Samhällskunskap Komvux

Att läsa samhällskunskap på Komvux är ett bra alternativ av flera anledningar. Det är framför allt bra för dig som vill öka chanserna att komma in på önskad utbildning där ämnet samhällskunskap är ett krav. Det kommer även öka din förståelse för hur samhället fungerar, som politiska system, ekonomi, rättsväsende och samhällsstrukturer.

Samhällskunskap på Komvux är din väg till högre studier och framtida karriärmöjligheter.

Skickar...

Osäker på vad du ska välja? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt.

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Samhällskunskap 3

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Samhällskunskap 2

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Samhällskunskap 1a 1

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Samhällskunskap 3

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Samhällskunskap 2

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Samhällskunskap 1a1

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Samhällskunskap behörighet

  Planerar du att läsa vidare på en högre nivå men saknar behörighet? Många universitet och högskolor har specifika behörighetskrav utöver den grundläggande behörigheten, detta kallas för särskild behörighet. Samhällskunskap kan ibland vara ett sådant krav eller ett rekommenderat ämne för vissa utbildningar, särskilt inom samhällsvetenskap, juridik eller beteendevetenskap. En kurs i samhällskunskap på Komvux kan du säkerställa att du uppfyller dessa krav och öka dina chanser att bli antagen till din önskade utbildning.

  Utöver de specifika behörighetskraven så är samhällskunskap på Komvux en del av allmänbildningen och ger dig en bredare förståelse för världen och samhället. Den gör dig mer insatt i samhällsfrågor och aktuella händelser, vilket kommer vara nytta oavsett vilket ämne du studerar vidare.

  Nuvarande kursnamn = gammalt kursnamn

  Har du gamla gymnasiebetyg och vill veta vad som motsvarar dem idag? På Antagning.se kan du se en tabell på alla kurser och vad de motsvarar idag.

  • Samhällskunskap 1b (100 poäng) alternativt,

  Samhällskunskap 1a1 (50 poäng) + 1a2 (50 poäng) = Samhällskunskap A (100 poäng)

  • Samhällskunskap 2 (100 poäng) = Samhällskunskap B (100 poäng)
  • Samhällskunskap 3 (100 poäng) = Samhällskunskap C (100 poäng)

  För att få information om vilka ämnen du behöver plugga upp eller vilka ämnen du behöver läsa till för att komma in på en specifik utbildning bör du kontakta utbildningsanordnaren eller den som står för utbildningen du önskar att söka.

  Ett annat alternativ är att du kontaktar en studievägledare som kan hjälpa dig att förstå vilka kurser du behöver för att uppfylla kraven för din önskade utbildning. På FrågaSYV.se får du svar på dina frågor om utbildning, jobb, skola och allt möjligt som rör studie-och yrkesvägledning.

  Skolverket samhällskunskap

  När det kommer till ämnet samhällskunskap, har Skolverket en betydande roll i att utforma läroplaner och riktlinjer för skolorna i Sverige. Deras uppgift är att säkerställa att samhällskunskap undervisas på ett sätt som ger eleverna en bred förståelse för samhället, dess funktioner och deras rättigheter och skyldighet som medborgare. Skolverket fastställer mål och riktlinjer för samhällskunskapens undervisning, vilket inkluderar att definiera vilka ämnen och kompetenser som eleverna bor lära sig under olika skolår.

  Läroplan samhällskunskap – Skolverket.se

  Ansök till Komvux

  Vill du söka samhällskunskap på Komvux? En väg att gå är att skicka in en intresseanmälan till oss via formuläret nedan. Då blir du blir matchad med de utbildare som passar din förfrågan bäst. Därefter blir du kontaktad av utbildaren och kan få hjälp och information om den samhällskunskap kurs som du vill söka.

  Du kan också välja att söka samhällskunskap på Komvux helt på egen hand. Läs nedan hur du steg för steg skall gå till väga för att skicka in din ansökan på Komvux.

  1. Förbered dig. Innan du börja söka, är det viktigt att bestämma vilken nivå av samhällskunskap du vill studera. Komvux erbjuder olika nivåer av samhällskunskap, från grundläggande till avancerad.
  2. Kontakta din hemkommun som du är folkbokförd i. När du har valt den kurs du önskar att studera, kontaktar din hemkommun för att se om kursen är tillgänglig genom dem. Om kursen inte är tillgänglig i din hemkommun, kan du även ansöka kurser som finns i andra kommuner. Kom ihåg, det är alltid din hemkommun som avgör om du blir antagen till kursen eller inte.
  3. Invänta besked. Efter att ansökningsperioden har avslutats kommer du att få besked om du är antagen eller inte. Om du blir antagen, kommer du att få information m när och var kursen startar.
  4. Börja studera. När du har blivit antagen kan du börja studera samhällskunskap på Komvux.

  Observera att processen kan variera något beroende på vilken region eller kommun du söker via. Därför är det alltid en god idé att kontakta din loka Komvux för att få en exakt information om hur du ansöker om att studera samhällskunskap där.

  Samhällskunskap Komvux distans

  Att läsa samhällskunskap på en Komvux distansutbildning är fördelaktigt av många skäl. Det ger flexibilitet som passar dem med olika livssituationer och eventuella arbetsåtaganden. Distansstudier möjliggör anpassad inlärningstakt som sparar tid och resurser som annars skulle gå till en fysisk föreläsning. Dessutom öppnar det upp för studenter att delta oavsett var de befinner sig geografiskt.

  Kostar det att studera samhällskunskap på Komvux?

  Det är helt gratis att studera samhällskunskap på Komvux men du står själv för kurslitteratur och skrivmaterial.

  Kan du ansöka om CSN när du studerar samhällskunskap på Komvux?

  Du har rätt att ansöka om CSN för studier på Komvux och det gör du på CSN.se.

  Läs på Komvux

  Om du funderar på att gå en Komvux vuxenutbildningar kan du klicka dig vidare in på någon av våra utbildare i listan ovan eller läsa mer på Skolverkets hemsida för vuxenutbildningar.

  Komvux är en utmärkt möjlighet att förbättra dina möjligheter och kvalifikationer, oavsett dina mål och behov. Det kan vara en viktig investering i din framtid och personlig utveckling.

  Läs mer om fler populära utbildningar