Heta arbeten Göteborg

Boka och gå en kurs inom heta arbeten i Göteborg. Vi har samlat information och kurser om heta arbeten i och runt Göteborgs området. Kurserna varieras mellan teori tillsammans med praktisk erfarenhet inom brandfarliga områden som rör heta arbeten. För att få utföra brandfarliga arbeten benämnt ”heta arbeten” behöver du ett certifikat som även ska förnyas var femte år. Kurserna är främst för brandskyddsansvariga och brandvakter samt personer som utför brandfarliga Heta Arbeten.

Gör en förfrågan nedan och vi kopplar dig samman med en kursarrangör inom heta arbeten i Göteborg eller på den ort du önskar. Få certifikat inom Heta arbeten för priser från 1900 kr. Uppfyll försäkringsbolagens villkor!

Skickar...

Vi hjälper dig att hitta rätt Heta arbeten kurs i Göteborg!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Heta Arbeten

  Securitas Sverige AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Kundanpassad
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  -

  Heta Arbeten - Distanskurs

  Anticimex Region Syd

  Kompetensutveckling
  3-7 timmar
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  -

  Heta Arbeten

  Berrys Truck

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Västra Götalands län
  1400 SEK

  Vad är heta arbeten

  På studier.se kan du söka efter flera kurser inom heta arbeten i Göteborg. Efter avslutat Heta arbeten utbildning kan man börja arbeta med jobb som utgör en brandrisk, exempelvis svetsning, lödning, takläggning, skärning eller användning av varmluftspistoler. De flesta som arbetar med heta arbeten jobbar inom industri, byggarbete, sjöfart, lantbruk eller hantverk. En lista på lärdomar och moment från en heta arbeten kurs är:

  • Ansvar över brandfarliga arbeten
  • Olika risker
  • Säkerhetsregler
  • Hantera släckutrustning
  • Praktik med brandsläckare
  • Kontrollblankett
  • Certifieringstest
  • Säker gashantering/larmning
  • Lagar och försäkringsvillkor

  Tillstånd heta arbeten

  För att få tillstånd att utföra heta arbeten så måste du först avklara en certifieringskurs. För alla jobb som utgör en hög brandrisk så behöver du gå en heta arbeten kurs. En heta arbeten kurs kan man också ta i Göteborg, Stockholm, Malmö och flera andra platser runt om i Sverige. Du kan även gå en heta arbeten kurs på distans. Även dem som inte utför själva arbetet, tillståndsansvarig och brandvakt, behöver också gå en certifieringskurs. Den som utför själva arbetet är hetarbetaren.

  Heta arbeten certifikat

  Kurser inom heta arbeten i Göteborg innehåller studier men också praktisk erfarenhet. Efter avslutad kurs så går man igenom ett certifieringstest som blir utfört digitalt via telefon eller dator. Testet består av 16 frågor och resultatet får man dessutom direkt efter avklarat test. Får man godkänt på kursen så får man ett certifikat på att man nu kan börja arbeta inom heta arbeten. På 1980-talet ökade bränderna kraftigt så därför bestämde försäkringsbolagen tillsammans med Brandskyddsföreningen att sätta ett krav på certifikat.

  Giltighetstid för certifikat

  Efter att du avklarat en heta arbeten kurs i Göteborg så brukar det oftast ta runt en vecka att få certifikatet skickat till sig. Detta är även giltigt i fem år och sedan behöver man förnya sitt certifikat. När det är dags att förnya sitt certifikat så får man gå en ny behörighetsutbildning. En heta arbeten utbildning tar mellan 5 till 8 timmar och avklaras oftast samma dag. En heta arbeten kurs i Göteborg kan hållas både för privatpersoner och företag. Oftast hålls kurserna i grupp tillsammans med andra.

  Pris heta arbeten Göteborg

  Priset på en heta arbeten kurs varierar beroende på vilken utbildare man vänder sig till. Kostnaden brukar dock ligga på mellan 2500 kr – 3000 kr. När utbildningar blir utförda för en företagsgrupp så är det vanligt att priset företagsanpassas beroende på hur många deltagare det gäller.

  Andra relaterade utbildningar