Geografi Komvux

Saknar du betyg i ämnet geografi? Då kan du läsa upp detta på Komvux! På Komvux har du möjlighet att plugga upp betyg samt lägga till ämnen som du saknar för att kunna läsa vidare på högre studier. Geografi på Komvux ger dig en ökad förstråles för världen vilket du kan dra nytta av både i utbildnings- och arbetssyfte samt i ditt personliga liv.

Skickar...

Osäker på vad du ska välja? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt.

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Geografi 2

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Geografi 1

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Geografi 1

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Studera geografi på Komvux

  Att läsa geografi på Komvux är av stor nytta av flera skäl. För det första ger geografi en ökad förståelse för världen omkring oss. Genom att studera ämnet kan du lära dig om olika länders geografiska lägen, klimat, naturresurser och kulturell mångfald.

  Dessutom är geografi på Komvux användbart för personlig utveckling och karriärmöjligheter. Kunskaper inom geografi är nyttigt inom bland annat dessa yrken:

  Det kan även vara till nytta för dem som är intresserade av att resa, då det ger en djupare förståelse för de platser du besöker.

  Gammalt kursnamn = Nuvarande kursnamn

  Geografi A (100poäng) = Geografi 1 (100poäng)

  Geografi B (100poäng) = Geografi 2 (100 poäng)

  Ansök till Komvux

  Vill du söka geografi på Komvux? En väg att gå är att skicka in en intresseanmälan till oss via formuläret nedan. Då blir du blir matchad med de utbildare som passar din förfrågan bäst. Därefter blir du kontaktad av utbildaren och kan få hjälp och information om den geografi kurs som du vill söka.

  Du kan också välja att söka geografi på Komvux helt på egen hand. Läs nedan hur du steg för steg skall gå till väga för att skicka in din ansökan på Komvux.

  1. Förbered dig. Innan du börja söka, är det viktigt att bestämma vilken nivå av geografi du vill studera. Komvux erbjuder olika nivåer av geografi, från grundläggande till avancerad.
  2. Kontakta din hemkommun som du är folkbokförd i. När du har valt den kurs du önskar att studera, kontaktar din hemkommun för att se om kursen är tillgänglig genom dem. Om kursen inte är tillgänglig i din hemkommun, kan du även ansöka kurser som finns i andra kommuner. Kom ihåg, det är alltid din hemkommun som avgör om du blir antagen till kursen eller inte.
  3. Invänta besked. Efter att ansökningsperioden har avslutats kommer du att få besked om du är antagen eller inte. Om du blir antagen, kommer du att få information m när och var kursen startar.
  4. Börja studera. När du har blivit antagen kan du börja studera geografi på Komvux.

  Observera att processen kan variera något beroende på vilken region eller kommun du söker via. Därför är det alltid en god idé att kontakta din loka Komvux för att få en exakt information om hur du ansöker om att studera geografi där.

  Geografi Skolverket

  Skolverkets webbplats kan du läsa om vad som ingår i geografins kursplan och kriterierna ser ut för att bedöma kunskaper och betygskriterier.

  Geografi Komvux distans

  En Komvux utbildning i geografi på distans har flera fördelar:

  • Flexibilitet. Distansstudier ger dig möjlighet att anpassa dina studier efterditt eget schema. Du kan studera när det passar dig bäst, vilket är särskilt fördelaktigt om du har andra åtaganden som arbete eller familj.
  • Geografisk frihet. Du kan studera Geografi på Komvux var som helst, så länge du har tillgång till internet. Detta gör det möjligt att bo var som helst och ändå få en utbildning i Geografi.
  • Anpassat tempo. Distansstudier är oftast uppbyggda så du kan anpassa studietempot i den takt du behöver.
  • Sparar dig pengar. Du kan spara pengar på transport och boende eftersom du inte behöver flytta till en annan ort för att studera geografi på Komvux.

  Att studera geografi på Komvux på distans är ett bekvämt alternativ för dig som vill utbilda dig inom geografi utan att behöva följa traditionell fysisk utbildning.

  Läs på Komvux

  Om du funderar på att gå en Komvux vuxenutbildningar kan du klicka dig vidare in på någon av våra utbildare i listan ovan eller läsa mer på Skolverkets hemsida för vuxenutbildningar.

  Komvux är en utmärkt möjlighet att förbättra dina möjligheter och kvalifikationer, oavsett dina mål och behov. Det kan vara en viktig investering i din framtid och personlig utveckling.