Brandfarliga Arbeten

Jobbar du eller din personal på en arbetsplats med risk för brand? I så fall måste ni genomgå en utbildning i Brandfarliga Arbeten. Det är en helt ny utbildning som motsvarar brandskyddsföreningens kurs ”Heta Arbeten”. På Studier.se kan du jämföra utbildningen Brandfarliga Arbeten från några av Sveriges bästa utbildare inom området.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt utbildning i Brandfarliga Arbeten!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Heta Arbeten

  Branschutbildarna

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  2 975 SEK

  Brandfarliga arbeten

  Grip För Säkerhets Skull

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  Uppsala län
  2200 SEK

  Brandskyddskoordinator

  Proactive Fire

  Kompetensutveckling
  4 dagar
  Föreläsning
  Företagsanpassat
  Se nedan
  Kalmar
  Kalmar län
  Stockholms län
  19 500 SEK

  Brandskyddskontrollant

  Proactive Fire

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Företagsanpassat
  Se nedan
  Kalmar
  Kalmar län
  Stockholms län
  9 500 SEK

  Heta arbeten

  Proactive Fire

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Kalmar
  Kalmar län
  Stockholms län
  -

  Föreståndare för Brandfarlig vara

  Proactive Fire

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Kalmar
  Kalmar län
  Stockholms län
  -

  Grundläggande brandkunskap

  Proactive Fire

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Kalmar
  Kalmar län
  Stockholms län
  -

  Brandfarliga arbeten

  Utbilda Norrbom AB

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Sundsvall
  Västernorrlands län
  -

  Vad är Brandfarliga Arbeten?

  Om du jobbar med moment eller arbetsuppgifter där det finns en risk att en brand uppstår behöver du ha en utbildning. Det kan exempelvis vara för dig som använder verktyg eller utrustning som har en brandrisk, så som hög värme, gnistor eller annat som kan orsaka brand. Brandfarliga arbeten är en utbildning som ger dig ett certifikat utifrån försäkringsbolagens villkor.

  Det finns yrken där utbildningen är obligatorisk på grund av de brandrisker som uppstår på tillfälliga arbetsplatser. Men unikt för den nya utbildningen brandfarliga arbeten är också att den är branschanpassad och att arrangörerna kan anpassa den åt just er arbetsplats egna risker. Det är vanligt att du som arbetar inom bygg eller industri behöver ett certifikat. Exempelvis om du använder olika brännare, lödning, svets, slipar, verktyg med hög frekvens eller annat som bedöms som en brandrisk. Jobbar du inte med det här idag? Då kanske du borde söka en Svetsutbildning. Eller du kanske vill ha ett annat jobb inom industri, förslagsvis som elinstallatör? Gå då en Elinstallatör utbildning!

  Det som krävs för att kunna utföra brandfarliga arbeten är att det ska finnas en tillståndsansvarig, utförare och eventuell brandvakt. Dessa ska samtliga inneha ett giltigt certifikat för Brandfarliga Arbeten eller Brandskyddsföreningens Heta Arbeten kurs. Är din verksamhet dessutom tillståndspliktig enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor? Då är tillståndshavaren för verksamheten skyldig att utse en eller flera föreståndare för brandfarlig vara.

  Brandfarliga Arbeten eller Heta Arbeten?

  Tidigare har brandskyddsföreningen utbildning Heta Arbeten varit den enda utbildningen för certifikat för arbete där brand uppstår på tillfälliga arbetsplatser. Brandfarliga Arbeten är en ny, modern utbildning som är framtagen av SVEBRA och Sveriges Byggindustrier. Utbildningen har tagits fram tillsammans med experter på området. Dessa experter har representerat olika företag och områden inom branschen för att optimera utbildningen för olika situationer. Brandfarliga Arbeten anses därför vara branschanpassad, modern och ger en effektiv utbildning både för arrangörer och deltagare.

