detta garanterar en hög kvalitet på utbildningarna. Har du länge kanske drömt om att bli flygtekniker? Kika då in på Ljungbyheds tvååriga flygtekniker utbildning som dessutom är CSN-berättigad.

Nackademin Nackademin

Nackademin är Stockholms största anordnare av YH-utbildningar. Skolan erbjuder dessutom 27 olika utbildningar inom Bygg, IT, Design, Elteknik och energi, Kommunikation, Vård och hälsa. Av studenter som tar examen från Nackademin får 9/10 arbete men skolan har ett brett nätverk från relevanta företag i dem olika branscherna. Gå en utbildning inom exempelvis elkraftingenjör, lärarassistent eller platschef.

Forshaga Akademin Logotyp Forshaga Akademin

Oavsett vilket som är ditt intresse så har du kommit till rätt skola; hos Forshaga Akademin får du oförglömliga studieår och de hjälper dig att göra ett yrke av din dröm! På skolan går gymnasieelever och yrkeshögskolestudenter från hela Sverige, övriga nordiska länder och hela Europa. Forshaga Akademin har en gedigen erfarenhet av att driva “gröna” utbildningar med hög kvalité och de har ett nära samarbete med respektive branscher. Hos Forshaga kan du exempelvis gå en fiske- och jaktguide utbildning.

Campus Mölndal Campus Mölndal

Mölndals stad har erbjudit yrkeshögskoleutbildningar sedan 2002. Sedan 2018 utbildar dem även till ett flertal olika yrkesroller riktade mot IT-branschen. Utbildningarna är avgiftsfria och CSN-berättigande där 9 av 10 har jobb efter avslutad utbildning. Campus Mölndal erbjuder utbildningar som IT-projektledare och aktiveringspedagog inom LSS.

OSM Aviation Academy Logotyp OSM Aviation Academy

OSM Aviation Academy ser sina studenter som framtida kollegor. Deras integrerade program tar dig från lite eller ingen flygerfarenhet till att ha alla de certifikat och behörigheter som krävs för att kunna jobba som pilot på 20 månader. Direkt när du startar din utbildning får du ett villkorligt jobberbjudande hos OSM Aviation. Detta gör att du kan fokusera på rätt saker, dina flygningar, din kunskap och din utbildning. Karriären har du redan påbörjat som elev. Skolan erbjuder två pilotutbildningar, en i integrerad trafikflygarutbildning och en first officer program. OSM Aviation har mer än 5300 piloter och kabinpersonal anställda i 18 länder runtom i världen och fortsätter att expandera. Flygbolag som Norwegian, Finnair, Turkish Airlines och Sunclass Airlines är några av de bolag som använder sig av OSM Aviations total crew management-koncept.

Fastighets Akademin Logotyp Fastighetsakademin

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola i Göteborg som ägs och drivs av ett 50-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar så att de som anställer dig ser till att du får den utbildning du behöver. På Fastighetsakademin kan du utbilda dig till yrken som fastighets- och energitekniker, teknisk förvaltare, fastighetsingenjör och fastighetsförvaltare. Skolan har sedan 1999 utbildat över 2 000 medarbetare och en överväldigande majoritet återfinns idag på samtliga förekommande befattningar inom fastighetsbranschen, så som fastighets -värdar, -tekniker, -ingenjörer, -förvaltare, projektledare, chefer, verkställande direktörer m.m.

Botkyrka Xcenter Botkyrka Xcenter

På Xenter Yrkeshögskola utbildar du dig och får rätt kunskap för ditt drömjobb eftersom YH-utbildningar ger dig den erfarenhet som behövs och som är eftertraktad på arbetsmarknaden. Den viktigaste delen i detta samarbete är den tid då du praktiserar ute i din yrkesroll som kallas LIA. Just LIA är en starkt bidragande orsak till att fyra av fem har skaffat sig jobb strax efter examen från Xenters yrkeshögskola. Läs utbildningar som VFX-artist, marin servicetekniker och livesändningsspecialist.

