Kurser i rekrytering

Vill du jobba med rekrytering eller arbetar du idag med rekrytering av personal och känner att du behöver fördjupad kompetens? Gå en kurs i rekrytering och komplettera med kunskaperna du behöver. Kanske är du intresserad av att lära dig mer om kompetensbaserad rekrytering, personlighetstest så som Myers-Briggs (MBTI) eller disc analys test eller kanske behöver du en kurs i delen intervjuteknik?

Rekryteringsprocessen är en intellektuell och psykologisk konst att bemästra och ett område som kräver expertis. Här kan du jämföra flera utbildningar inom rekrytering med olika inriktningar som kan tillämpas för dig med gedigen erfarenhet inom HR och rekrytering eller för sig som är ny inom området. Kurser i rekrytering finns online, på distans eller i en stad nära dig. Privata kurser finns i priser från 3 500 kr.

Gör en förfrågan nedan och vi matchar direkt ihop dig med professionella utbildningsföretag som genomför rekryteringsutbildningar som är rätt för dig och ditt behov. Få anpassade förslag till dig e-post och boka rätt kurs i rekrytering.

Skickar...

Låt oss hitta en kurs i rekrytering åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  HR-specialist - Distansutbildning

  Distansinstitutet

  Yrkesutbildning
  1 år
  Program
  Distans
  Rikstäckande
  24 900 SEK

  Certifierad Rekryterare

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  E-Learning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  12 400 SEK

  HR-koordinator - Utbildning

  Distansinstitutet

  Yrkesutbildning
  1 år
  Program
  Distans
  Rikstäckande
  20 900 SEK

  Kompetensbaserad rekrytering

  Garuda AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  9 000 SEK

  Gå en kurs i rekrytering

  Funderar du på hur du eller ditt företag kan effektivisera och bli bättre i er rekrytering? I en kurs i rekrytering får du lära dig att vara objektiv i din bedömning av personer. Du får även lära dig vikten och utformandet av en utförlig kravprofil, verksamhetsanalys samt verktyg för att genomföra en kvalificerad arbetsintervju.

  En kurs i rekrytering vänder sig främst till chefer, rekryterare och HR-personal. Vill du inte gå en kurs finns det även föreläsningar du kan gå på inom HR och rekrytering.

  För dig som inte är utbildad inom området men vill gå en HR-utbildning kan läsa vidare om det här!

  Rekryterare utbildning distans

  Jobbar du som eller är intresserad av ett yrke som rekryterare? Idag erbjuds flera kurser i rekrytering eller inom HR på distans. En distansutbildning inom rekrytering och HR ger dig friheten att välja var och när du studerar. Tack vare detta är det enkelt att läsa en kurs vid sidan av jobbet, på deltid eller intensivt under en kortare period – Valet är helt enkelt ditt!

  Disc analys för rekryterare

  DISC-analys är ett populärt personlighetstest som ger rekryterare en bra analys om beteende och känslor hos en person. Via analysen lär du dig bland annat att rekrytera rätt människor, behålla kvalificerade medarbetare och skapa effektiva arbetsgrupper. Är du intresserad av en utbildning inom DISC-metoden? Idag finns det flera kurser att ta del av att få en större inblick. Med en utbildning i DISC vässar du din förståelse för hela rekryteringsprocessen från start till mål, men även för hur du senare ska utbilda och coacha dina nyanställda.

  Fördelar med DISC-analys:

  1. Bra för rekrytering och behålla kvalificerade medarbetare
  2. Ökar din egen självkännedom
  3. Ett bra verktyg för ledar-och medarbetarutveckling
  4. Konfliktlösning på arbetsplatsen
  5. Att leda bättre och mer effektivt genom att förstå medarbetarna

  Myers bryggs för rekryterare

  Myers bryggs, även kallat MBTI-personlighetstest är ett av världens mest använda verktyg och test för utveckling av individer. Testet ger dig som rekryterare en bättre förståelse för hur människor fungerar, varför ett samarbete ibland fungerar och ibland inte gör det och varför människor kan krocka. Som rekryterar finns det både grund-och vidareutbildning inom MBTI att välja mellan och här nedanför kan du ta del av kort information om de olika stegen.

  Myers bryggs utbildning innehåll:

  Att vidareutbilda dig inom MBTI ger dig en ökad förståelse och kunskap att ta med dig både när det gäller rekrytering men även i ditt arbete inom HR-frågor. En Myers bryggs utbildning delas oftast upp i två olika steg, en grundläggande utbildning som sedan följs av en mer fördjupande. Nedan har vi sammanfattat kort vad de olika stegen innehåller ifall du går i tankarna att gå en utbildning.

  MBTI steg 1: I MBTI steg ett får du en grundläggande förståelse för hur människor fungerar och agerar utifrån olika faktorer och situationer. Till exempel får du en ökat kunskap i varför ett samarbete ibland fungerar och i andra fall inte gör det. En annan förståelse som du tar med dig under steget är hur du eller andra föredrar att agera i olika situationer.

