10 st populära gymnasieskolor i Göteborg

Publicerad 2 oktober 2018

10 st av Göteborgs mest populära gymnasieskolor

Vad gör en gymnasieskola populär? Många elever gör sitt val på vart sina kompisar går eller vad man vill arbeta med i framtiden. Det är även många elever som går på hur stor andel av lärarna har en legitimerad lärarbehörighet, hur många elever som avslutar sina studier med en examen, vad det genomsnittliga betyget ligger på samt vart gymnasiet ligger rent geografiskt.

Vi vet att denna information kan vara svår att hitta, därför sammanställer vi här en lista av Göteborgs 10 mest populära gymnasium.

Gymnasieval i Göteborgs kommun

1. KITAS

Kitas ligger mitt i centrala Göteborg med tre olika skolor; KITAS Natur, KITAS Ekonomi och KITAS Gymnasium. Vill du spendera din tid till ditt specialområde t.ex. inom någon idrott? En skoldag hos KITAS består av vanliga lektioner men som är koncentrerad mot förmiddagen med korta raster och utan onödiga håltimmar. Eftermiddagen är fri för individuella aktiviteter som träning eller studier. På KITAS Gymnasium har även 92,7 % av lärarna leg. behörighet och 100% av eleverna går ut med en examen.

2. LM Engström Gymnasium

Skolan som ligger i hjärtat av Göteborg med bara ett stenkast till Magasinsgatans mysiga butiker och caféer. LM Engströms Gymnasium är den enda skolan i Göteborg med en tydlig kristen profil och har på senare år utvecklat ett modernt gymnasium med en traditionell inriktning. På skolan kan du välja mellan 4 olika inriktningar, ekonomi – samhäll eller naturprogrammet men även estetprogrammet för dig som är mer konstnärligt lagd. Du hittar LM Engströms Gymnasium på Vallgatan 11 i Göteborg.

3. NTI Gymnasiet Johanneberg

Teknikutbildningar är NTI-Johannebergs specialitet. Du får möta lärare som är lyhörda och erbjuder undervisning som ligger i framkant för vad som händer inom de branscher utbildningarna är inom. Stort fokus ligger på entreprenörskap, IT-kompetens, samarbeten med näringslivet och verklighetsbaserad undervisning med stark forskningsanknytning. Man får en bred behörighet. De programmen som erbjuds är el- och energiprogrammet, teknikprogrammet och estetprogrammet.

4. Göteborgs Högre Samskola

Vill du gå ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet eller samhällsvetenskapsprogrammet? Göteborgs Högra Samskola erbjuder stor frihet och möjlighet till din egen fortbildning. På skolan råder det även 15 st elever på 1 lärare vilket gör att du får den hjälp du behöver och får även en närmre relation till din lärare. Samtliga heltidsanställda lärare är examinerade och innehar lärarlegitimation. Skolan ligger i området Stampen.

5. SKF tekniska gymnasium

Vill du gå en tekniks utbildning? På SKF tekniska gymnasium är det 9 st elever på 1 lärare som även 82,4 % har leg. behörighet. Du får även ett Teknikcollege diplom vid en godkänd gymnasieexamen på SKF Tekniska Gymnasium om 2 800 poäng. Skolan ligger på väg mot Gamlestaden.

6.

Katrinelundsgymnasiet ligger bredvid Ullevi i Göteborg och är en kommunal gymnasieskola med inriktning mot idrott och sport där 89,2-100% av lärarna har leg. behörighet. På Katrinelundsgymnasiet kan du välja mellan 14 st idrottsutbildningar!

7. Polhemsgymnasiet

Polhemsgymnasiet har fina siffror när det gäller andelen legitimerade lärare. 94-100% av lärarna har en legitimerad behörighet. Detta betyder att du som elev kommer få professionell hjälp och stöd under din skolgång. Skolan ligger vid Lindholmspiren, varför inte ta färjan till skolan varje dag?!

8. Öckerö gymnasieskola

Ha havet som klassrum! På Öckerö skolan kan du gå sjöfartsprogrammet med två olika inriktningar, däck eller maskin. På Öckerö går det 11 st elever på 1 lärare vilket bidrar till att du får en närmre kontakt med läraren. Öckerö gymnasieskolan ligger som namnet avslöjar på Öckerö.

