Försäljning och service | Komvux

Försäljning och service på Komvux är en ny chans för dig som vill läsa vidare mot ditt drömjobb eller din drömutbildning. Komvux är på gymnasial nivå och motsvarar svensk gymnasieskola där du kan komplettera dina betyg eller din examen.

Välj antingen försäljning och serviceprogrammet för att få en yrkesexamen eller utforska olika yrkespaket. Med en relevant yrkesutbildning inom försäljning och service har du mycket goda förutsättningar att få anställning inom branschen.

Skicka in en intresseanmälan så hjälper vi dig att hitta rätt utbildning inom försäljning och service på Komvux!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig att hitta rätt!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Komvuxarbete - Försäljning- och serviceprogrammet

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Handel Bas

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Handel påbyggnad säljstöd och företagsförsäljning

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Utbilda dig inom försäljning och service på Komvux

  Komvux är en förkortning för kommunal vuxenutbildning är en form av utbildning för dig som behöver komplettera dina betyg eller din examen. Försäljning och service på Komvux ger dig en ny chans att läsa vidare mot ditt drömjobb eller din drömutbildning.

  Att utbilda sig inom försäljning och service på Komvux är en fantastisk möjlighet för dig som lockas av en dynamisk och kundfokuserad karriär. Denna utbildning erbjuder praktisk kunskap och färdigheter som är direkt tillämpliga inom en mängd olika branscher, allt från detaljhandel till kundtjänst. Med en stark betoning på kommunikation, relationsbyggande och problemlösning, är denna utbildning idealisk för de som trivs i interaktiva miljöer och vill göra en direkt inverkan på kundens upplevelse.

  Att utbilda sig inom försäljning och service på Komvux öppnar upp för en mängd spännande karriärmöjligheter. Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom olika sektorer såsom detaljhandel, hotell- och turismbranschen, telekommunikation, och mycket mer. Med den praktiska kompetens och de interpersonella färdigheter som du utvecklar, kan du ta roller såsom säljare, kundserviceagent, butiksansvarig, eller evenemangsplanerare. Denna utbildning ger dig verktygen för att trivas och lyckas i en yrkeskarriär inom försäljning och service.

  Framtidsutsikterna för dig med en utbildning inom försäljning och service är mycket lovande. Med en ökande efterfrågan på kundcentrerade tjänster inom olika branscher förväntas behovet av kompetenta försäljnings- och servicepersonal fortsätta att växa. Genom att skaffa sig erfarenhet och vidareutbilda sig kan man också klättra i karriärstegen och ta ledande roller inom försäljning, kundrelationer och marknadsföring. Med den rätta inställningen och en stark arbetsmoral finns det stora möjligheter till framgång och personlig utveckling inom detta spännande område.

  En ansökan till komvux kan vara nyckeln till att ta din utbildning och kompetens till nästa nivå. Läs vidare för att upptäcka hur du kan ta kontroll över din utbildning och skapa en ljusare framtid inom försäljning och service på Komvux.

  Försäljning och serviceprogrammet Komvux

  Om du väljer att studera på Komvux för att få din gymnasieexamen, finns det olika vägar du kan ta. En möjlighet är att följa en högskoleförberedande utbildning som förbereder dig för vidare studier på högskola eller universitet. Efter avslutad examen kommer du inte att ha en specifik yrkestitel, men du kommer ha de nödvändiga kunskaperna för fortsatta akademiska studier.

  En annan möjlighet är att ta enskilda kurser för att komplettera dina kunskaper och få betyg i ämnen som du saknar från gymnasiet, såsom svenska eller matematik.

  Den tredje alternativet är att studera mot en yrkesexamen, där du fokuserar på att utbilda dig inom ett specifikt yrke, exempelvis försäljning och service. Genom att välja denna väg kan du uppnå både din gymnasieexamen och en yrkestitel samtidigt. En stor fördel med att ta en yrkesexamen är att du kan börja arbeta direkt efter examen utan att behöva fortsätta dina studier på högskola eller universitet om du inte önskar det. En yrkesutbildning på Komvux ger dig snabbt tillgång till arbetslivet.

