Asbest utbildning

Riskerar du att utsättas för asbest på din arbetsplats? Inom exempelvis byggbranschen är det vanligt förekommande att hantera material som innehåller asbest och därmed bli utsatt för asbestdamm. Hos oss kan du hitta en asbest utbildning där du lär dig hur du skall gå tillväga vid hantering av asbest.

Kort om en utbildning inom asbest:

 • En asbestutbildning varar normalt mellan 3-4 timmar eller en heldag.
 • Genomförs i kurslokaler, på plats hos er eller via webb/online/distans.
 • Innehåller teori om asbestsanering, risker, skyddsutrustning, saneringsmetoder och avfallshantering.
 • Priser från 1900 kr
 • Du får giltigt certifikat

Här nedan kan du söka och jämföra olika utbildningar inom asbets från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Jämför och boka den asbestutbildning som passar dig eller er verksamhet bäst. Våra utbildningsarrangörer är auktoriserade och professionella aktörer som utför kurser på plats hos er, i kurslokaler i hela Sverige eller på distans/webb.

Vill du spara tid och slippa leta runt efter en asbets utbildning i en stad nära dig? Gör en kostnadsfri förfrågan nedan och vi matchar ihop dig med rätt utbildningsarrangör.

Skickar...

Låt oss hitta rätt Asbest utbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Asbestutbildning

  Utbilda Norrbom AB

  Kompetensutveckling
  5 dagar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Sundsvall
  Västernorrlands län
  -

  Vad är asbest?

  Asbest är ett samlingsnamn för diverse olika materialfiber som går att hitta ute i naturen. Materialet har många fördelaktiga egenskaper och delas vanligtvis in i kategorierna vit, blå och brun. Asbest används flitigt då det tål höga temperaturer, är ljud- och värmeisolerande, är mycket tålig mot kemikalier och har hög mekanisk hållfasthet och smidighet. Asbesten består utav fibrer, när man arbetar med eller bränner material som innehåller asbest så frigörs dessa fibrer. Fibrerna är både för små och för tunna för att man skall kunna se dem. När de frigörs så släpps fibrerna ut i luften och kan sväva runt i flera dagar. Asbestdamm kan sedan sprida sig runt om i byggnader genom exempelvis ventilationer.

  Asbestfibrer är mycket farligt att andas in, de kan orsaka flera allvarliga skador och sjukdomar. Därav är användningen av asbest och produkter som innehåller asbest förbjudet sen flera år tillbaka. Men asbest finns fortfarande kvar i framförallt äldre byggnader. Ge dig själv och dina anställda rätt förutsättningar och kunskap genom en gedigen asbest utbildning!

  Varför ska man gå en asbest utbildning?

  Det finns en risk att exponeras för asbest inom flera olika yrken. Arbetar du inom byggbranschen är risken stor att du utsätts för asbestfiber vid exempelvis ombyggnationer och renoveringar. Takläggare, städare, fastighetsskötare, elektriker, VVS-installatörer, golvläggare m.fl. är också yrken som riskerar att exponeras för för asbestfibrer. Därför är det av stor vikt att du är medveten om riskerna som tillkommer vid exponeringen av asbestfiber, samt vilka åtgärder som bör vidtas. Arbetar du med rivning av byggnader, teknisk anordning eller del av en anordning som innehåller asbest finns det krav på en genomförd asbest utbildning. Genom en asbest utbildning får du kunskapen du behöver för att arbeta på miljöer där asbest kan förekomma. Du får information om hälsoeffekter samt skyddsåtgärder. Detta kan man även komplettera med en skyddsombud utbildning.

  Jobbar du på en arbetsplats med risk för brand? Då borde du gå en utbildning inom brandfarliga arbeten eller kanske en heta arbeten kurs.

  Utbildningens innehåll

  Asbestutbildningarna se olika ut, men huvudsyftet är att lära sig asbestsanering. Ett exempel på utbildningens upplägg kan se ut enligt följande:

  • Känna till gällande föreskrifter
  • Känna till vad asbest är,egenskaper och var asbest kan finnas
  • Insikt om hälsorisker med asbest
  • Skyddsåtgärder
  • Nödfallsåtgärder
  • Kunskap om olika arbetsmetoder
  • Kontrollåtgärder
  • Praktisk kunskap om maskinell och personlig skyddsutrustning
  • Genomgång av individuell anpassning av andningsskydd inkl. information om Portacountmätning av andningsskydd
  • Kunskap om saneringsmetoder och avfallshantering samt praktiskt arbete med byggnad av slussar besök och genomgång på befintlig arbetsplats
  • Medicinska kontroller
  • Kunskap om AML och SAM
  • Genomgång AMP med Bas-P samt Bas-U
  • Skriftligt och muntligt prov

  Det finns även fler vidareutbildningar inom asbest för dig som vill få en djupare kunskap inom ämnet.

  Arbetar du inom byggbranschen och vill vidga ditt CV? Varför inte gå en svetsutbildning?

  Vad kostar en asbest utbildning?

  De flesta utbildningsanordnare erbjuder kundanpassande pris på asbest utbildningar. Men priset för en asbest utbildning kan komma att variera ifrån 3500 – 9000kr.

  Vi anser att det är en investering att utbilda sig. Vi har otroligt många olika utbildningar inom kompetensutveckling. Läs mer om vilken utbildning som hade passat just dig och din arbetsplats!

  Hur lång är utbildningen?

  Det finns olika upplägg på en asbest utbildning. Därav är chansen större att du skall kunna gå en utbildning som passar dig! Utbildningen kan pågå i flera dagar eller under en enstaka dag.

  Vill du läsa mer om utbildningar som du kan ta del utav vart än i världen du befinner dig? Då borde du läsa en distansutbildning.

  Arbetsmiljö utbildningar/kurser och andra relaterade utbildningar

  Är du intresserad av en asbestutbildning?

  Fyll i formuläret så får du kontakt med upp till 5 utbildare och kan få in offerter och förslag på upplägg som kan passa just ert behov och era önskemål!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Mastarbete

  Arbetar du i master, höga stolpar eller utför annat arbete på hög höjd? En mastutbildning riktar sig till dig...

  Red Hat utbildning och certifiering

  Söker du en Red Hat utbildning? Eller behöver du en Red Hat Certifiering? Från Linuxutbildning till DevOps-certifiering, hitta Sveriges...

  Anläggningsskötarutbildning

  Behöver du eller dina medarbetare gå en anläggningsskötarutbildning? Här kan du hitta och jämföra kvalitetssäkrade anläggningsskötarutbildningar för att få...

  Stressterapeut utbildning & diplomerad mindfulnessinstruktör

  Vill du gå en stressterapeut utbildning och vägleda dina klienter till en starkare mental hälsa som diplomerad stressterapeut? Eller...

  Hot och våld utbildning

  En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...

  Utbildningar som ger flexibla jobb

  Drömmer du om att jobba och tjäna pengar hemifrån och söker utbildningar som ger flexibla jobb? Ser du distansarbete...

  Arbete i slutet utrymme

  Arbete i slutet utrymme är en av de största riskmomenten på arbetsplatser och en bristande kunskap kan komma att...

  Brandskyddsansvarig utbildning

  Har du nyss blivit tilldelad brandskyddsansvar och söker en brandskyddsansvarig utbildning? Enligt lagen om skydd mot olyckor (2003:778) skall...

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Föreståndare brandfarlig vara

  Jobbar ni med att hantera brandfarliga och explosiva varor på din arbetsplats? Är din verksamhet tillståndspliktig enligt lagen om...