Förskollärarutbildning i Kristianstad
Vill du plugga till förskollärare? Då kanske du är intresserad av att gå en förskollärarutbildning i Kristianstad. Att jobba med barn kan vara både väldigt givande men även utmanande på många sätt. Få chansen att jobba med den yngre generationen och ha roligt med dem samtidigt som du får följa barnens utveckling.
Låt oss hjälpa dig hitta rätt förskolelärarutbildning!
- Spar tid - vår personal hjälper dig!
- Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
- Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
- Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
- Din förfrågan är helt gratis!
Eftertraktad på arbetsmarknaden
Är du intresserad av att arbeta med de allra yngsta barnen? En förskollärarutbildning i Kristianstad kan vara den rätta vägen att gå. Enligt Arbetsförmedlingens yrkesbarometer är konkurrensen om jobben för utbildade förskollärare mycket liten idag. Dessutom kommer den att fortsätta vara de kommande tio åren. Med andra ord är det stor sannolikhet att en förskollärarutbildning vid Högskolan Kristianstad leder till jobb!
Här kan du läsa mer om vad det innebär att gå en förskollärarutbildning här!
Att gå förskollärarutbildning i Kristianstad
Du behöver läsa tre och ett halvt år (210 hp) för att få ta ut din examen och ansöka om lärarlegitimation. Under din tid på högskolan får du en bred kunskap inom barns utveckling. Du kommer att lära dig mer om mekanismerna bakom hur barn läser, skriver, räknar och leker, dessutom får du också fördjupa dig inom estetik: hur du kan använda bild och musik som redskap för lärande och hur du skapar en stimulerande miljö för barn. Att blicka utåt mot internationell forskning och andra miljöer är en självklar del i utbildningen. Vill du hellre arbeta som lärare kan du läsa mer om hur det är att gå en lärarutbildning här.
Teori och praktik
Det är ett stort ansvar att vara den som arbetar med de viktiga, första åren i skolan. För att du ska känna dig förberedd för att komma ut i arbetslivet efter examen får du under förskollärarprogrammet mycket utrymme att testa dina teoretiska kunskaper i praktiken. Sammanlagt ingår tjugo veckor VFU (verksamhetsförlagd utbildning) i programmet. Genom VFUn får du känna på hur samarbetet med ett arbetslag kan se ut, hur du bäst kommunicerar med föräldrar och anhöriga, hur du på bästa sätt medlar mellan två elever i en konflikt – och mycket mer! Kombinationen av teoretiskt lärande och praktik ger dig alla verktyg som du behöver för att bli en riktigt bra förskollärare.
Du kan ta del av utbildningen på flera universitet och högskolor runt om i Sverige. Grunden för utbildningarna är lik, däremot kan det finnas skillnader när det kommer till fokusområden och pedagogiska upplägg. En förskollärarutbildning i Borås kan alltså skilja sig en del åt från en förskollärarutbildning i Göteborg.
Låter detta som något för dig? Skicka en intresseanmälan för mer information!