  För att få en yrkesexamen måste du ha klarat minst:

  • Godkänt i 2250 av 2400 gymnasiepoäng
  • Ett godkänt gymnasiearbete
  • Svenska 1/Svenska som andraspråk 1, Engelska 5 och Matematik 1
  • Godkänt i 400 poäng av de programgemensamma ämnena.

  Från och med hösten 2023 kommer ett yrkesprogram att ge en högskolebehörighet, vilket innebär att du kan studera vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola.

  Försäljning och service yrkespaket

  Nationella yrkespaket är yrkesutbildningar som uppfyller nationella kompetenskrav inom olika yrkesområden. Dessa yrkespaket består av specifika kombinationer av gymnasiekurser och har utformats av Skolverket i samråd med experter inom respektive bransch.

  Huvudmän som ansvarar för yrkesutbildning inom Komvux har möjlighet att inkludera nationella yrkespaket i sitt utbildningsutbud. De kan välja att kombinera flera nationella yrkespaket eller lägga till enskilda kurser utöver de rekommenderade.

  Nedan kan du se några nationella yrkespaket med kurser från försäljning och service på gymnasial nivå:

  • Administration bas
  • Administration, påbyggnad mot ekonomi och redovisning
  • Administration, påbyggnad mot HR
  • Administration, påbyggnad mot inköp
  • Administration, påbyggnad mot marknadsföring
  • Handel bas
  • Handel, påbyggnad mot butikssäljare
  • Handel, påbyggnad mot lager och logistik
  • Handel, påbyggnad mot säljstöd och företagssäljning

  Vill du se alla nationella yrkespaket inom försäljning och service på Komvux, klicka här.

  Det finns även möjlighet att läsa yrkesutbildningar på distans.

  Komvux distans

  Att läsa Komvux på distans erbjuder en flexibel studiemiljö där du kan anpassa din inlärning efter ditt eget schema och tempo. Du får tillgång till kursmaterial och resurser online vilket sparar tid och resurser jämfört med traditionell undervisning. Distansstudier möjliggör även för personer med andra åtaganden, som arbete eller familj, att fortsätta sin utbildning utan att behöva ge upp andra ansvarsområden. Det eliminerar också geografiska hinder, vilket gör det möjligt för studenter att delta oavsett var de bor. Slutligen, distansutbildning ger möjlighet till självständigt lärande och stärker disciplin och självdisciplin hos studenter.

  Exempel på yrken efter utbildning

  Efter att ha läst försäljning och service på Komvux kan du arbeta med en mängd olika yrken:

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Film utbildning

  En film utbildning är en spännande möjlighet för dig som älskar film och vill lära dig mer om både...

  Musik utbildning

  Är du redo att förvandla din passion för musik till en livslång karriär? En musik utbildning erbjuder en mängd...

  Brandman utbildning

  En brandman utbildning ger dig dem kunskaper och erfarenheter som behövs för att sedan kunna göra skillnad i samhället....

  Obduktionstekniker utbildning

  En obduktionstekniker utbildning förbereder dig till att bli en nyckelperson inom rättsmedicin och brottsutredning. Det kräver en gedigen utbildning...

  Fysioterapeut utbildning

  Fysioterapeut utbildning är en av de mest givande och eftertraktade karriärvägarna inom hälso- och sjukvården. Denna utbildning ger dig...

  Trafiklärare utbildning

  Drömmer du om att bli en kvalificerad trafiklärare? En trafiklärare utbildning öppnar dörren till en spännande karriär där du...

  Korta YH-utbildningar som ger jobb

  Korta YH-utbildningar är din väg till snabb och relevant kompetens som leder till jobb. Här hittar du en lista...

  Apotekstekniker utbildning

  Är du en person som brinner för att hjälpa andra och har ett intresse för läkemedel och hälsa? Då...

  Kiropraktor utbildning

  En kiropraktor utbildning är ett spännande steg mot en karriär som hjälper människor att må bättre och förbättra deras...

  Kreativa utbildningar på folkhögskola

  Vill du utbilda dig inom något kreativt? Kul, då borde du spana in kreativa utbildningar på folkhögskola! Folkhögskola är...