Biologi Komvux

Överväger du att studera vidare på högskolenivå men saknar behörighet i ämnet biologi? Då är det en god idé att läsa biologi på Komvux. På Komvux kan du både komplettera och höja dina befintliga betyg från gymnasiet. Förutom att biologi på Komvux är användbart för att uppfylla eventuella krav för vidareutbildning kan du även förbättra dina anställningsmöjligheter inom områden som medicin, miljövetenskap, bioteknik eller forskning. Dessutom kan biologi vara fördelaktigt personlighetsmässigt då du får kunskap om frågor som rör både hälsa och miljö.

Behöver du hjälp att hitta rätt biologi utbildning? Fyll i formuläret nedan, så hjälper vi dig!

Skickar...

Osäker på vad du ska välja? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt.

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Biologi - Grundläggande

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Biologi 2

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Biologi 1

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Biologi 2

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Biologi 1

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Läs biologi på Komvux

  Om du har tänkt läsa vidare på högskola eller universitet behöver du ha rätt förkunskaper, dessa förkunskaper delas in i grundläggande behörighet och särskild behörighet. Grundläggande behörighet krävs till all högskoleutbildning och kraven är samma oavsett vilken utbildning du söker. Särskild behörighet varierar beroende på vilken utbildning du söker. Att läsa biologi på Komvux är ett utmärkt sätt att uppfylla dessa krav och bredda din kompetens inom ämnet, vilket i sin tur kan öppna upp möjligheter för olika högskoleutbildningar som kräver särskild behörighet inom biologi.

  Exempel på utbildningar som kräver biologi 2:

  Observera att dessa behörighetskrav kan förändras.

  Att läsa biologi på Komvux är både för dig som behöver komplettera eller höja dina befintliga betyg i biologi, men även för dig som överväger att byta karriär eller behöver ytterligare kvalifikationer för att avancera i din nuvarande karriär.

  En annan anledning att läsa biologi på Komvux är om du har ett personligt intresse för ämnet. Du kommer att få en djupare förståelse för naturen och dess komplexitet, vilket kan berika ditt personliga liv och öka din förståelse för viktiga frågor som rör hälsa och miljö.

  Nuvarande kursnamn = gammalt kursnamn

  Här kan du med äldre gymnasieutbildning se vad dagens kurser motsvarar i din gymnasieutbildning. På Antagning.se kan du se hela tabellen.

  • Biologi 1 = Biologi A
  • Biologi 2 = Biologi B

  Om du är osäker på vilken kurs som är rätt för dig, kan det vara bra att prata med en studie- och yrkesvägledare för att få en mer specifik rådgivning baserat på dina individuella omständigheter. På FrågaSYV.se får du svar på frågor om studier, yrken och annat som rör studie- och yrkesvägledning.

  Ansök till Komvux

  Vill du söka biologi på Komvux? En väg att gå är att skicka in en intresseanmälan till oss via formuläret nedan. Då blir du blir matchad med de utbildare som passar din förfrågan bäst. Därefter blir du kontaktad av utbildaren och kan få hjälp och information om den biologikurs som du vill söka.

  Du kan också välja att söka biologi på Komvux helt på egen hand. Här nedan kan du läsa hur du steg för steg skall gå till väga för att skicka in din ansökan till Komvux.

  1. Förbered dig. Innan du börja söka, är det viktigt att bestämma vilken nivå av biologi du vill studera. Komvux erbjuder olika nivåer av biologi, från grundläggande till avancerad.
  2. Kontakta din hemkommun som du är folkbokförd i. När du har valt den kurs du önskar att studera, kontaktar din hemkommun för att se om kursen är tillgänglig genom dem. Om kursen inte är tillgänglig i din hemkommun, kan du även ansöka kurser som finns i andra kommuner. Kom ihåg, det är alltid din hemkommun som avgör om du blir antagen till kursen eller inte.
  3. Invänta besked. Efter att ansökningsperioden har avslutats kommer du att få besked om du är antagen eller inte. Om du blir antagen, kommer du att få information m när och var kursen startar.
  4. Börja studera. När du har blivit antagen kan du börja studera biologi på Komvux.

  Observera att processen kan variera något beroende på vilken region eller kommun du söker via. Därför är det alltid en god idé att kontakta din loka Komvux för att få en exakt information om hur du ansöker om att studera biologi där.

  Biologi Komvux distans

  Att läsa biologi på Komvux på distans kan vara fördelaktigt av flera skäl. För det första ger det flexibilitet för dig som student att anpassa sin inlärning efter dina egna tidsscheman och förpliktelser. Genom att studera på distans kan du också undvika restriktioner relaterade till plats och du kan studera var som helst, vilket passar särskilt bra för dig som inte kan delta i fysiska klassrum av olika skäl, som arbete eller familjeåtaganden.

  Dessutom kan distansundervisning i biologi på Komvux ge möjlighet till individuell anpassning och självstyrda inlärningsupplevelser, där du som elev kan gå i sin egen takt och fokusera mer på de områden som de finner svårare. Det kan också vara mer kostnadseffektivt och minska behovet av att pendla till skolan.

  Slutligen kan en biologiutbildning på distans via Komvux ge samma grundläggande kunskaper och behörighet som en traditionell kurs, vilket kan vara viktigt för att uppnå personliga och yrkesmässiga mål, som att fortsätta till högre utbildning eller förbättra karriärmöjligheter inom vetenskapliga områden.

  Läs på Komvux

  Det finns flera skäl till varför många väljer att studera på Komvux. På Komvux vuxenutbildningar kan du både komplettera och höja dina befintliga betyg från gymnasiet. Vilket kan vara nödvändigt om du funderar på att läsa högre studier men saknar behörighet. Vilket kan vara nödvändigt om du funderar på att läsa högre studier men saknar behörighet. Komvux erbjuder en mängd olika kurser och program inom olika ämnesområden som du både kan dra nytta av för högre studier men även för kunskap i arbetslivet. Att utbilda dig inom ett område som biologi kan leda till nya karriärmöjligheter både om du vill växa eller utvecklas i din nuvarande roll eller om du är sugen på att byta bana helt.

  Komvux är även känt för sina flexibla och anpassningsbara studiealternativ. Här erbjuds du både distansundervisning och kvällskurser som kan vara särskilt användbart om du har ett arbete eller andra åtaganden som du måste ta hänsyn till. Du har även chans att välja studietakt vilket kan vara praktiskt för många.

  Läs mer om fler populära utbildningar