Religionskunskap Komvux

Vill du lära dig mer om religion eller saknar du behörighet i ämnet religionskunskap? Då kan du gå en kurs i religionskunskap på Komvux! Att studera religionskunskap på Komvux kommer öka dina chanser att komma in på önskad utbildning och även öka din kompetens inom ämnet som kan vara bra i din framtida karriär. Har du dessutom ett personligt intresse kan detta vara en bra möjlighet att fördjupa din kunskap inom religion och filosofier.

Komvux är en flexibel och anpassningsbar utbildningsform som oftast finns både på distans och fysiskt på plats, viket gör att det kan vara enklare att kombinera kursen med andra åtaganden som till exempel arbete.

Skickar...

Osäker på vad du ska välja? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt.

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Religionskunskap 2

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Religionskunskap 1

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Religionskunskap 2

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Religionskunskap 1

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Studera Religionskunskap på Komvux

  Om du överväger att söka till religionskunskap på Komvux, finns det flera goda skäl att göra det. För det första är religionskunskap 1 är en obligatorisk kurs och ett betyg i ämnet måste finnas med i en gymnasieexamen (F är också ett betyg). Utöver det kan religionskunskap på Komvux vara en god idé om du har ett personligt intresse för ämnet, det kan vara en fantastisk möjlighet att fördjupa sin kunskap om olika religioner och filosofier.

  Religion är även en viktig del av din allmänbildning. Det hjälper dig att förstå hur religion har påverkat samhällen och historien, vilket i sin tur ger dig en bättre känsla för hur olika kulturer fungerar.

  Om du har ett intresse för religion och filosofi, om du vill förbättra din allmänbildning, främja respekt och tolerans, eller om du ser möjligheter inom olika karriärer där religionskunskap kan vara användbar, är en kurs i religionskunskap på Komvux ett utmärkt val för dig.

  Gammalt kursnamn = nuvarande kursnamn

  Här kan du med äldre gymnasieutbildning se vad dagens kurser motsvarar i din gymnasieutbildning. På Antagning.se kan du se hela tabellen.

  Religionskunskap A (50 poäng) = Religionskunskap 1 (50 poäng)

  Ansök till Komvux

  Vill du söka religionskunskap på Komvux? En väg att gå är att skicka in en intresseanmälan till oss via formuläret nedan. Då blir du blir matchad med de utbildare som passar din förfrågan bäst. Därefter blir du kontaktad av utbildaren och kan få hjälp och information om den religionskunskap kurs som du vill söka.

  Du kan också välja att söka religionskunskap på Komvux helt på egen hand. Läs nedan hur du steg för steg skall gå till väga för att skicka in din ansökan till Komvux.

  1. Förbered dig. Innan du börja söka, är det viktigt att bestämma vilken nivå av religionskunskap du vill studera. Komvux erbjuder olika nivåer av religionskunskap, från grundläggande till avancerad.
  2. Kontakta din hemkommun som du är folkbokförd i. När du har valt den kurs du önskar att studera, kontaktar din hemkommun för att se om kursen är tillgänglig genom dem. Om kursen inte är tillgänglig i din hemkommun, kan du även ansöka kurser som finns i andra kommuner. Kom ihåg, det är alltid din hemkommun som avgör om du blir antagen till kursen eller inte.
  3. Invänta besked. Efter att ansökningsperioden har avslutats kommer du att få besked om du är antagen eller inte. Om du blir antagen, kommer du att få information m när och var kursen startar.
  4. Börja studera. När du har blivit antagen kan du börja studera religionskunskap på Komvux.

  Observera att processen kan variera något beroende på vilken region eller kommun du söker via. Därför är det alltid en god idé att kontakta din loka Komvux för att få en exakt information om hur du ansöker om att studera religionskunskap där.

  Religionskunskap Skolverket

  Skolverkets webbplats kan du läsa om vad som ingår i religionskunskaps kursplan och kriterierna ser ut för att bedöma kunskaper och betygskriterier.

  Religionskunskap Komvux distans

  Det finns flera skäl till att du ska välja att läsa religionskunskap på distans. Här är några starka skäl till att du bör överväga att studera Komvux på distans:

  • Flexibilitet. Distansstudier ger dig möjlighet att studera när det passar dig bäst. Det är särskilt fördelaktigt om du har andra åtaganden, som jobb eller familjeansvar, efter du kan anpassa ditt schema efter dina behov.
  • Geografisk oberoende. Med en distansutbildning behöver du inte vara fysisk närvarande på en skola. Det innebär att du kan studera religionskunskap på Komvux var som helst, oavsett var du bor.
  • Anpassat tempo.Distansstudier är oftast uppbyggda så du kan anpassa studietempot i den takt du behöver.
  • Sparar dig pengar.Du kan spara pengar på transport och boende eftersom du inte behöver flytta till en annan ort för att studera geografi på Komvux.

  Läs på Komvux

  Att studera på Komvux vuxenutbildningar erbjuder en möjlighet till personlig och professionell utveckling. Genom att läsa på Komvux kan du uppnå de kunskaper och behörigheter som krävs för att öka dina chanser på både arbetsmarknaden och för vidare studier. Utbildningsformen är anpassningsbar och flexibel och ät tillgänglig för vuxna som vill förbättra sina färdigheter, oavsett tidigare studier eller byte av karriär. Det är ett bra sätt för dig som vill öka din kompetens inom olika områden. Bor du eller vill studera i en större stad kan du söka Komvux i Göteborg eller Komvux i Stockholm.