Gymnasieinriktningar du inte visste fanns i Göteborg

Publicerad 2 oktober 2018

10 Gymnasieinriktningar i Göteborg du kanske inte visste fanns

Går du idag på högstadiet och ska välja gymnasium nu på höstterminen? Vi vet att det inte alltid är lätt att välja vilken skola och vilken inriktning man ska gå. Vilka skolor, program och inriktningar finns det att välja på egentligen? Därför har vi här listat 10 st olika gymnasieinriktningar du kanske inte visste fanns att välja på i Göteborg.

Ta studenten och ångra inte ditt val av inriktning!

Gymnasieval i Göteborgs kommun

1. Marknad och affärsutveckling – NTI gymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet på NTI gymnasiet erbjuder gymnasieinriktning mot marknad och affärsutveckling. Skolan ligger centralt, innanför vallgraven i Kronhuset. Börja din karriär redan på gymnasiet och få en gedigen grund till en framtid inom affärsutveckling och marketing. Vill du studera vidare på universitet eller högskola är detta program något för dig.

2. Estetiska programmet – Musikprogrammet – LM Engströms Gymnasium

LM Engströms Gymnasium ligger mitt i centrala Göteborg med bara ett stenkast från Magasinsgatans mysiga kvarter. Här får du möjlighet att utveckla ditt musikutövande och konstnärliga skapande samt förmågan att uppleva och tolka musik ur olika perspektiv. Ta chansen och utveckla dina drömmar!

3. Djurvårdsutbildningen – Realgymnasiet

Älskar du djur? Naturbruksprogrammet med inriktning djurvård är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur. Du får sköta om, vårda, hantera och utfodra olika sorters djur. Du får även prova på jobbet som djurvårdare i en djurpark samt zoohandel. Skolan har adressen Pusterviksgatan 9.

4. Musik – Singer/Songwriter – Rytmus musikgymnasium

Har du en dröm att bli en idol? Bli Sveriges nästa Laleh eller kanske Lars Winnerbäck? På Rytmus Gymnasium som ligger innanför vallgraven kan du läsa estetiska programmet med inriktning singer songwriter! Utbildningen tar fasta på det entreprenöriella så du kan utvecklas både på scen och utanför.

5. Design och inredning – Drottning blankas gymnasium

Vill du skapa vacker inredning, byggnader eller produkter? Estetiska programmet på drottning blankas gymnasium erbjuder en gymnasieinriktning för design och inredning. Du kommer få arbeta med allt från din första idéskiss fram till den färdiga produkten. Utbildningen ger dig en förståelse för både bild och form, kunskaper som kommer ge dig en bra grund för att studera vidare på olika design och arkitektutbildningar på högskolan. Drottning blanka ligger innanför vallgraven i närheten av Kronhuset.

6. Byggnadssnickare inriktning mot arkitekt & ingenjör – Bräckegymnasiet

Bräckegymnasiet erbjuder en inriktning mot husbyggnad där du som elev kommer kunna få den kunskap du behöver för att studera vidare inom inom byggindustrin t.ex. till arkitekt, arbetsledare, högskole- eller civilingenjör inom byggindustrin. Bräckegymnasiet ligger vid Lindholmspiren, varför inte ta färjan till skolan varje dag!?

7. Hund och djurvård – Burgårdens gymnasium

Vill du arbeta med människans bästa vän? Nu kan du utbilda dig redan på gymnasiet för att kunna bli proffs på hund! Gymnasieinriktningen ger dig en yrkesexamen där framtiden för dig kommer att se ljus ut. Hunddagis, uppfödning och utbildningar till hundägare finns det en stor efterfrågan på. Skolan ligger centralt och i närheten av Scandinavium!

8. Personlig tränare – Burgårdens gymnasium

Att röra på sig är viktigt för hälsan. Nu kan du gå barn och fritidsprogrammet med inriktning personlig tränare på Burgårdens gymnasium. Få tillgång till ett gym på skolan och påbörja din karriär till att kanske jobba som dietist eller sjukgymnast. Efter utbildningen blir du licensierad personlig tränare och diplomerad massör. Skolan ligger centralt och i närheten av Scandinavium!

9. Hantverksprogrammet Florist – Munkeröds Utbildningscenter

Är du konstnärlig av dig och älskar blommor? Studera till florist redan på gymnasiet! Munkeröds Utbildningscenter har på sitt hantverksprogram en inriktning där du 3 dagar i veckan får arbeta med blommor och skapa olika buketter och dekorationer. Skolan ligger i Stenungsund 4,5 mil norr om Göteborg.

10. Sjöfartsutbildning – Lindholmens tekniska gymnasium

Vill du gå till havs? Jobba med fartyg, jobba som sjöman eller med båtar på ett eller annat sätt? Sjöfartsutbildningen på Lindholmens tekniska gymnasium är då något för dig. Du får välja mellan två inriktningar; däcksinriktning eller maskininriktning. Vilket innebär kunskaper i att arbeta på däck eller drift och underhåll av fartygets maskiner. Som skolans namn avslöjar så ligger den på Lindholmen alldeles i närheten av Lindholmspiren.

Du kan även kolla in vår andra lista 10 st populära gymnasieskolor i Göteborg.

Studier.se reserverar sig för eventuella fel. Statistik är taget från Välj Skola.se.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder en söktjänst av olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Du kan söka på utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.