Topplista: 10 utbildningar för dig som gillar djur

Publicerad 4 augusti 2018

Utbildningar för dig som gillar djur

Har du ett starkt driv av att arbeta och vara verksam där det innebär att ha kontakt med djur av olika slag? Vi har samlat ihop en lista för dig som gillar djur och har ambitioner av att starta, driva eller vara verksam inom olika yrken där du har kontakt med djur. Få den kompetens du behöver för att professionellt kunna arbeta med djur.

1. Hundtränar- och coachutbildningKlarafors

ForshagaAkademins ettåriga hundtränar- och hundcoachutbildning är en yrkesutbildning för dig som vill jobba med hundar. Du får en bred grund att stå på och kan sedan nischa dig inom valt område i hundbranschen – med privatträningar, hundkurser och föreläsningar. Utbildningen passar också dig som vill utvecklas som hundtränare för eget bruk, såväl i vardagen som i tävlingskarriären.

2. Hundfrisör – Amnis Hundhus

Älskar du hundar och är konstnärlig av dig? Att jobba som hundfrisör kräver att du har båda egenskaperna! Genom att gå en utbildning till hundfrisör kommer du få kunskaper i pälsvård samt lära dig hantera både hund och verktyg med olika tekniker såsom maskinklippning, handklippning och trimning. Du får även nyttig information inför att starta en egen hundsalong.

3. Professionell Hästfysioterapeut Equiopat® – UPH

Genom att bli Equiopat kommer du att bli djurvårdare på utökad nivå med fokus på rehabilitering av häst. Denna yrkesutbildning ger dig kunskaper om hästens anatomi och fysiologi samt grundkunskap i att starta eget företag. Efter godkänd utbildning erhåller du ett UPH Equiopat® certifikat.

4. Skolhundspedagog – Svenska Terapihundskolan

Utbildningen som Skolhundspedagog ger dig som student specialiserade kunskaper inom hundunderstödd aktivitet och pedagogik där hunden finns med som resurs i olika pedagogiska situationer. Utbildningen ger dig som hundförare och hunden kunskaper att bistå med insatser i skolan för att ge eleven bättre förutsättningar att nå sina kunskapsmål i skolan.

5. Hundinstruktör – Hundens Hus

Som hundinstruktör kommer du kunna hålla kurser och ge privatlektioner i valp- och vardagslydnad med en positiv, ras- och individanpassad träning. Är detta något du drömmer om att få arbeta med? Bli hundinstruktör genom Hundens hus.

6. Veterinärutbildning – SLU

Bli veterinär och arbeta med att förebygga och behandla sjukdomar hos djur. Veterinärprogrammet är för dig som är intresserad av djur, medicin, naturvetenskap och människor och som vill studera frågor som rör djurhälsa, djur- och smittskydd samt säkra livsmedel. Som veterinärer väntar en bred arbetsmarknad och arbetsfältet spänner över många områden.

7. Djurskötare lantbruksdjur Naturbruksförvaltningen

Utbildningen till djurskötare för lantbruk med inriktning mot mjölk och gris passar dig som vill arbeta med skötsel av lantbruksdjur, men behöver praktiska och teoretiska grundkunskaper. Du får bland annat lära dig om djurens beteende och biologi, skötsel, utfodring, avel och förebyggande hälsovård. Under utbildningen ges även en introduktion om maskiner och teknik som används inom djurhållning idag.

8. Kuskutbildning brukshästkörning – Wången

Vill du ha hästen som din dagliga medarbetare? Kuskutbildning i brukshästkörning ingår i Yrkeshögskolan och är en eftergymnasial, kostnadsfri, studiestödsberättigad utbildning. Att gå en kuskutbildning i brukshästkörning innebär att du kommer få utbildning inom ämnen så som körning, utbildning av körhästen, hästturism, anläggningsvård, underhåll och hantverk, hästkunskap för egenföretagare, företagsekonomi för hästentreprenörer och att göra ett examensarbete.

9. Hundmassör – Hundens Hus

Genom att bli hundmassör kommer du att hjälpa många sjuka hundar till ett mer aktivt och smärtfritt hundliv. Denna yrkesutbildning har fokus just på att du ska lära dig att rehabilitera den skadade eller sjuka hunden. Detta genom olika metoder och tillvägagångssätt i smärtlindring samt skonsam och effektiv uppbyggnad av muskler och kondition.

10. Hovslagare – Biologiska Yrkeshögskolan

Hovslagarutbildningen är för dig som vill arbeta professionellt som yrkesverksam hovslagare, kunna ansöka till Jordbruksverket om en godkänd behörighet och även avlägga branschens gesällprov. Utbildningen är utvecklad i nära samarbete med branschen, internationellt konkurrenskraftig forskning, vetenskap och beprövad erfarenhet.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på utbildningar inom 2 timmar!