Matematik komvux

Oavsett om ditt gymnasieprogram inte inkluderade den matematik du behövde, eller om du behöver plugga upp dina betyg så är komvux ett bra alternativ för dig. Matematik komvux är en värdefull investering för din utbildning och karriär. Genom att välja att plugga matematik på Komvux får du möjligheten att förbättra dina matematikkunskaper och öppna dörrarna till en mängd olika yrken och utbildningar.

Fyll i intresse formuläret nedan för vår hjälp att hitta rätt utbildning för dig!

Skickar...

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt utbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Matematik 4

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Matematik 3b

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Matematik 2b

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Matematik 1a

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Matematik komvux

  Matematik är en grundläggande färdighet som efterfrågas inom många branscher, inklusive teknik, ekonomi, naturvetenskap och IT. Genom att behärska matematik kan du bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden och öka dina chanser till högre lön och befattningar med mer ansvar. Komvux erbjuder olika nivåer av matematikkurser, från grundläggande till mer avancerade nivåer. Det innebär att oavsett din nuvarande kunskapsnivå kan du hitta en kurs som passar just dig. Dessutom erbjuder Komvux flexibla studieformer, inklusive distansstudier, vilket ger dig möjlighet att studera matematik vid sidan av arbete eller andra åtaganden.

  Matematik 2b och 3b komvux

  Många högskoleutbildningar och yrkeshögskolor kräver ett godkänt betyg i Matte 2b för att vara behörig till utbildningen. Några av de utbildningar är sjuksköterska, röntgensjuksköterska, tandhygienist, Arbetsterapeut, Socionom och Psykologprogrammet.

  Många högskoleutbildningar och yhutbildningen kräver även ett godkänt betyg i matte 3b krävs för särskild behörighet. Några exempel på detta kan vara till ekonomiutbildningar på högskolenivå, bl.a till civilekonomprogrammet och till utbildningar som leder till yrket Fastighetsmäklare.

  Så söker du:

  Vill du söka matematik på komvux? Steg för steg kan du läsa hur du skall gå till väga för att skicka in din ansökan till komvux och ta dina mattekunskap och framtid till nästa nivå.

  1. Identifiera vilken nivå av matematikkurs du är intresserad av och säkerställ att du uppfyller behörighetskraven för den kursen.
  2. Besök Komvux webbplats eller kontakta din lokala Komvux-enhet för att få information om ansökningsperioder och processen.
  3. Fyll i ansökningsformuläret och ange tydligt att du är intresserad av att studera matematik. Se till att lämna all nödvändig information korrekt och fullständigt.
  4. Skicka in din ansökan enligt de angivna instruktionerna. Var noga med att följa eventuella tidsfrister för att säkerställa att din ansökan behandlas i tid.
  5. Vänta på besked om antagning. Komvux strävar efter att erbjuda plats till så många som möjligt, men var medveten om att vissa kurser kan vara populära och ha begränsat antal platser.
  6. Om du blir antagen till matematikkursen kommer du att få ytterligare information om kursstart, schema och eventuella studiematerial.

  Matematik komvux distans

  Matematikstudier på Komvux distans ger dig friheten att studera matematik när och var det passar dig bäst. Genom att välja Komvux distansutbildningar kan du förbättra dina kunskaper och samtidigt behålla flexibiliteten i ditt dagliga liv. När du väljer att studera matematik på Komvux distans får du tillgång till interaktiva digitala verktyg och resurser som hjälper dig att förstå och tillämpa matematiska koncept. Du kan läsa kursmaterial, titta på föreläsningar och kommunicera med lärare och medstudenter via online-plattformar.

  Läs på komvux

  Vill du veta mer om utbildningar som ger flexibla jobb? Vi på studier.se hjälper dig att hitta rätt utbildning som passar just dina behov. Om du funderar på att gå en komvux vuxenutbildning kan du klicka dig vidare in på någon av våra utbildare i listan ovan eller läsa mer på Skolverkets hemsida för vuxenutbildningar. Du kanske även är intresserad av att läsa mer om komvux Göteborg, komvux Stockholm eller barn och fritid komvux.