Ansökan till komvux

Vill du ta steget mot att förverkliga dina utbildningsmål och öppna dörrarna till nya karriärmöjligheter? En ansökan till komvux kan vara nyckeln till att ta din utbildning och kompetens till nästa nivå. Läs vidare för att upptäcka hur du kan ta kontroll över din utbildning och skapa en ljusare framtid genom en ansökan till Komvux.

Nedan har vi listat några av de utbildningar som kan vara intressanta för dig som vill ta nästa steg mot dina mål. Du kan även fylla in intresseanmälan nedan för vår hjälp att hitta rätt utbildning.

Skickar...

Vi hjälper dig att hitta rätt utbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Undersköterska

  KUI Vuxenutbildning

  Komvux
  Anpassat
  Program
  HT 2023
  Flera orter (53 st)
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Barnskötare Elevassistent

  KUI Vuxenutbildning

  Komvux
  Anpassat
  Program
  Löpande
  Flera orter (38 st)
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Internationell ekonomi

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Dator och nätverksteknik

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Affärsjuridik

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Grafisk illustration

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Byggnadsplåtslagare

  Movant Komvux

  Komvux
  1 år
  Omställningsutbildning
  Löpande
  Göteborg
  Halmstad
  Varberg
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Ansökan till komvux

  Oavsett om du vill plugga upp dina betyg eller komplettera med de ämnen som inte ingick i tidigare studier så är en ansökan till Komvux ett bra sätt att öppna dörrarna till nya spännande karriärmöjligheter. Genom att ansöka till Komvux kan du skräddarsy din utbildning efter dina egna behov och tempo. Med en bred variation av kurser och program kan du välja det som passar just dig och dina framtidsmål bäst. Många skolor erbjuder flexibla scheman för att passa din livssituation. Detta kan vara i form av kvällskurser, dagskurser eller på distans. Läs mer om plugga på distans med komvux längre ner.

  Hur söker man till komvux?

  Låt oss guida dig genom ansökningsprocessen för att säkerställa en smidig och framgångsrik start på din utbildningsresa.

  För att påbörja din ansökning till Komvux behöver du följa några enkla steg.

  1. Först och främst, identifiera vilket program eller vilka kurser du är intresserad av. Om du behöver hjälp med den här delen kan du fylla i vårt intresseformulär så hjälper vi dig att hitta rätt utbildare.
  2. Därefter kan du besöka din hemkommuns webbplats eller kontakta aktuell utbildare för att få information om ansökningsperioder och deras indivuduella process.
  3. Fyll i ansökningsformuläret med nödvändig information och ange dina valda kurser eller program.
  4. Skicka sedan in din ansökan enligt angivna instruktioner och vänta på besked om antagning.

  Komvux är flexibelt och strävar efter att erbjuda plats till så många som möjligt, men det är viktigt att vara medveten om att vissa kurser kan vara populära och ha begränsat antal platser.

  Grundläggande behörighet

  För att ansöka till Komvux behöver du uppfylla några få grundläggande behörighetskrav. För att vara behörig till Komvux bör du ha avslutat grundskolan eller motsvarande. Det betyder att du skall ha genomfört och fått ett slutbetyg från årskurs 9 eller ett likvärdigt betyg från utlandsstudier. En stor fördel med ansökan till komvux är att ålder inte är en begränsning. Det betyder att oavsett om du är ung eller vuxen kan ta del av Komvux utbildningar och kurser.

  Komvux distans

  För dig som vill ansöka till komvux men också har andra åtaganden eller bor på avlägsen plats kan en distansutbildning passa bra. När du väljer Komvux distans får du möjligheten att studera var som helst, när som helst och i din egen takt och ändå ta del av högkvalitativ utbildning.

  Det finns idag många utbildare inom komvux som erbjuder just distansutbildning. För att hitta dessa kan du söka på aktuell utbildarens webbplats eller kontakta utbildaren för mer information. Att ansöka komvux distans ger dig möjligheten till att skapa en individuell studieplan och anpassa din inlärning efter dina egna behov. Och genom interaktiva online-plattformar och digitala verktyg får du tillgång till kursmaterial, uppgifter och kommunikation med lärare och medstudenter.

  Komvux utbildningar

  Komvux har en stor mängd utbildningar, både högskoleförberedande och yrkesförberedande. Här är några av de utbildningarna som man kan välja att ansöka till komvux.

  Kurser

  • Svenska
  • Engelska
  • Ekonomi
  • Matematik
  • Samhällskunskap
  • Naturkunskap
  • Historia
  • Psykologi
  • Andra språk så som Spanska, Franska eller Tyska

  Yrkesutbildningar

  • Undersköterska
  • Frisörutbildning
  • Elektriker
  • Installationstekniker
  • Barn och Fritid
  • Hår- och MakeUpstylist
  • Hotell och Turism

  CSN komvux

  När du gör din ansökning till komvux kan det vara bra att veta att du alltid är CSN berättigad. Dock beror ditt bidrag och lån på din ålder och situation. Dina utbetalningar är uppdelade i två delar, ett studiebidrag som är pengar du får, och ett studielån som skall betalas tillbaka. Om du är mellan åldrarna 27-62 år och har arbetat en längre tid har du också möjlighet att ansöka om ett omställningsstudiestöd.

  CSN komvux för dig under 20

  Fram till och med vårterminen det år du fyller 20 år när du studerar på komvux eller folkhögskola så kan du få bidrag genom studiehjälpen. Det finns både studiebidrag och andra bidrag, och det är samma som på gymnasiet.

  Läs på komvux

  Vill du veta mer om utbildningar som ger flexibla jobb? Vi på studier.se hjälper dig att hitta rätt utbildning som passar just dina behov. Om du funderar på att gå en komvux vuxenutbildning kan du klicka dig vidare in på någon av våra utbildare i listan ovan eller läsa mer på Skolverkets hemsida för vuxenutbildningar.