Roliga utbildningar med bra lön | studier.se
Roliga-utbildningar-med-bra-lön

Roliga utbildningar med bra lön

Letar du efter roliga utbildningar med bra lön? Då har du kommit rätt! Nedan har vi listat många roliga utbildningar inom flera utbildningsområden. Du har möjlighet att gå en rolig utbildning via alla typer av utbildningsformer, så som yrkeshögskola, högskola, folkhögskola, vuxenutbildning eller yrkesutbildning. Vi hjälper dig i ditt val att hitta en rolig utbildning!

Utbildare Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Pris Jämför

Yrkesutbildning - Hud- och Spaterapeut

Axelsons Institute

Huden speglar vår hälsa! Älskar du hudvård och vill göra ditt intresse till ditt yrke?…
Yrkesutbildning
Kurser
Löpande Stockholm
Gratis SEK
Jämför

Hud- och spaterapeut Stockholm, YH-utbildning

Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa

  Hud- och spaterapeut, YH-utbildning Under utbildningen studerar du både till hudterapeut och spaterapeut och…
Yrkeshögskola
CSN-berättigad
HT 2021 Stockholms län
Stockholm
-
Jämför

Food & Beverage Manager

Campus Västervik

Utbilda dig till Food & Beverage Manager! Utbildningen Food & Beverage Manager är för dig…
Yrkeshögskola
CSN-berättigad
Löpande Kalmar län
Västervik
Göteborg
-
Jämför

Lic. Kostrådgivare

SAFE Education

Skicka en intresseanmälan via formuläret för mer information om utbildningen/anmälan! Licensierad Kostrådgivare NYHET! Distansbaserad digital…
Kurser
Kurser
Löpande Distans
Stockholm
Malmö
15 950 SEK
Jämför

Lic. Kostrådgivare

The Academy

Skicka en intresseanmälan via formuläret för mer information och få kontakt med utbildaren! Certifierad Kostrådgivare…
Kurser
Kurser
Löpande Stockholm
Malmö
Göteborg
19 500 SEK
Jämför

Sång & komp

Högalids folkhögskola

Ansök till kursen via ansökningsknappen här på sidan!  Om kursen 1-2 årig kurs för dig…
Folkhögskola
CSN-berättigad
HT 2021 Kalmar län
Kalmar
-
Jämför

Hästskötare

Naturbruksförvaltningen

Hästskötare Vill du utveckla din hästkunskap och jobba i hästnäringen? Är du också nyfiken på människors lärande…
Vuxenutbildning/Komvux
CSN-berättigad
Västra Götalands län
Skara
-
Jämför

Internationell inköpare inom textil, mode och funktion, 400p

Nordiska Textilakademin

Internationell inköpare inom textil, mode och funktion, 400p YH-utbildningen för dig som vill arbeta inom…
Yrkeshögskola
CSN-berättigad
Rikstäckande
Västra Götalands län
Borås
-
Jämför

Interiör & Design

Tau Learning AB

Interiör & Design HVFIN-I-TAU-F Kurs i interiör & design.Utbildningen tar sig an designämnet från ett…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
Löpande Skåne län
Malmö
-
Jämför

Kockutbildning

Astar

Läs en Kockutbildning på Komvux! Restaurangbranschen fullständigt kokar och intresset för matlagning ökar. För att…
Vuxenutbildning/Komvux
CSN-berättigad
Jönköpings län
Stockholm
Jönköping
Nässjö
-
Jämför

Fotbollsstipendium på College

College Service

Spela fotboll på college! Drömmer du om att kombinera din idrott med studier på college…
Studier utomlands
Löpande Utomlands
USA
-
Jämför

Amerikansk fotbollsstipendium på College

College Service

Spela amerikansk fotboll på college! Drömmer du om att kombinera din idrott med studier på…
Studier utomlands
Löpande Utomlands
USA
-
Jämför

Studieår USA - Engelska

EF Studieår Utomlands

Studieår till USA Studera i USA med EF och upplev den amerikanska drömmen i ett…
Studier utomlands
CSN-berättigad
Löpande Utomlands
USA
-
Jämför

Vill du gå en rolig utbildning?

Vill du gå en rolig utbildning som leder till ett bra jobb? Vad som är en rolig utbildning för dig beror på vad du är intresserad av. En del människor älskar att plugga teori medan en del människor är mer praktiskt lagda. Vissa älskar matematik, naturkunskap, ekonomi eller samhällsvetenskap, medan andra föredrar mer kreativa utbildningar där man får möjlighet att utöva sin hobby. Om du söker en utbildning där du kan jobba med din hobby kan nedan listor med roliga utbildningar hjälpa dig i ditt val mot din drömutbildning – och därmed ditt drömjobb!

Exempel på roliga utbildningar

Om du älskar djur kan en rolig utbildning vara en som har med hundar eller hästar att göra. Om du vill jobba med träning kan det vara roligt att gå en utbildning till PT eller kostrådgivare. Om du vill jobba med skönhet finns det möjlighet att gå en rolig utbildning som gör dig till frisör, stylist eller makeup-artist. För dig som vill studera utomlands kan en rolig utbildning vara den som ges i ett annat land – det finns flera alternativ lite längre ned att välja mellan.

Roliga YH-utbildningar

Att studera på yrkeshögskola är en eftergymnasial kostnadsfri utbildning med CSN, där det ingår teori samt praktik där i genomsnitt 9/10 får jobb efter examen. Exempel på roliga utbildningar som går att läsa via yrkeshögskola är skolhundspedagog, VFX-artist, fiskeguide, pilot eller trädgårdsmästare.