  MBTI steg 2: I en utbildning för MBTI steg 2 får du en djupare förståelse inom MBTI, typteori och övningar kring resultat. I steg 2 lär du dig jobba vidare med verktyget inom personal-och ledarutveckling, konflikthantering, coachning och karriärledning.

  Vidareutbildning HR

  Verkar du inom HR eller rekrytering och funderar på att vidareutbilda dig? Idag finns det flera väga att välja i sin kompetensutveckling med allt ifrån kurser till coaching. Vi har listat ett par utbildningar som bidrar till bra kompetensutveckling för dig som vill utvecklas inom din HR-roll!

  Topp 10 vidareutbildning inom HR:

  1. HR Managementprogram
  2. Myers-Briggs Type indicator
  3. Motiverande samtal
  4. Kompetensbaserad rekrytering
  5. Certifiering i fokusmodellen
  6. Personalstöd
  7. Certifiering i fokusmodellen
  8. Verksamhetsstrategi för HR
  9. Arbetsrätt
  10. Lönesamtal

  Tips för att lyckas med rekrytering

  Att hitta rätt medarbetare för en roll eller företaget är viktig, speciellt efter de resurser och den tid som krävs för att hitta rätt kandidat. Det finns flera olika delar att ta hänsyn till för att göra en riktigt bra rekrytering så här nedan har vi listat ett par tips som får dig att lyckas som rekryterare. .

  Så lyckas du med din rekrytering:

  • Personlighetstest – I vissa rekryteringsprocesser kan även personlighetstest användas. Även om du får en bild om hur personen i fråga är, så kan det finnas saker som den undanhåller som framkommer i ett personlighetstest.
  • Grundlig urvalsprocess – Förarbetet är också väsentligt för en lyckad rekrytering. Ta in flera personer på intervjuer för att få fler alternativ.
  • Strukturerad intervju – Se till att du vet hur intervjun ska vara uppdelad och vilka frågor som du behöver få svar på.
  • Platsannons – Få rätt person genom att se till att annonsen syns på rätt ställe, till rätt målgrupp.

  Vikten av att rekrytera rätt

  Att rekrytera fel kan innebära stora förluster av både tid och pengar. Ifall det gäller en rekrytering till en ledande position är det om inte ännu mer viktigt att rekryteringen blir rätt. Annars kan en hel grupp påverkas och bli omotiverad och improduktiv.

  En rekrytering kan bli fel på grund av att den nyanställda är överkvalificerad för tjänsten, och kan därför att komma att sluta inom kort. Då står företaget inför en ny tidskrävande rekryteringsprocess och risk för en omotiverad arbetsgrupp.

  Sammanfattningsvis ligger det stor vikt i att genomföra en kvalitetssäkrad och professionell rekryteringsprocess för att välja den bäst lämpade personen för tjänsten.

  Det finns många faktorer som påverkar hur personalen trivs, inte bara rekryteringen. Vill du veta mer om hur du kan öka trivseln på företaget? Läs även om vad en arbetsmiljöutbildning innebär och vad det kan bidra med!

  Rekryteringsprocessen

  Verksamhetsanalys

  En betydelsefull del i rekryteringsprocessen är att inledningsvis göra en täckande verksamhetsanalys med grundlig behovsanalys för tjänsten. Så att det inte uppkommer några frågetecken längre fram och att företaget ska se att det verkligen finns behov och arbetsuppgifter till en eventuell nyanställning.

  Kravprofil

  I rekryteringsprocessen ingår också en kravprofil som med exakthet definierar den nya kollegans professionella och personliga profil. Det gör man för att företaget ska ha en klar bild om vem de söker, men också så att personen som söker ska veta om den är kvalificerad för tjänsten eller inte. Sen är det även viktigt att skapa en tydlig handlingsplan för att identifiera de lämpligaste potentiella kandidaterna. Det ingår i själva förarbetet där ni även lokaliserar vilka plattformar ni väljer att söka personer på.

  Arbetsintervju

  Hur du genomför en intervju kan vara avgörande för att hitta rätt person till jobbet. (Här känns det som att vi byter ämne) Då ligger stor vikt att du genomför en strukturerad intervju. Något du även kan få lärdom av i en kurs. En annan viktig del i att genomföra en lyckad arbetsintervju är intervjutekniken som syftar till att bedöma intervjupersonen objektivt och från olika perspektiv.

  Utbildning för att bli rekryterare

  Går du i tankarna om att jobba som rekryterare och undrar vilken utbildning om krävs? För dig som är högskoleintresserad är en bra start att studera till personalvetare. Personalvetarprogrammet är en kvalificerad utbildning som oftast sträcker sig till tre år men idag finns det andra vägar att gå för att jobba som rekryterare, till exempel kan du utbilda dig till HR-specialist eller läsa andra relevanta YH-utbildningar som tar dig dit. Vi har listat ett par utbildningar som kan vara intressant för dig med tankar inom HR.

  YH-utbildningar inom HR:

  • HR-Specialist
  • Certifierad HR Koordinator
  • HR administratör
  • HR assistent

  Låter det intressant? Se en YH-utbildning inom HR.

  Låter detta intressant? Läs vidare på respektive kurser eller skicka en intresseanmälan för mer information!

  Läs mer om fler populära utbildningar