Är du nyfiken på vart kändisarna från Göteborg gick gymnasiet?

Publicerad 2 mars 2019

Här gick kändisarna i gymnasiet!

Är du i tankarna på vilket gymnasium i Göteborg du vill gå på? Eller kanske bara allmänt nyfiken på vart de kända personerna från Göteborg gick gymnasiet? Då har du hittat rätt. Vi har samlat en härlig blandning av: idrottsatleter, artister, youtubers och komiker och tagit reda på vart de gick gymnasiet. Frågan är om du också blir känd om du går på något av dessa gymnasium? Vem vet – du kanske är på tur!

Kändis-gymnasium i Göteborg

Göteborgs högre samskola

Göteborg högre samskola har producerat många kändisar genom tiderna, två av dem är: Felix ”Pewdiepie” Kjellberg med hela 87 miljoner följare på Youtube och även Göteborgs stolthet – Håkan Hellström.

Vill du få en stabil grund inför kommande högskolestudier tillsammans med studiemotiverade klasskompisar och engagerade och duktiga lärare? Vill du gå på en skola med traditioner som skapar sammanhållning? På Göteborgs högre samskola får du möjlighet att läsa många praktiska/estetiska kurser på ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

 

 

 

Mimers hus gymnasium

Sedan 2016 har Miriam Bryant varit namnet på allas läppar. En magisk artist som släpper hit efter hit – kanske musiken startade redan på Mimers hus?

Gymnasieskolan består av olika typer av program – Nationella program och Introduktionsprogram för elever som inte är behöriga till ett nationellt program. De nationella programmen pågår under tre år och har två olika inriktningar – yrkesprogram och högskoleförberedande program.

 

 

Sjölins gymnasium

Om det är någon som är omåttligt populär just nu är det influencern Alice Stenlöf. Hon är drottningen av content och hon gick på Sjölins gymnasium.

Mitt i centrala Göteborg kombinerar Sjölins gymnasium hög lärarnärvaro med casemetodiken. Lärarna finns på plats under hela skoldagen för att handleda, diskutera och peppa. Casemetodiken är ett arbetssätt som utgår från verklighetsbaserat lärande och får dig att se sammanhang, tänka kritiskt och arbeta självständigt.

 

 

 

Donner gymnasiet

Vem har inte skrattat med till Carl Demán härliga danser på Instagram? Innan han blev en kändis med trion JLC gick Carl på Donner gymnasiet i Göteborg.

Donnergymnasiet värnar om det livslånga lärandet. Lärandet består av kunskapsuppdraget och skolans demokratiuppdrag. På Donner gymnasiet har de ett komprimerat schema utan håltimmar och försöker hålla ungefär samma start- och sluttid varje dag. Lektionerna är ofta långa där tanken är att man inte ska behöva ha för många olika ämnen under en och samma dag. Onsdagar är ofta lektionsfria, där är tanken att man som elev själv ska kunna lägga upp sin studietid. Skolan är öppen som vanligt och efter lunch finns lärarna tillgängliga för handledning.

 

Ingrid Segerstedts gymnasium

Är det något Clara Henry inte kan? Hon är både programledare, youtuber, författare – listan kan fortsätta i en oändlighet. Denna multitalang gick sina gymnasieår på Ingrid Segerstedts.

Ingrid Segerstedts Gymnasium är en liten friskola med ca 300 elever som drivs helt utan vinstintressen. Skolan ligger mitt i centrum, vid Heden i ett rosa stenhus från 1800-talet med mycket atmosfär i väggarna.

Här bedrivs studier i samhällsvetenskapliga ämnen med speciell inriktning på Internationella studier och Journalistik. Lärarna är unga och engagerade i sina ämnen, de arbetar med rollspel, projekt och ämnesövergripande teman och lägger stor vikt vid elevinflytande och elevdemokrati.

 

Katrinelund

Här har mängder av idrottsstjärnor gått! Du har väl inte missat stjärnskottet Rasmus Dahlin som spelar ishockey i Buffalo? Han gick på Katrinelund.

Katrinelundsgymnasiet i Göteborg är en kommunal gymnasieskola med inriktning mot idrott och sport. På skolan läser idag runt 1150 elever, vilket gör Katrinelund till Sveriges största elitidrottsgymnasium. Med andra ord är Katrinelundsgymnasiet ett paradis för dig med ett idrottsintresse! Även om Katrinelundsgymnasiet är anpassat till elitidrott innebär det inte att det finns plats för andra elever. Här trivs också ekonomer, natur- och samhällsvetare som är ute efter en riktigt bra gymnasieutbildning, även de som är intresserade av vårdyrken.

 

 

Rytmus gymnasium

Vem är då kändisen som gick på detta gymnasium? Det är melodifestivalen-aktuella – Wiktoria Johansson.

På Rytmus musikgymnasium möts du av en inbjudande, kreativ och utvecklande miljö där du enkelt får kontakt med din omgivning och respekteras för den du är. Lärarna är kunniga, kompetenta och engagerade och många av dem är aktiva inom musik- och mediebranschen. På Rytmus har elever för vana att stanna kvar efter lektionstid då skolan har stort förtroende för eleverna och erbjuder därför både generösa öppettider och tillgång till både lokaler och utrustning. Kort sagt: hos Rytmus har du som elev möjlighet att förverkliga dina idéer när de faller på. Samla bara några kamrater, hitta ett rum och börja skapa!

 

 

Fotoced:
Håkan Hellström – Foto: Fredrik Nystedt
Pewdiepie: Youtube
Miriam Bryant: Foto: Fredrik Etoall/Pressbild
Alice Stenlöf bildkälla: @alicestenlof
Carl Déman bildkälla: Carls Facebook
Clara Henry: Foto: Magnus Ragnvid
Rasmus Dahlin: Bild: JOHN CROUCH
Wiktoria Johansson: Bildkälla: TT