Yrkeshögskolan i Mölnlycke Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Många har använt Yrkeshögskolan i Mölnlycke som språngbräda för sin karriär. En av många fördelar med YHiM är dessutom att dem har en stor andel lärarledda lektioner. Merparten av utbildningarna har LIA (Lärande i Arbete), dessutom är YH-utbildningar statligt finansierade. Välj mellan utbildningar som exempelvis lönespecialist eller tullspecialist (CCS) heltid.

Flygteknik Technical Training Nyköping Flygteknik Technical Training Nyköping

Med landningsbanan alldeles utanför dörren och hangarerna fulla med flygplan och helikoptrar väntar en flygteknikerutbildning som tar dig rakt in i en spännande bransch. En resa som kan fortsätta långt ut i världen, eftersom du även får möjlighet att ta de certifikat som krävs för att arbeta utanför Sveriges gränser. Under utbildningen får du omsätta teori till praktik i en spännande och verklighetsnära miljö, med tillgång till både mekaniska verkstäder och lackverkstad. Hos Flygteknik Technical Training Nyköping kan du gå utbildningar som flygtekniker/el- och avioniktekniker B1.1/B2 och el- och avioniktekniker B2. Samtliga lärare inom flygorienterade ämnen har lång erfarenhet från flygbranschen och tillsammans arbetar ni med allt från Cessna och Piper-plan till ett flygfärdigt SAAB 2000, fullt utrustat med all modern teknik.

Changemaker Educations Logotyp Changemaker Educations

Changemaker AB är en Change Agency som präglar samarbeten, förändringsprocesser och utanför-boxen-tänkande. På Changemaker Educations identifieras arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor som gör att de kan designa innovativa och effektfulla utbildningar. På Yrkeshögskolan kan du gå utbildningar som exempelvis indiespelutvecklare, webbutvecklare e-handel, creative product manager och experience designer. Skolan kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer och ger dem verktygen att forma framtiden. Alla yrkeshögskoleutbildningar består till 25-30% utav LIA – Lärande i arbete vilket ger chansen till arbetslivserfarenhet och chans till arbete direkt efter avslutade studier.

Svenska Terapihundskolan Logotyp Svenska Terapihundskolan

Svenska Terapihundskolan erbjuder en utbildning för dig som vill arbeta som skolhundspedagog. Denna utbildning ger dig som student specialiserade kunskaper inom hundunderstödd aktivitet och pedagogik där hunden finns med som resurs i olika pedagogiska situationer. Utbildningen kommer att ge specialiserade kunskaper i hur man kombinerar yrkesrollen som pedagog och arbetet inom läroplanens områden kombinerat med att integrera en skolhund med målinriktade övningar.

Yrkeshögskolan i Helsingborg Logotyp Yrkeshögskolan i Helsingborg

Yrkeshögskolan i Helsingborg har bedrivit utbildning till elingenjör och till tandsköterska under många år. En fjärdedel av utbildningstiden är förlagd ute på olika arbetsplatser (LIA). Detta tillsammans med våra undervisande konsulter och lärare från yrkeslivet ger dig goda förutsättningar att direkt efter avslutad utbildning få ett jobb i den bransch du är utbildad. Yrkeshögskolan i Helsingborg erbjuder utbildningar för dig som vill arbeta som exempelvis tandsköterska eller elingenjör för fastighet, industri och järnväg. Vi samverkar med arbetslivet för att säkra kompetensförsörjningen på marknaden och på så sätt säkrar vi även din framtid. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitet och utveckling av utbildningarna. Både för dig, för arbetslivet och för oss. Vi vill att din satsning på studier leder till ditt framtida jobb. Vi vill också att arbetslivet får en ny välutbildad kollega med rätt kompetens.

Lön för olika YH-utbildningar

Lönerna varierar för olika YH-utbildningar efter examen. Vill du också veta vilken lön din YH-utbildning kommer att leda till kan du söka på din utbildning hos lönestatistik. De kan också vara intressant att läsa om de utbildningar och jobb med högst lön.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Letar du exempelvis efter folkhögskolor men vet inte vilken du ska välja, få inspiration från kändisar som pluggat på folkhögskola! Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig. Du kan även läsa mer om vilka som var Sveriges populäraste YH-utbildningar 2019.