Fysik Komvux

Fysik på Komvux är för dig som vill komplettera eller höja dina befintliga betyg i ämnet och för dig som har ett personligt intresse för fysik. Att läsa fysik på Komvux är en god idé om du vill ha en flexibel och anpassningsbar utbildningsform där du samtidigt får kunskap som ökar dina chanser för högre studier. Fysik är grunden till många tekniska och naturvetenskapliga områden. Att ha en förståelse för fysik kan öppna dörren till olika karriärmöjligheter, särskilt inom områden som ingenjörsvetenskap, datavetenskap, medicin och forskning.

Skickar...

Osäker på vad du ska välja? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt.

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Fysik 3

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fysik 2

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fysik 1b 2

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fysik 1b 1

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fysik 1a

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fysik 2

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fysik 1a

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Läs fysik på Komvux

  Om du har tänkt läsa vidare på högskola eller universitet behöver du ha rätt förkunskaper, dessa förkunskaper delas in i grundläggande behörighet och särskild behörighet. Grundläggande behörighet krävs till all högskoleutbildning och kraven är samma oavsett vilken utbildning du söker. Särskild behörighet varierar beroende på vilken utbildning du söker. Att läsa fysik på Komvux är ett utmärkt sätt att uppfylla dessa krav och bredda din kompetens inom ämnet, vilket i sin tur kan öppna upp möjligheter för olika högskoleutbildningar som kräver särskild behörighet inom fysik.

  Undervisningen i ämnet fysik på Komvux ska bidra till att du får kunskap om fysikens olika tillämpningar inom till exempel teknik, medicin och hållbar utveckling och därigenom förståelse av fysikens betydelse i samhället.

  Exempel på utbildningar som kräver godkänt i Fysik 1a:

  Exempel på utbildningar som kräver Fysik 2 är:

  Observera att dessa behörighetskrav kan förändras.

  Vilken kurs du än behöver läsa upp eller lägga till inom fysik kan du göra detta via Komvux vuxenutbildningar. Komvux är en flexibel och anpassningsbar utbildningsform som oftast finns både på distans och fysiskt på plats, viket gör att det kan vara enklare att kombinera kursen med andra åtaganden som till exempel arbete. Att studera fysik på Komvux kommer öka dina chanser att komma in på önskad utbildning och även öka din kompetens inom ämnet som kan vara givande i din framtida karriär.

  Nuvarande kursnamn = gammalt kursnamn

  Här kan du med äldre gymnasieutbildning se vad dagens kurser motsvarar i din gymnasieutbildning. På Antagning.se kan du se hela tabellen.

  • Fysik 1a alternativt
   Fysik 1b1 = Fysik A
  • Fysik 1a alternativt
   Fysik 1b1 + 1b2 = Fysik A
  • Fysik 2 = Fysik B

  Om du är osäker på vilken kurs som är rätt för dig, kan det vara bra att prata med en studie- och yrkesvägledare för att få en mer specifik rådgivning baserat på dina individuella omständigheter. På FrågaSYV.se får du svar på frågor om studier, yrken och annat som rör studie- och yrkesvägledning.

  Ansök till Komvux

  Vill du söka fysik på Komvux? En väg att gå är att skicka in en intresseanmälan till oss via formuläret nedan. Då blir du blir matchad med de utbildare som passar din förfrågan bäst. Därefter blir du kontaktad av utbildaren och kan få hjälp och information om den fysikkurs som du vill söka.

  Du kan också välja att söka fysik på Komvux helt på egen hand. Här nedan kan du läsa hur du steg för steg skall gå till väga för att skicka in din ansökan till Komvux.

  1. Förbered dig. Innan du börja söka, är det viktigt att bestämma vilken nivå av fysik du vill studera. Komvux erbjuder olika nivåer av fysik, från grundläggande till avancerad.
  2. Kontakta din hemkommun som du är folkbokförd i. När du har valt den kurs du önskar att studera, kontaktar din hemkommun för att se om kursen är tillgänglig genom dem. Om kursen inte är tillgänglig i din hemkommun, kan du även ansöka kurser som finns i andra kommuner. Kom ihåg, det är alltid din hemkommun som avgör om du blir antagen till kursen eller inte.
  3. Invänta besked. Efter att ansökningsperioden har avslutats kommer du att få besked om du är antagen eller inte. Om du blir antagen, kommer du att få information m när och var kursen startar.
  4. Börja studera. När du har blivit antagen kan du börja studera fysik på Komvux.

