Programmering Utbildning

Med en programmering utbildning har du chansen att skapa det där nästa stora Tv-spelet eller appen som alla laddar ner? Detta är utbildningen som ger dig förståelse för hur, i princip allt, när det kommer till det tekniska vi använder oss av idag är uppbyggt och fungerar.

Skickar...

Vill du spara tid? Vi hjälper dig att hitta rätt utbildning inom programmering!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Programmering grundkurs - Distans

  IT-Högskolan

  Yrkeshögskola
  Kurser
  Distans
  1 750 SEK

  Javautvecklare - Utbildning

  IT-Högskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  Göteborg
  Stockholm
  Vänersborg
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  .NET-utvecklare - Utbildning

  IT-Högskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  Distans
  Göteborg
  Stockholm
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Mot framtiden med en programmering utbildning

  En programmering utbildning handlar sammanfattningsvis om att lära sig skriva koder som sedan en dator kan tolka. Du lär dig ett nytt språk men ett språk som endast datorer kan förstå och interagera med. En utbildning inom programmering kan ge dig alla förutsättningar för att lyckas när det kommer till din framtida karriär inom systemutveckling och data/IT.

  Dagens teknik ger oss möjlighet att mer och mer automatisera stora delar av vårt samhälle och det utvecklas konstant, i princip allt inom teknik idag är uppbyggt av koder och programmering. Bakom detta hårda arbete står många framgångsrika programmerare världen över bl.a. Steve Jobs, Bill Gates och Mark Zuckerberg för att bara nämna några.

  Kodning på Yrkeshögskola

  En utbildning via yrkeshögskola ligger på ca.2 år och där du även kan välja vilken inriktning du vill ha inom systemutveckling. Du behöver oftast inte heller någon särskild förkunskap inom ämnet utan kravet brukar endast vara en fullständig gymnasieexamen. Dessa utbildningar är vanligtvis kostnadsfria och CSN-berättigade.

  Programmering 1

  Det finns även kurser du kan gå som t.ex. Programmering 1. Detta är en grundläggande kurs för praktiska och teoretiska kunskaper i programmering med C# (sharp). Du kan sedan välja att studera vidare med Programmering 2 eller jobba vidare själv för att utveckla dina kunskaper.

  Programmering utbildning – distans

  Många utbildare har sina utbildningar på distans vilket gör det möjligt att gå utbildningen från vart du än befinner dig. Man har då tillgång till ett digitalt klassrum där man hittar utbildningsmaterial och inspelade lektioner så du kan gå igenom dem när du vill.

  Jobba som programmerare

  Att se kodning framför sig kan få det att verka stort och skrämmande men att börja koda är enkelt och med tålamod, nyfikenhet och rätt utbildning kan du också göra det. Grundkurser inom programmering kan du ta helt utan förkunskap inom ämnet. Enligt en rapport från Almega ,Sveriges ledande arbetsgivarorganisation, ser utsikten för branschen väldigt ljus ut och man ser en ett stort behov av programmerare framåt.

  Några exempel på de jobb du kan söka till efter din utbildning:

  • Webb-utvecklare
  • JavaScript-utvecklare
  • .NET-utvecklare
  • UX-design

  När du läser en programmering utbildning kommer du bland annat få utbildning inom olika programmeringsspråk så som Javascript, C# (C-sharp) och Python. Med dessa verktyg kan du sedan vara med och skapa appar, spel till diverse plattformar och databaser. Under din utbildning kommer du kunna bygga en portfölj med dina projekt som du sedan kan använda vid ditt framtida jobbsökande.

  Programmering handlar både om det yttre och det inre inom IT. Främsta uppdelningen av arbeten på utvecklarsidan är om man jobbar frontend eller backend. Att jobba backend innebär att man är med och tar fram programvaran, säkrar upp databaser eller lagringen av data. Medans om du jobbar frontend är du med och utvecklar designen på t.ex. appar, webbsidor och spel. Är du extra intresserad av säkerhetsaspekterna inom datahantering kan en Cyber security utbildning vara något för dig.

  Programmerare lön

  En programmerare tjänar , år 2023, mellan 36 000 och 47 000 kronor per månad om du är ny inom yrket. Vid längre anställning och högre kunskap kan lönen gå upp emot 63.000kr.

  Mer om programmering utbildning

  Vill du vara med och bana väg för framtiden? Sök en utbildning inom programmering idag! Du kan hitta flera alternativ bland alla våra YH-utbildningar. Du kan även skicka in en intresseanmälan till oss där vi kan para ihop dig med upp till 5 utbildningar vi tror skulle passa dig.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Yrkesutbildningar på distans

  Distansutbildningar erbjuder en bekväm och flexibel möjlighet för dem som vill förbättra sina yrkeskunskaper och karriärmöjligheter. Yrkesutbildningar på distans...

  Läsa upp betyg

  Är du 20 år eller äldre och behöver läsa upp betyg från grundskolan eller gymnasiet? Eller har du läst...

  Utbildningar och jobb med högst lön

  Vill du veta vilka utbildningar som ger högst lön 2022? Här har vi samlat information om den utbildning som...

  Obduktionstekniker utbildning

  En obduktionstekniker utbildning förbereder dig till att bli en nyckelperson inom rättsmedicin och brottsutredning. Det kräver en gedigen utbildning...

  Fysioterapeut utbildning

  Fysioterapeut utbildning är en av de mest givande och eftertraktade karriärvägarna inom hälso- och sjukvården. Denna utbildning ger dig...

  Trafiklärare utbildning

  Drömmer du om att bli en kvalificerad trafiklärare? En trafiklärare utbildning öppnar dörren till en spännande karriär där du...

  Korta YH-utbildningar som ger jobb

  Korta YH-utbildningar är din väg till snabb och relevant kompetens som leder till jobb. Här hittar du en lista...

  Apotekstekniker utbildning

  Är du en person som brinner för att hjälpa andra och har ett intresse för läkemedel och hälsa? Då...

  Kiropraktor utbildning

  En kiropraktor utbildning är ett spännande steg mot en karriär som hjälper människor att må bättre och förbättra deras...

  Kreativa utbildningar på folkhögskola

  Vill du utbilda dig inom något kreativt? Kul, då borde du spana in kreativa utbildningar på folkhögskola! Folkhögskola är...