Komvux Stockholm

Vill du läsa på Komvux Stockholm. Som blivande student på Komvux får du en flexibel och anpassningsbar utbildningsmiljö. På Komvux Stockholm får du möjligheten att studera på dina egna villkor och i din egen takt. Med ett brett utbud av kurser och program kan du skräddarsy din utbildning efter dina intressen och behov. Komvux är en perfekt väg för dig som vill förverkliga dina mål och skapa en framtid med fler möjligheter.

Kika i listan nedan för att se några av utbildningarna du kan läsa via Komvux!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Barnskötare Elevassistent

  KUI Vuxenutbildning

  Komvux
  Anpassat
  Program
  Löpande
  Flera orter (38 st)
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Internationella relationer

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Vårdbiträde

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Undersköterska

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Personbilsteknik

  Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium, STFG

  Komvux
  Anpassat
  HT 2024
  Stockholm
  Stockholms län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Lastbilsförare

  Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium, STFG

  Komvux
  Anpassat
  HT 2024
  Stockholm
  Stockholms län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Bussförare

  Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium, STFG

  Komvux
  3-6 månader
  HT 2024
  Stockholm
  Stockholms län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Låstekniker

  Movant Komvux

  Komvux
  1 år
  Omställningsutbildning
  Löpande
  Lund
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Komvux Stockholm

  Stockholms stads vuxenutbildning välkomnar studenter folkbokförda i staden. För att studera måste du vara 20 år eller äldre och folkbokförd i Stockholm, eller ha gymnasieexamen om du är under 20. Du bör sakna kunskaper i de ämnen du vill studera och ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. SFI-studenter får en individuell bedömning av sina förutsättningar. Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill studera i Stockholm måste du söka via din hemkommun. Omvänt kan du som bor i Stockholm söka om att studera på Komvux i en annan kommun efter godkännande från Stockholms kommun.

  Grundläggande behörighet

  Att läsa upp betyg via Komvux innebär att du tar kurser på Komvux för att förbättra de betyg du har från tidigare studier. Det kan vara ämnen som svenska, matematik, engelska eller andra grundläggande ämnen, samt mer specialiserade ämnen inom olika yrkesområden. Genom att ta dessa kurser och uppnå högre betyg kan du öka dina möjligheter till vidare studier eller förbättra dina chanser på arbetsmarknaden.

  För att läsa upp betyg på Komvux behöver du först ta reda på vilka ämnen eller kurser du behöver förbättra och vilka betygkrav som gäller för det du strävar efter. Det kan vara bra att fråga SYV för att få råd och vägledning kring vilka kurser som är relevanta för dina mål och vilka krav du behöver uppfylla.

  Yrkesutbildning

  Att läsa en yrkesutbildning på Komvux innebär att du får möjlighet att studera och förbereda dig för ett specifikt yrke. Genom att fokusera på praktiska kunskaper och yrkesinriktade ämnen kan du få en gedigen utbildning som är anpassad efter arbetslivets krav. För att läsa en yrkesutbildning på Komvux behöver du vanligtvis uppfylla vissa behörighetskrav, som kan variera beroende på vilken utbildning du är intresserad av. Det kan exempelvis krävas att du har vissa grundskolebetyg eller andra förkunskaper för att bli antagen. Det är dock möjligt att komplettera din utbildning på Komvux om du saknar vissa behörigheter. På så sätt kan du få möjlighet att studera och kvalificera dig för det yrkesområde du är intresserad av, även om du inte har alla nödvändiga förkunskaper från början.

  Komvux Stockholm ansökan

  För att ansöka till Komvux Stockholm kan du följa följande steg:

  1. Besök Stockholms stads webbplats och navigera till avdelningen för Vuxenutbildning. Där hittar du all relevant information om ansökningsprocessen.
  2. Utvärdera dina kunskaper och behov. Det är viktigt att du planerar dina studier och vad du behöver läsa för kurser. Fråga en studie- och yrkesvägledare om du är osäker.
  3. Ansök online genom att använda Stockholms stads e-tjänst för Komvux-ansökan. Följ instruktionerna noggrant och se till att fylla i alla obligatoriska fält korrekt.
  4. Du kan ange flera alternativ i din ansökan för att öka dina chanser att få en plats.
  5. Efter att ha skickat in din ansökan kommer du att få ett bekräftelsemejl. I mejlet får du också information om när du kan förvänta dig besked om antagning.
  6. Om du blir antagen kommer du att få information om kursstart, schema och eventuell placering. Var noga med att följa instruktionerna och registrera dig i tid.

  Skicka en intresseanmälan för några av våra utbildare i Stockholm för specifik information om ansökan och allmän utbildningsinformation.

  Komvux CSN

  Som studerande på Komvux är du berättigad att ansöka om CSN. Studiemedlet kan inkludera både bidrag och lån, men hur mycket du kan bli beviljad beror på din ålder, studiesituation och om du har studerat tidigare. För att ansöka om CSN måste du ansöka via deras webbplats och det är även viktigt att du är ute i god tid för att säkerställa att du får studiemedlet när dina studier börjar.

  Det rekommenderas att du besöker CSN:s webbplats eller kontaktar dem direkt för att få den mest aktuella och specifika informationen om studiestöd och hur du ansöker när du läser på Komvux i Stockholm.

  Läs på komvux

  Vill du veta mer om utbildningar som ger flexibla jobb? Vi på studier.se hjälper dig att hitta rätt utbildning som passar just dina behov. Om du funderar på att gå en komvux vuxenutbildning kan du klicka dig vidare in på någon av våra utbildare i listan ovan eller läsa mer på Skolverkets hemsida för vuxenutbildningar.