  Observera att processen kan variera något beroende på vilken region eller kommun du söker via. Därför är det alltid en god idé att kontakta din loka Komvux för att få en exakt information om hur du ansöker om att studera fysik där.

  Fysik Komvux distans

  Att läsa fysik på Komvux på distans är fördelaktigt av flera skäl, beroende på dina individuella omständigheter och mål. Här är några skäl:

  • Flexibilitet. Distansstudier ger dig möjlighet till större flexibilitet när det gäller studietider. Du kan anpassa ditt lärande efter din egen tidsplan, vilket kan vara särskilt viktigt om du har andra åtaganden som arbete eller familj.
  • Anpassat tempo. Distansstudier tillåter dig att studera i din egna takt, vilket är bra om du oavsett behöver mer eller mindre tid för att utföra kursen.
  • Specialisering. Om du behöver läsa fysik för att uppfylla specifika krav för arbete eller högre utbildning, kan distanskurser vara ett sätt att få de nödvändiga kunskaperna utan att behöva delta i en fysisk miljö.
  • Tillgänglighet. För vissa personer kan distanskurser vara det enda tillgängliga alternativet, särskilt om de bor på platser där det är svårt att komma åt en fysisk plats.

  Distansstudier har många fördelar men de kräver också disciplin och att du är självständig, därför är det viktigt att överväga dina egna inlärningspreferenser och förmågor innan du bestämmer dig. Att öva på sin självständighet kan också vara en fördel då det är en viktig del i arbetslivet.

  Läs på Komvux

  Många människor väljer att gå på Komvux vuxenutbildningar för att komplettera eller höja sina befintliga betyg. Det kan vara användbart för att uppfylla kraven för eventuell vidareutbildning eller för att förbättra anställningsmöjligheter. Det är även ett bra alternativ om du vill utbildning dig till ett nytt yrke. Komvux erbjuder olika kurser och program som gör det möjligt för individer att skaffa sig kompetens och kvalifikationer för att byta karriär eller börja inom ett nytt yrkesområde.

  Komvux är en flexibel utbildningsform som erbjuder flexibla scheman och studiemöjligheter, vilket är fördelaktigt om du har andra åtaganden som arbete eller familj. Du har också möjlighet att studera i ditt individuella tempo, vilket gör det möjligt att anpassa sina studier efter egna förutsättningar och behov.

  Sammanfattningsvis erbjuder Komvux en flexibel och anpassningsbar utbildningsmiljö som passar olika individers behov och mål. Fysik på Komvux är ett bra alternativ för dig som söker möjligheter till vidareutbildning och personlig utveckling.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Naturkunskap Komvux

  Saknar du eller behöver du läsa upp ditt betyg i naturvetenskap? Då kan du göra detta via naturkunskap på...

  Naturorienterande ämnen Komvux

  Saknar eller behöver du läsa upp betyg inom de naturorienterande ämnena från grundskolan/gymnasieutbildningen? Då kan du göra detta via...

  Trafiklärare utbildning

  Drömmer du om att bli en kvalificerad trafiklärare? En trafiklärare utbildning öppnar dörren till en spännande karriär där du...

  Korta YH-utbildningar som ger jobb

  Korta YH-utbildningar är din väg till snabb och relevant kompetens som leder till jobb. Här hittar du en lista...

  Apotekstekniker utbildning

  Är du en person som brinner för att hjälpa andra och har ett intresse för läkemedel och hälsa? Då...

  Kiropraktor utbildning

  En kiropraktor utbildning är ett spännande steg mot en karriär som hjälper människor att må bättre och förbättra deras...

  Kreativa utbildningar på folkhögskola

  Vill du utbilda dig inom något kreativt? Kul, då borde du spana in kreativa utbildningar på folkhögskola! Folkhögskola är...

  Allmän kurs på folkhögskola

  Allmän kurs på folkhögskola erbjuds över hela landet och vänder sig till dem som behöver komplettera sin grundskole- eller...

  Personbilsmekaniker utbildning

  Drömmen om att bli personbilsmekaniker börjar med en personbilsmekaniker utbildning. En gedigen utbildning är nyckeln till att förverkliga dina...

  Försäljning och service | Komvux

  Försäljning och service på Komvux är en ny chans för dig som vill läsa vidare mot ditt drömjobb eller...