  Om Brandfarliga Arbeten motsvarar utbildningen Heta Arbeten är en vanligt förekommande fråga idag. Svaret är att den nya utbildningen motsvarar samma krav från försäkringsbolagen och ger därmed ett likgiltigt certifikat som Heta Arbeten. Det innebär att för dig som behöver ett certifikat spelar det ingen roll vilken utbildning du går, utan du blir behörig att utföra tillfälliga brandfarliga arbeten oavsett. Du kan också gå en utbildning i brandskydd, läs gärna mer om brandskydd utbildning, brandskyddsutbildning Göteborg eller brandskyddsansvarig utbildning.

  Information om utbildningen

  Det som särskiljer Brandfarliga Arbeten från Heta Arbeten är framförallt att den är framtagen av branschen, för branschen. Det innebär att utbildningen blir mer anpassad för din specifika arbetsplats och dina arbetsuppgifter. Varje risksituation är inte likadan och därför krävs en utbildning som anpassar sig till olika brandrisker inom branschen. Du som går utbildningen ska därför också kunna känna att utbildningen ger dig rätt förutsättningar för att direkt kunna tillämpa på ditt arbete.

  Utbildningen upplägg är allt som oftast en endagsutbildning där du får den teoretiska kunskap du behöver. Dessutom utförs ett certifieringstest och efter avklarad utbildning får du ett kort som bekräftar certifieringen samt att du inkluderas i databasen för personer som får utföra brandfarliga arbeten.

  Företagsanpassad utbildning?

  Utbildningen är inte endast branschanpassad för just dig och ditt yrke. Utan den kan också oftast företagsanpassas av arrangören. Då kan du som arbetsgivare få ett skräddarsytt upplägg för alla de anställda som behöver en certifiering just efter era villkor och önskemål. Se till att era anställa får rätt kompetensutveckling!

  Vad kostar en kurs i Brandfarliga Arbeten?

  En utbildning på en dag med certifikat kostar omkring 2000 kr beroende på arrangören. En offert för en grupp brukar bli billigare och för dig som ansvarig kan det vara klokt att hitta ett företagsanpassat tillfälle för att utbilda flera anställda samtidigt.

  Behöver du ett certifikat?

  Då kan du söka, hitta och jämför utbildningarna här på Studier.se. Skicka in en intresseanmälan via formuläret så kommer du att få kontakt med upp till 5 olika arrangörer av utbildningen.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Elsäkerhetsutbildning

  Arbetar du inom elbranschen och behöver gå en elsäkerhetsutbildning? En elsäkerhetsutbildning hjälper dig att få rätt kunskap i elsäkerhetsanvisningarna....

  Brandskyddsutbildning

  Gå en brandskyddsutbildning och lär er hur man ska agera vid en brand. Alla anställda på en arbetsplats bör...

  Heta arbeten Göteborg

  Boka och gå en kurs inom heta arbeten i Göteborg. Vi har samlat information och kurser om heta arbeten...

  Säkerhetsutbildning

  Gå en säkerhetsutbildning! Vi har samlat de mest attraktiva utbildningarna inom säkerhet. På studier.se kan du hitta utbildningar inom...

  Brandskyddsutbildning Göteborg

  Genom att gå en brandskyddsutbildning Göteborg får ni kunskap i hur man ska agera om en brand skulle uppstå....

  Arbetsmiljökurs

  Letar du efter en arbetsmiljökurs för att säkerställa att ni följer de lagar och krav som finns för er...

  Heta arbeten kurs

  Ska du bevaka eller vara ansvarig vid Heta Arbeten? Eller själv utföra jobbet? Försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att brandskyddsansvariga och...

  Mastarbete

  Arbetar du i master, höga stolpar eller utför annat arbete på hög höjd? En mastutbildning riktar sig till dig...

  Red Hat utbildning och certifiering

  Söker du en Red Hat utbildning? Eller behöver du en Red Hat Certifiering? Från Linuxutbildning till DevOps-certifiering, hitta Sveriges...