Förhandlingsteknik

Vill du bli en mästare inom förhandling? Vill du lämna ett möte med vetskapen om att du skapat vinnande argument, genomtänkta strategier och win-win lösningar? Då ska du läsa en förhandlingsteknik utbildning. Du använder förhandlingsteknik hela tiden, både i arbetslivet och privat. Oavsett ifall det handlar om att förhandla fram ett nytt avtal, en högre lön eller att övertyga din partner om att köpa hund – så är rätt förhandlingsteknik metoder ett kraftfullt verktyg.

Vi har samlat några av Sveriges bästa utbildare inom förhandlingsteknik. Fyll enkelt i formuläret så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt utbildare inom det ämne som du vill lära dig mer inom förhandlingsteknik.

Skickar...

Vill du spara tid? Vi hjälper dig att hitta en passande utbildare!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Arbetsrätt i praktiken – Företagskurs

  Kursakademin

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Populärt!
  Rikstäckande
  -

  Förhandlingsteknik

  Kursakademin

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Populärt!
  Rikstäckande
  12900 SEK

  Förhandlingsteknik

  INSU

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  12 900 SEK

  Förtroendebaserad Förhandlingsteknik Företagskurs

  Pontus F. Christoffersen

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  -

  Förhandlingsteknik

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  11 900 SEK

  Förhandlingsteknik på engelska

  ComCult

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Distans
  Malmö
  Rikstäckande
  36 000 SEK

  Effektiv förhandling

  Nordic Supply Chain Advice

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Kurser
  Löpande
  Göteborg
  Malmö
  Stockholm
  14 490 SEK

  Förhandlingsteknik

  Förhandlingsteknik innefattar inte bara den metoden man använder sig av för att uppnå det bästa tänkbara resultatet en förhandling – det betyder så mycket mer än så. Framgångsrik förhandling handlar om att ta steget i att våga sticka ut och lyckas förmedla ett ömsesidigt värde som båda parter är villiga att skriva under på.

  Att bemästra förhandlingsteknik är värdefullt på alla fronter – i arbetslivet, privat, husköp, ifall du planerar att starta eget företag – i stort sätt när det kommer till allt. En förhandling kan vara till exempel en affärsförhandling vilket går ut på att skapa goda relationer där båda parter vinner på de fastställda överenskommelserna. En god förhandlingsteknik är framförallt gynnsamt för dig som är ny som chef, då du kommer att kunna dra nytta av den kunskapen i många situationer, exempelvis i löneförhandlingar, bland partners eller kunder. Enligt Akademikerförbundet SSR beror resultatet av en löneförhandling mestadels på förberedelserna inför förhandlingen, därav har man stor användning av att lära sig vad man bör fokusera på även före en förhandling.

  Förhandlingsteknik utbildning

  Att gå en förhandlingsteknik utbildning ger dig de rätta verktygen och den väsentliga kunskapen för att känna sig trygg inom förhandling och nå lyckade resultat. Utbildningen tillgodoser dig med en kompetensutveckling som är värdefull för både dig och företaget du arbetar inom. En förhandlingsteknik utbildning brukar vanligtvis pågå under 1 till 2 dagar där man får lära sig och öva på förhandlingsprocessens alla faser, från början till slut. Eftersom förhandlingsteknik är en personlig färdighet, blir man bättre på det ju mer man övar – därför innehåller oftast både praktiska och teoretiska moment där psykologi och retorik normalt är en central del. En förhandlingsteknik utbildning är framförallt viktig att ha inför förhandlingsmöten. Om du däremot är intresserad av att bli mästare på alla typer av möten, kan det vara läge att utveckla din mötesteknik också.

  Förhandlingsteknik kurs

  En förhandlingsteknik kurs tillgodoser dig med nödvändiga verktyg och strategier för att kunna förhandla på ett fördelaktigt sätt. Du kommer att lära dig den kommunikation och argumentation som genomförs under en förhandling samt hur du anpassar förhandlingar efter olika situationer. Därav är det vanligt att kursen innehåller förhandlingsretorik, identifiering av personlighetstyper och argumentationsteknik. En förhandlingsteknik kurs är vanligtvis 1 till 2 dagar och kostar mellan 2 500 till 17 500kr, beroende på vilken typ av förhandlingsteknik kurs och nivå du väljer.

  Hur blir jag bra på att förhandla?

  För att bli bra på att förhandla krävs bland annat dessa färdigheter:

  • Var förberedd innan förhandlingen
  • Ta kontroll över dina känslor
  • Tala sanning
  • Var en god lyssnare
  • Gå in i förhandlingen med rätt attityd
  • Var beredd på att kunna argumentera för dina åsikter
  • Våga säga nej
  • Hitta en ny vinkel ifall motparten inte håller med dig

  Vad gör en förhandlare?

  Ordet förhandlare kan ibland verka diffust och många kanske undrar vad gör en förhandlare egentligen? En förhandlare är en expert inom bland annat personaljuridiska frågor på ett företag eller en organisation. Det kan röra om frågor som har med exempelvis systematiskt arbetsmiljöarbete eller kollektivavtal att göra. Som förhandlare är man en betydelsefull och mycket eftertraktad resurs för företag.

  Vad är en lyckad förhandling?

  En lyckad förhandling handlar om att båda parter känner sig nöjda med det resultat man kommer fram till. Med andra ord, man vill uppnå en win-win situation där fokus ligger på att bibehålla en hållbar relation. För även om det kan kännas som en lyckad förhandling är när bara ena parten vunnit och fått igenom alla sina krav, så är det endast en kortsiktig lösning. På lång sikt är det alltid bättre att alla parter vinner och känner sig nöjda med överenskommelsen.