Nedan ser du 12 roliga YH-utbildningar för dig som vill läsa en rolig utbildning, från utbildare som till exempel Biologiska Yrkeshögskolan, Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa, Forshaga Akademin, Campus Västervik, Flygteknik Technical Training Nyköping, Yrkeshögskolan Syd och Trafikverksskolan. Oavsett om du vill jobba ute i naturen, jobba med hundar eller jobba inom ett tekniskt yrke finns det flera roliga YH-utbildningar för dig.

Lista över 12 roliga YH-utbildningar

Roliga högskoleutbildningar

Att studera på universitet eller högskola är kostnadsfritt och ger CSN. Du får högskolepoäng och en examen efter avslutad utbildning om du läser ett program. Högskoleutbildningar är eftergymnasiala utbildningar. Utbildningarna är ofta mer teoretiska än praktiska. Om du läser ett program på högskola läser du ofta i tre år för en kandidatexamen, eller totalt fem år för att även få en masterexamen.

Även om högskoleutbildningar ofta innehåller mer teoretiska delar finns det många roliga utbildningar att välja mellan. Vad som är en rolig utbildning beror såklart på vad du tycker om, men nedan ger vi dig exempel på roliga högskoleutbildningar inom olika områden.

Lista över 12 roliga högskoleutbildningar

Ovan utbildningar ges bland annat av Gymnastik- och idrottshögskolan, SLU – Sveriges Lantbruksuniversitet, Active Education, Mälardalens högskola och Jönköping University.

Roliga folkhögskoleutbildningar

Vill du studera på folkhögskola? Det finns många roliga utbildningar och kurser att läsa via folkhögskola. Att studera på folkhögskola innebär många möjligheter. Du har möjlighet att läsa upp grundskolebetyg eller gymnasiebetyg genom att läsa allmän kurs på folkhögskola. Du har även möjlighet att läsa en yrkesutbildning på gymnasial nivå. Utbildningen är ofta kostnadsfri och ger CSN, men det kan förekomma viss kursavgift. Flera folkhögskolor erbjuder boende på skolan, så kallat internat.

Oavsett om du vill läsa upp betyg, gå en yrkesinriktad kurs eller ta ett år till att läsa en inriktning du älskar finns det många roliga kurser att välja mellan. Exempel på roliga folkhögskoleutbildningar är teaterlinjen, sång och musik, lärarassistent, båtbyggare och hantverkslinjen.

Lista över 12 roliga folkhögskoleutbildningar

Ovan roliga utbildningar ges bland annat av Region Uppsala folkhögskola, Högalids folkhögskola, Borås Folkhögskola, Hjälmared Folkhögskola, Vadstena folkhögskola, Kvarnby folkhögskola och Bromma folkhögskola.

Roliga vuxenutbildningar och yrkesutbildningar med CSN

Vill du gå en rolig vuxenutbildning? Vuxenutbildningar är utbildningar för vuxna på gymnasienivå eller grundläggande nivå. En vuxenutbildning passar dig som till exempel vill läsa upp gymnasiebetyg, vill gå en yrkesinriktad yrkesutbildning eller vill läsa enstaka kurser. Här kan du läsa mer om Vuxenutbildningar.

Om du vill gå en rolig yrkesutbildning med CSN kan du till exempel bli finsnickare, modedesigner, hästskötare eller professionell hundfysioterapeut.

Lista över 12 roliga vuxenutbildningar och yrkesutbildningar

Ovan roliga vuxenutbildningar och yrkesutbildningar ges bland annat av Naturbruksförvaltningen, Tau Learning, Iris, MedLearn, UPH och Astar.

Roliga yrkesinriktade utbildningar utan CSN från privata utbildningsföretag

Det finns flera bra och roliga yrkesinriktade utbildningar som ges av privata utbildningsföretag. Om du vill gå en rolig utbildning som du betalar för själv kan du till exempel bli utbildad hundfrisör, spaterapeut, jobbcoach eller florist.

Lista över 12 roliga självfinansierade yrkesutbildningar

Utbildningarna ovan ges bland annat av Academy Online, Axelsons Institute, Amnis Hundhus, Humanistiskt Lärcentrum och Klarafors.

Roliga utbildningar att läsa utomlands

Vill du studera utomlands? Det finns flera roliga utbildningar att välja mellan för dig som vill plugga utomlands. Du kan till exempel studera utomlands till kock, konditor, personlig tränare eller bartender. Du kan även studera utomlands genom att till exempel få ett fotbollsstipendium på College, basketstipendium, golfstipendium eller annat sportstipendium. Nedan ser du exempel på olika utbildningar du kan studera utomlands.

Lista över 12 roliga utbildningar utomlands

Om du vill studera utomlands kan du till exempel studera via Culinary Arts Academy Switzerland, SHMS – Swiss Hotel Management Schoolm, Active Education, EduPlanet, EF education, College Service eller CSUSA.

Varför välja en rolig utbildning

Varför borde du välja en rolig utbildning? Att välja en rolig utbildning innebär att du får studera och förhoppningsvis sedan även jobba med det du tycker är roligt. Det är viktigt att göra det man tycker om och brinner för då det troligtvis även gör det enklare för dig att genomföra utbildningen. Man jobbar ofta i många år och då är det viktigt att man trivs med det man gör.

Fler roliga utbildningar inom olika områden

Nedan har vi samlat listor över roliga utbildningar inom olika områden, så som djurutbildningar, utbildningar i naturen och utbildningar för dig som vill få frihet eller jobba internationellt.

Andra utbildningar

Vill du veta vilken som är den bästa utbildningen för att bli rik eller kanske vilka YH-utbildningar som ger bra lön?
Vi hjälper dig i ditt val att hitta utbildning och har även samlat utbildningar som är lätta att komma in på.

Läs mer om fler populära utbildningar

Se alla populära utbildningar
Jämför utbildningar