Hundkurser

Äger du en hund och vill hitta en aktivitet där din hund utvecklas samtidigt som den får socialisera med andra hundar? Då har vi flera hundkurser som kan vara av intresse! Som hundägare är det ditt ansvar att se till att din hund är rätt tränad. Starta i ett tidigt skede och gå en valpkurs för att lära er bra lydnadsövningar eller ta träning till nästa nivå med en inriktad kurs.

Behöver du hjälp med att hitta rätt hundkurs eller vet du vad du är ute efter och boka en kurs? Fyll i formuläret nedan för att få anpassade förslag eller välj mellan kurserna listade nedan och få kontakt med utbildaren direkt.

Skickar...

Låt oss hitta en hundkurs åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Diplomerad hundskötare

  Canine Courses

  Yrkesutbildning
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  14 800 SEK

  Hundkurser

  Hundens Hus

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  -

  Vardagslydnad hundkurs

  En vardagslydnad hundkurs består ofta av grundläggande övningar som du har användning av i vardagen. Drar din hund alltid i kopplet när ni är ute på promenader eller skäller den ofta på förbipasserande hundar? Det är beteenden som går att träna bort med hjälp av grundläggande lydnadsövningar. Genom att gå en hundkurs får du de rätta verktygen för hur du ska agera och vända hundens beteenden i vardagssituationer. Lydnadsklasser är även bra om du vill ge din hund vanan av att interagera med andra hundar.

  Exempel på övningar:
  • Följsamhet
  • Kommandon
  • Stanna kvar
  • Stoppsignal
  • Inkallning
  • Koppelträning
  • Aktivering
  • Passivitet
  • Störningsmoment

  Valpkurs

  En valpkurs är en typ av lydnadskurs för valpar för att lära dem grundläggande lydnadsövningar. Valpkurser är alltid att rekommendera eftersom det stöttar dig vi uppfostringen av din nya hund. Det är under den här tiden i din hunds liv som hunden kommer att vara som mest mottaglig för träning och ha en större förmåga att lära sig.

  Det är alltid en stor fördel att få in träning i vardagen. Genom att boka en valpkurs får du möjlighet att träna hunden i en ny miljö för att få din hund att bli självsäker oavsett situation. Dessutom får du ökade kunskaper i hur du lär din hund grundläggande lydnad, kommandon samt hur ni ska gå tillväga för att valpen ska bli rumsren.

  Valpkurs ålder

  Hur länge du kan gå en valpkurs är en individuell fråga eftersom alla hundar skiljer sig åt i mognad. Rekommendationen brukar vara att valpen är mellan 3-4 månader när den börjar på valpkurs. Att vänta för länge riskerar att din hund inte har lika lätt för att lära sig. Det kan därför vara bra att boka in er på en valkurs i ett tidigt stadie.

  Hundkurs online

  Det finns många prisvärda och bra hundkurser online som snabbt kan hjälpa dig och din hund. Att gå en hundkurs på distans är smidigt eftersom att du får möjlighet att träna när och vart det passar dig. Ofta kan kurser online även erbjudas till ett billigare pris än platsbundna kurser. Förinspelade hundkurser i e-learning format är perfekt för dig som inte har möjlighet att närvara vid en fysisk hundkurs.

  Vad kostar en hundkurs?

  Priset på hundkurser kan variera eftersom det finns så många olika typer av inriktningar. Priset beror ofta på upplägget på utbildningen och vad den innehåller. Ofta har valpkurser en högre prisbild. Det vanligaste är att du som bokar en hundkurs köper en kurs med flera kurstillfällen i ett paketpris och detta brukar även var det mest prisvänliga alternativet.

  Vad finns det för Hundkurser?

  Förutom vardagslydnad och valpkurser så finns det även mer inriktade hundkurser för dig som vill ta din hundträning till nästa nivå. En hundkurs är därför för dig som redan gått en lydnadskurs och redan har grundläggande pli på din hund. Genom att avancera träningen lär du dig att bättre kommunicera med din hund och förstå den. Samtidigt kommer hunden att känna av att du ger den uppmärksamhet och investerar din tid i den. En välutbildad och lydig hund är lättare att hantera i de flesta situationer och nya miljöer.

  Det finns många olika typer av hundkurser att välja mellan och ibland kan det kännas som en djungel med alla olika val. Vilken kurs man ska välja att anmäla sig till varierar beroende på åldern på din hund och hur mycket träning och utbildning ni har sedan tidigare.

  Exempel på olika hundkurser:
  • Personsök
  • Aqility
  • Nosework
  • Aktivering
  • Freestyle
  • Kantarellsök
  • Spårning
  • Rallylydnad

  Hundutbildningar

  För dig som vill arbeta med hundar finns det möjlighet att gå en hundutbildning. Genom att gå en hundutbildning får du rätt kunskaper för att kunna arbeta med hundar eller till och med öppna ett hunddagis. Det finns många olika yrken att välja mellan som du kan ha i åtanke när du letar efter en hundutbildning. Du kan bland annat rikta in dig mot att driva olika företag för hundar som till exempel hunddagis eller hundpensionat.

  Vill du istället arbeta med att träna hundarna finns det möjlighet att utbilda dig till hundcoach eller hundtränare. För dig som är intresserad av ett omvårdande arbete kan du utbilda dig till hundskötare, friskvårdskonsulent eller fysioterapeut. Oavsett vilken yrkesinriktning du väljer har vi en utbildning för dig som vill jobba med hundar. Läs mer om de olika utbildningarna här.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Jobba med hundar

  Älskar du hundar och har du länge drömt om att jobba med hundar? Det behöver inte längre bara vara...

  Hundutbildning

  Söker du en hundutbildning har vi samlat Sveriges mest attraktiva utbildningar från de populäraste utbildarna. Här kan du söka...

  Örtterapeut utbildning

  Örtterapeut utbildning är för dig som delar en passion för växter och deras helande krafter samt strävar efter att...

  Inredningsdesigner utbildning

  En inredningsdesigner utbildning erbjuder en spännande möjlighet att förvandla kreativa idéer till konkreta, funktionella och estetiskt tillfredsställande inomhusmiljöer. Genom...

  Andlig utveckling

  Längtar du efter en djupare förbindelse med dig själv och universum? I så fall kan en spirituell kurs i...

  Personlig tränare utbildning

  En personlig tränare utbildning är valet för dig som är har ett stort intresse för träning och vill vara...

  Frisörutbildning i Göteborg

  Letar du efter frisörutbildning i Göteborg? På studier.se kan du söka och jämföra olika utbildningar. Frisöryrket är kreativt yrke...

  Hypnos kurs

  Vill du lära dig hypnos? Då bör du gå en hypnos kurs! Hypnos kan användas på andra eller dig...

  Skönhetsutbildningar och kurser

  Söker du efter skönhetsutbildningar och kurser inom makeup, fransar, hår eller naglar? Här har vi samlat flera av de...

  Botox utbildning

  Är du utbildad läkare, tandläkare eller sjuksköterska och vill komplettera med en botox utbildning? Genom botoxinjektion kan du hjälpa...