Boka heta arbeten idag

Jobbar du redan eller planerar du på att jobba inom Heta arbeten? Heta Arbeten är ett skadepreventionskoncept som man tillämpar i hela Norden. För att få utföra Heta Arbeten krävs ett giltigt certifikat som man kan få i både fysisk och digital form. Utbildningsmaterialet är anpassat för en modern arbetsmarknad och kursplanen är uppdelad i en teoretisk och en praktisk del. Gå en Heta Arbeten kurs idag!

Skickar...

Vi hjälper dig med rätt utbildning eller certifikat i Heta Arbeten!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Brandfarliga Heta arbeten

  GKsafety

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  1 760 – 2 200 SEK

  Brandfarliga Arbeten / Heta arbeten

  Tema Utbildning AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  2500 SEK

  Brandfarliga arbeten utbildning

  Gr Truck & Utbildning

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Hallands län
  Rikstäckande
  Skåne län
  -

  Vad är Heta Arbeten?

  Heta Arbeten är ett samlingsnamn för arbeten som innebär uppvärmning eller gnistbildning och som kan riskera att orsaka brand. Det handlar om arbeten så som svetsning, skärning, lödning eller arbeten med snabbroterande verktyg. Heta Arbeten finns inom en mängd olika branscher. Bland annat inom industri- och byggarbete, lantbruk, sjöfart och hantverk, för att nämna några. De som utför Heta Arbeten kallar man hetarbetare.

  Utförande

  Innan man går Heta Arbeten måste tre certifierade personer vara på plats. En tillståndsansvarig, som är den som ger hetarbetaren skriftligt tillstånd att utföra arbetet. En brandvakt, deras uppgift är att bevaka så att brand inte uppstår. Samt hetarbetaren själv som utför arbetsuppgiften. Alla tre personer måste inneha certifikat.

  Samtliga stora försäkringsbolag i Sverige ställer krav på att Heta Arbeten skall utföras av certifierade hetarbetare. Kraven blir reglerade i försäkringsbolagens försäkringsvillkor.

  Certifiering

  Certifiering sker genom ett digitalt kunskapstest efter avslutad kurs. Testet utför man på en dator, i en smartphone eller på en surfplatta och består av 16 frågor som besvaras med ett korrekt svar av tre svarsalternativ. Efter avslutat test får kursdeltagaren direkt respons på om testet är godkänt. Ett icke godkänt test ger möjligheten att göra om testet från början. Testet måste utföras inom 30 dagar från kurstillfället. Ett godkänt test innebär att kursdeltagaren är certifierad hetarbetare och får det fysiska certifikatet skickat till sig inom sju dagar.

  Digitalt certifikat

  För dig som går utbildningen inom Heta arbeten efter januari 2015 och genomför ett digitalt certifieringstest finns möjligheten att lagra certifikatet digitalt. Det innebär att ditt certifikat är tillgängligt via hetaarbeten.se för både dig som hetarbetare och beställare.

  Nordiskt certifikat

  Certifikat från Sverige, Norge, Finland och Danmark gäller i samtliga dessa länder. Den som utför Heta Arbeten är skyldig att känna till reglerna för de land arbetet utförs i. Det finns dock skillnader mellan certifikaten från de olika länderna gällande utbildning och certifikat vilket är viktigt för dig som beställare att uppmärksamma.

  Lägre certifieringsavgift för unga

  Brandskyddsföreningen arbetar för ett brandsäkrare Sverige och vill underlätta för unga vuxna att komma ut på arbetsmarknaden med ett giltigt Heta Arbeten certifikat. Därför subventionerar Brandskyddsföreningen certifieringsavgiften för elever under 20 år.

  Söker du en certifiering i HLR så erbjuder vi även kurser i Första hjälpen och hjärt- och lungräddning.

  Söker du en Fallskyddsutbildning så erbjuder vi även skräddarsydda sådana, samt Liftutbildning och utbildning för Mobila arbetsplattformar.

  Till vilka riktar sig kursen?

  Alla anställda, arbetsledare, företagsledare och entreprenörer som utför, bevakar eller är ansvariga vid Heta Arbeten ska gå en utbildning.

  Moment som ingår i utbildningen:

  • Lagar och försäkringsvillkor
  • Organisation och ansvar
  • Brandkunskap
  • Tillståndslistan
  • Riskbedömning och förebyggande vid heta arbeten
  • Släckredskap och praktisk övning
  • Säker gashantering/larmning
  • Tätskikt tak/Balkong
  • Certifieringstest

  Sök din utbildning inom Heta arbeten idag och håll din arbetsplats säker!

  Pris Heta Arbeten Kurs

  Priset på utbildningarna varierar, kontakta oss eller företaget direkt för prisförslag. Räkna med ca 2500 kr inkl. kursmaterial och licensavgift.

  Enligt Brandskyddsföreningen är idag cirka 326 000 personer certifierade för att utföra Heta Arbeten. Hur många liv som räddats genom denna skadeprevention är omöjligt att mäta, men skadekostnaderna för Heta Arbeten har sedan 1990 minskat med 75 procent.

  Vi erbjuder även Truckutbildning samt Truckutbildning i Stockholm och Truckutbildning i Göteborg.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Elsäkerhetsutbildning

  Arbetar du inom elbranschen och behöver gå en elsäkerhetsutbildning? En elsäkerhetsutbildning hjälper dig att få rätt kunskap i elsäkerhetsanvisningarna....

  Heta arbeten Göteborg

  Boka och gå en kurs inom heta arbeten i Göteborg. Vi har samlat information och kurser om heta arbeten...

  Säkerhetsutbildning

  Gå en säkerhetsutbildning! Vi har samlat de mest attraktiva utbildningarna inom säkerhet. På studier.se kan du hitta utbildningar inom...

  Brandskyddsutbildning Göteborg

  Genom att gå en brandskyddsutbildning Göteborg får ni kunskap i hur man ska agera om en brand skulle uppstå....

  Arbetsmiljökurs

  Letar du efter en arbetsmiljökurs för att säkerställa att ni följer de lagar och krav som finns för er...

  Brandfarliga Arbeten

  Jobbar du eller din personal på en arbetsplats med risk för brand? I så fall måste ni genomgå en...

  Heta arbeten kurs

  Ska du bevaka eller vara ansvarig vid Heta Arbeten? Eller själv utföra jobbet? Försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att brandskyddsansvariga och...

  Fallskyddsutbildning i Stockholm: Säkerhet på högsta nivå

  Arbetar du på höjd över 2 meter i Stockholm? Eller driver du ett företag där höghöjdsarbete är vardag och...

  AMA utbildning: Allt du behöver veta

  En AMA utbildning (Allmän Material och Arbetsbeskrivning) är en grundläggande kurs som ger dig en omfattande förståelse för hur...