9. Donnergymnasiet

Donnergymnasiet är känt för sina fantastiska lärare. 94% av lärarna har behörighet! Med ett komprimerat schema utan håltimmar kommer du få ett ungefärligt samma varje dag. Ofta är onsdagar helt lektionsfria, där tanken är att du som elev själv ska kunna lägga upp din studietid. Skolan är öppen som vanligt på adressen Celsiusgatan 9 och efter lunch finns även lärarna tillgängliga för handledning.

10. Göteborgsregionens tekniska gymnasium

Med 11 elever på 1 lärare är Göteborgsregionens tekniska gymnasium självklart för den som vill studera vidare på högskola/universitet. Skolan har ett unikt samarbete mellan näringsliv och kommun och ägs gemensamt av Volvo Group och Volvo Cars tillsammans med Göteborgs Stad. Besök skolan på Diagonalen 6 vid Lindholmspiren.

Gymnasievalet ska vara lätt och behöver du mer inspiration kan du läsa om Gymnasieinriktningar du inte visste fanns i Göteborg eller är du nyfiken på vart kändisarna från Göteborg gick i gymnasiet? Behöver du kanske få dig ett skratt i ditt funderande kan du klicka dig in på Sveriges roligaste gymnasium så får du ytterligare inspiration för att välja gymnasium!

Studier.se reserverar sig för eventuella fel. Statistik är taget från Välj Skola.se.

Hur söker man till gymnasiet

När du hittat rätt gymnasieprogram är det dags för dig att ansöka till gymnasiet. Vi vet att man har mycket att tänka på inför sin ansökan och därför har vi satt ihop en lista som är enkel att följa för att göra rätt med din ansökan.

  • Ta lösenordet som du har fått hemskicka till brevlådan och använd det till att logga in på antagningens hemsida.
  • När du kommit in på antagningen söker, jämför och markerar du de utbildningar som du är mest intresserad av.
  • När du markerat färdigt dina val är det dags att rangordna dina val under ’’Mitt gymnasieval’. Tänk på att rangordna dina absoluta favoriter högst upp och i rätt ordning utifrån ditt första, andra och tredjeval
  • Är du klar med ovan är det dags att göra din ansökan och det gör du genom att klicka på ’’Här söker du till gymnasiet’’
  • Det sista steget innan du skickar in ansökan är att du måste signera den
  • Färdigt!

Har du fler frågor eller undrar något mer om din ansökan kan du klicka på hur söker man till gymnasiet så finns alla svar där.

Byta gymnasium

Ibland kan det bli så att man vil byta gymnasium. Gymnasievalet är trots allt ett stort beslut och det är många olika faktorer som ska spela roll. Det finnas flera anledningar till ett gymnasiebyte. Du kanske ska flytta till en annan ort eller så trivs du helt enkelt inte. När det kommer till ett byte av gymnasium så brukar man säga att ju tidigare du tar beslutet att byta desto lättare är det för dig. Olika skolor har nämligen olika upplägg på sina gymnasieprogram och därför är det viktigt att du inte missar för mycket.

Det finns en hel del viktiga saker att tänka på om det skulle vara så att du vill byta gymnasium. Vi har därför satt ihop en bra guide för hur du lättast byter gymnasium oavsett om du går i ettan, tvåan eller trean. Klicka dig vidare in på byta gymnasium så finns alla svar som du behöver inför ett byte.

Snurrar det i tankarna angående ditt gymnasieval eller i att byta gymnasium? Vill du säkerställa att du kanske väljer det bästa gymnasiet kan du klicka dig vidare och läsa om Sveriges bästa gymnasium.

Vad gör en gymnasieskola populär i Göteborg?

Mitt i sitt funderande kan man undra vad det är som göra att en gymnasieskola är populär. Anledningarna kan vara många. I vissa fall spelar det geografiska läget för skolan stor roll, att få studera mitt i stan och ha nära till caféer och andra nöjen under rasten är något som många anser som extra attraktivt för en gymnasieskola. Vad som avgör hur populär en skola är kan även bero på hur många av ens vänner och bekanta som vill gå på en och samma skola vilket kan resultera i att många pratar om ett visst gymnasium. En annan del som kan påverka hur populär en gymnasieskola är kan vara hur högt det genomsnittliga betyget är eller hur bra lärarna är på skolan.

Tänk på att alltid välja gymnasium utifrån vad du själv vill och själv anser gör en gymnasieskola populär för dig.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder en söktjänst av olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Du kan söka på utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.