Kemi Komvux

Överväger du att studera vidare på högskolenivå men saknar behörighet i ämnet kemi? Då kan det vara en god idé att läsa Kemi på Komvux. På Komvux kan du både komplettera och höja dina befintliga betyg från gymnasiet. Förutom att kemi på Komvux är användbart för att uppfylla eventuella krav för vidareutbildning kan det även förbättra dina anställningsmöjligheter inom områden som laboratorier, industri eller miljösektorn. Dessutom kan Kemi vara ett fascinerade ämne för dig som är intresserade av att förstå hur olika ämnen interagerar, reagerar och bilar nya föreningar. Om du har ett personligt intresse för vetenskap eller vill fördjupa din kunskap om världen omkring dig kan studier i kemi på Komvux vara givande.

Skickar...

Osäker på vad du ska välja? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt.

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Kemi - Grundläggande

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Kemi 2

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Kemi 1

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Kemi 2

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Kemi 1

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Läs kemi på Komvux

  Om du har tänkt läsa vidare på högskola eller universitet behöver du ha rätt förkunskaper, dessa förkunskaper delas in i grundläggande behörighet och särskild behörighet. Grundläggande behörighet krävs till all högskoleutbildning och kraven är samma oavsett vilken utbildning du söker. Särskild behörighet varierar beroende på vilken utbildning du söker. Att läsa kemi på Komvux är ett utmärkt sätt att uppfylla dessa krav och bredda din kompetens inom ämnet, vilket i sin tur kan öppna upp möjligheter för olika högskoleutbildningar som kräver särskild behörighet inom kemi.

  Exempel på utbildningar som kräver Kemi 1:

  • Civilingenjörsutbildning

  Exempel på utbildningar som kräver Kemi 2:

  Observera att dessa behörighetskrav kan förändras.

  Att läsa kemi på Komvux är både för dig som behöver komplettera eller höja dina befintliga betyg i kemi, men även för dig som överväger att byta karriär eller behöver ytterligare kvalifikationer för att avancera i din nuvarande karriär.

  En annan anledning att studera kemi på Komvux är om du har ett personligt intresse för ämnet. Väljer du att läsa kemi på Komvux kan du förvänta dig att lära dig bland annat den grundläggande förståelsen för ämnen, atomer och molekyler, vilket är viktigt för att förklara hur världen omkring dig fungerar på en mikroskopisk nivå. Du kommer även få lära dig om vardagliga tillämpningar av kemi, som matlagning, rengöring och förståelsen av vardagsprodukter. Har du ett intresse för miljö kan kemi ge dig en insikt i miljöfrågor som föroreningar, hållbarhet eller hur kemiska processer påverkar naturen.

  Nuvarande kursnamn = gammalt kursnamn

  Här kan du med äldre gymnasieutbildning se vad dagens kurser motsvarar i din gymnasieutbildning. På Antagning.se kan du se hela tabellen.

  • Kemi 1 = Kemi A
  • Kemi 2 = Kemi B

  Om du är osäker på vilken kurs som är rätt för dig, kan det vara bra att prata med en studie- och yrkesvägledare för att få en mer specifik rådgivning baserat på dina individuella omständigheter. På FrågaSYV.se får du svar på frågor om studier, yrken och annat som rör studie- och yrkesvägledning.

  Ansök till Komvux

  Vill du söka kemi på Komvux? En väg att gå är att skicka in en intresseanmälan till oss via formuläret nedan. Då blir du blir matchad med de utbildare som passar din förfrågan bäst. Därefter blir du kontaktad av utbildaren och kan få hjälp och information om den kemikurs som du vill söka.

  Du kan också välja att söka kemi på Komvux helt på egen hand. Här nedan kan du läsa hur du steg för steg skall gå till väga för att skicka in din ansökan till Komvux.

  1. Förbered dig. Innan du börja söka, är det viktigt att bestämma vilken nivå av kemi du vill studera. Komvux erbjuder olika nivåer av kemi, från grundläggande till avancerad.
  2. Kontakta din hemkommun som du är folkbokförd i. När du har valt den kurs du önskar att studera, kontaktar din hemkommun för att se om kursen är tillgänglig genom dem. Om kursen inte är tillgänglig i din hemkommun, kan du även ansöka kurser som finns i andra kommuner. Kom ihåg, det är alltid din hemkommun som avgör om du blir antagen till kursen eller inte.
  3. Invänta besked. Efter att ansökningsperioden har avslutats kommer du att få besked om du är antagen eller inte. Om du blir antagen, kommer du att få information m när och var kursen startar.
  4. Börja studera. När du har blivit antagen kan du börja studera kemi på Komvux.

  Observera att processen kan variera något beroende på vilken region eller kommun du söker via. Därför är det alltid en god idé att kontakta din loka Komvux för att få en exakt information om hur du ansöker om att studera kemi där.

  Kemi Komvux distans

  Det kommer många fördelar med att studera Komvux distansutbildningar. En av de frästa fördelarna är att det är flexibel och anpassningsbar utbildningsform vilket ger dig möjlighet att studera när det passar dig bäst. Komvux på distans är ett smidigt alternativ för dig som har andra åtaganden som arbete eller familjeansvar.

  Genom att delta i distansundervisning på Komvux har du möjligheten att dra fördel av skolor eller Komvux-center som är belägna långt ifrån din hemort. Detta innebär att du sparar både tid och pengar genom att undvika onödig pendling till en fysisk plats.

  Läs på Komvux

  Det finns flera skäl till varför många väljer att studera på Komvux. På Komvux vuxenutbildningar kan du både komplettera och höja dina befintliga betyg från gymnasiet. Vilket kan vara nödvändigt om du funderar på att läsa högre studier men saknar behörighet. Komvux erbjuder en mängd olika kurser och program inom olika ämnesområden som du både kan dra nytta av för högre studier men även för kunskap i arbetslivet. Att utbilda dig inom ett område som kemi kan leda till nya karriärmöjligheter både om du vill växa eller utvecklas i din nuvarande roll eller om du är sugen på att byta bana helt.

  Komvux är även känt för sina flexibla och anpassningsbara studiealternativ. Här erbjuds du både distansundervisning och kvällskurser som kan vara särskilt användbart om du har ett arbete eller andra åtaganden som du måste ta hänsyn till. Du har även chans att välja studietakt vilket kan vara praktiskt för många.