Truckkort

Öka dina chanser att få ett välbetalt jobb genom att ta truckkort. Efter bara ett par dagar är du utbildad truckförare och är redo att köra flera olika typer av truckar och det ger dig dessutom möjlighet att söka fler jobb på arbetsmarknaden och samtidigt bli mer attraktiv bland arbetsgivare. Att ha truckkörkort innebär att du kan jobba inom bland annat lagerarbete, på terminaler och industrier. På studier.se hittar du 100-tals truckutbildningar så att du lätt kan jämföra och välja den som passar dina behov bäst.

Vill du investera i din framtid och få ett truckkörkort? Fyll då i formuläret nedan så hjälper vi på studier.se att hitta den bästa truckutbildningen till det bästa priset!

Skickar...

Låt oss hitta rätt truckutbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Truckkort A+B (Truckutbildning)

  Elerno

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  4 995 SEK

  Truckutbildning

  Legalis Security AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Gävleborgs län
  Stockholms län
  -

  Truckutbildning - Alla typer

  JTECH

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (21 st)
  3 400 SEK

  Truckutbildning

  Gr Truck & Utbildning

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Skåne län
  -

  Truckutbildning

  TMA Örebro

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Örebro
  3800 SEK

  Truckkort utbildning

  För att kunna jobba på lager kräver de allra flesta arbetsgivarna att man har någon form av truckkort. Genom att ta ett truckkörkort kommer det underlätta och öka chanserna till att få ett jobb. För att få köra truck måste man ha en truckutbildning och truckkörkort. Att utbilda sin personal ger en säker arbetsplats och risken för skador på personal, gods och inventarier minskar. Med denna utbildningen i bagaget kommer du kunna öka effektiviteten och produktiviteten i din materialhantering.

  Det finns olika typer av truckkörkort, närmare bestämt A,B,C och D körkort. A+B är den vanligaste formen och omfattar:

  • låglyftande truck
  • höglyftande ledtruck så som drag/flacktruck,
  • låglyftande plocktruck
  • ledstaplare
  • motviktstruck
  • skjutstativstruck
  • höglyftande plocktruck
  • höglyftande åkstaplare.
  • Truckkort innehåll

  Boka truckkort

  De flesta truckutbildarna har öppna utbildningar vilket innebär att det är satta datum som man kan boka in sig på. Då genomför man utbildningen tillsammans med andra elever på plats hos utbildaren där man varvar praktiska övningar med teori för att få en så bra grund som möjligt. Det finns även möjlighet att ta truckkort med e-learning, då gör man den teoretiska biten på distans men den praktiska delen måste alltid göras på plats för att få godkänt.

  För företag som vill utbilda sin personal i truckkörning finns möjlighet till företagsanpassade utbildningar. Då finns möjlighet att utföra utbildningen i företagets lokaler eller hos utbildaren, det beror helt på vilket upplägg som passar företaget bäst.

  Truckkort pris

  Att gå en truckutbildning kostar pengar men i många fall kan din arbetsgivare stå för den kostnaden. Det vanligaste är att man väljer att ta både A+B truckkortet samtidigt, då brukar kostanden ligga på ca 2500 kr till 6000 kr beroende på vilken utbildare man väljer. Men stirra dig inte blind på priset, den dyraste är inte alltid den bästa. Att ta enbart A eller B kortet kostar mellan 2000 och 4000 kr, alltså tjänar man på att ta båda korten samtidigt.

  För företag som väljer att utbilda sin personal i truckkörning kan priserna variera något, om det är en grupp som ska gå finns det ofta möjlighet till mängdrabatt och utbildarna kan erbjuda ett riktigt bra pris för truckkort.

  Truckförare lön

  En truckförare har en genomsnittslön på 29 700 kr och efterfrågan på arbetsmarknaden är medelhög. Lönen mellan män och kvinnor skiljer sig åt något där män har några fler 100-lappar än kvinnorna. Genomsnittslönen har ökat stadigt under de senaste 5 åren och efterfrågan likaså.

  Truckkort ålder

  Enligt arbetsmiljöverkets regler måste man har fyllt 16 år för att få ta truckkort dock är det flera utbildare som enbart tar emot personer som är över 18 år. Även flera arbetsplatser har 18-årsgräns. Det finns föreskrifter för minderåriga, satta av arbetsmiljöverket, som tillåter att man arbetar ute på ett lager men då finns också vissa begränsningar i vilka arbetsuppgifter man är tillåten att utföra. Exempelvis kan det handla om begränsning i arbetstid eller arbetsuppgifter, såsom tunga eller höga lyft. Klicka här för att läsa mer om arbetsmiljöverkets föreskrifter för minderåriga.

  Truckutbildningar

  Här kan du hitta flera truckutbildningar i och andra relevanta utbildningar i runt om i landet.

  Truckkort Stockholm

  Det finns flera bra truckutbildare i stockholmsregionen som utbildar i både A,B,C och D truckkörkort. Är du intresserad av att läsa mer om truckutbildning i Stockholm? Klicka då på länken.

  Truckkort Göteborg

  Även Göteborg har ett stort utbud av truckutbildare. Göteborg är en industristad med mycket jobb inom lagerhantering, passa på att gå en truckutbildning i Göteborg.

  Truckkort Malmö

  Malmö är likaså en stad med många truckutbildningar där möjlighet att ta olika former av truckkörkort finns. Läs mer om truckutbildning i Malmö!

  Om du vill ha mer information om truckkort, skicka en intresseanmälan!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  YKB utbildning Stockholm

  Hitta rätt YKB utbildning i Stockholm. Gå en YKB grundutbildning 140 timmar eller YKB intensiv fortbildning på 35 timmar....

  Lastbilschaufför utbildning

  Gå en lastbilschaufför utbildning och ta C-körkort. Med ett lastbilskörkort kommer du vara eftertraktad på arbetsmarknaden då bristen på...

  Hjullastarutbildning

  Gå en hjullastarutbildning! Vill du börja arbeta som hjullastare? Då behöver du först ta ett traktorkort eller B-kort. Utbildningar...

  Grävmaskinistutbildning

  För att få köra grävmaskin är kravet att du genomfört en grävmaskinistutbildning. Det är arbetsmiljöverket som ställer dessa krav...

  YKB intensiv fortbildning

  Dags att ta eller förnya ditt YKB för buss eller lastbil? Gå en YKB-utbildning intensiv på 35-timmar. En YKB...

  YKB fortbildning

  Söker du efter YKB fortbildning? Hitta rätt YKB utbildning för lastbil eller buss. YKB intensiv fortbildning 35 timmar. Vi...

  YKB-utbildning

  Hitta rätt YKB utbildning för lastbil eller buss. YKB grund 140 timmar eller YKB intensiv fortbildning 35 timmar. Vi...

  ADR utbildning i Stockholm

  Planerar du att börja arbeta med transportering av farligt gods? Då behöver du gå en ADR utbildning i Stockholm!...

  Truckutbildning i Halland

  Vill du gå en Truckutbildning i Halland? Att skaffa sig ett truckkörkort kan öppna upp dörrarna till ett stort...

  Truckutbildning i Stockholm

  I Stockholm finns det många möjligheter att ta truckkörkort! Att skaffa sig en truckutbildning kan öppna upp dörrarna till...