Leda utan att vara chef

Idag är inte ledarskap bara värdefullt hos en chef. Utan du som medarbetare kan leda och inspirera andra i din vardag och på din arbetsplats. Ledarskap blir en allt mer viktig egenskap och därför är det viktigt att utveckla sitt ledarskap och lära sig leda utan att vara chef. Hos oss har vi samlat flera olika utbildningar för att leda utan att vara chef från några av Sveriges bästa utbildare inom området.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt utbildning i att leda utan att vara chef!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Leda Starkare Team

  Leader Evolve

  Kompetensutveckling
  3 dagar
  Öppen utbildning
  Löpande
  Nyköping
  Rikstäckande
  Södermanlands län
  23 900 SEK

  Chef i praktiken - Ledarskapsutbildning

  Intermezzon

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppna utbildningar
  Starta när du vill
  Distans
  Rikstäckande
  5 997 SEK

  Att leda och samordna utan att vara chef - Företagskurs

  Kursakademin

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  Ledarskap är en viktig egenskap oavsett vilken roll du har på arbetet! En utbildning eller kurs i leda utan att vara chef är perfekt för dig som vill utvecklas och bli en bättre ledare. Att ha ledaregenskaper värdesätts högt i alla branscher och på alla arbetsplatser. Starkt och bra ledarskap gynnar organisationen oavsett vilken position i verksamheten du har. Ditt ledarskap kan lyfta dig själv och dina kollegor omkring dig och du behöver inte vara chef eller ha en formell titel för att gå en ledarskapsutbildning. Därför är utbildningen att leda utan att vara chef ett steg i rätt riktning för såväl din egen som organisationens utveckling.

  Är det inte framförallt ditt ledarskap som du vill förbättra, finns det mängder av kurser för just personlig utveckling för dig som vill fokusera ännu mer på dig själv. Ett annat populärt upplägg för att utveckla dig själv är en självledarskap kurs.

  Vad lär du dig på kursen?

  En kurs i att leda utan att vara chef ger dig verktyg för att bli en bättre ledare för dig själv och de omkring dig. Du lär dig att kommunicera och motivera andra på ett effektivt sätt. Kursen ger dig kunskap, tips och idéer hur du i ditt dagliga arbete kan skapa en attraktiv kultur och ett engagemang som en bra och motiverande ledare. Du får lära dig att skapa effektiva team och att anpassa ditt ledarskap efter olika situationer.

  I ledarskap ingår flertalet olika komponenter som tillsammans gör dig till en bättre ledare. Även ifall en komplett utbildning ofta är det bästa för ledarskap, kan det vara vissa delar som känns mer relevanta än andra.

  Om det finns vissa mer specifika verktyg du vet att just du behöver finns det kurser och utbildningar för det med. Kanske är en utbildning i presentationsteknik vad du behöver för att utvecklas. Du kanske befinner dig i flera svåra situationer och samtal på jobbet där du tror att en kurs i konflikthantering hade varit det du behöver för att förbättra ditt eget arbete och din arbetsplats.

  Exempel på innehåll

  Genom att lära sig en rad av nyttiga verktyg och tekniker kan du utveckla ditt ledarskap och få instrument för att du ska bli en bättre ledare. I en kurs i att leda utan att vara chef får du med dig flera viktiga egenskaper för att förbättra ditt ledarskap. Exempel på sådana kan vara:

  • Att ge konstruktiv feedback
  • Att coacha
  • Att effektivt styra samtal och möte
  • Att hantera konflikter på ett pedagogiskt sätt
  • Att förbättra sin retorik
  • Att motivera andra
  • Att lära sig lyssna
  • Att bli bättre på stresshantering
  • Att bygga starka team
  • Att lära känna sig själv och andra

  Efter kursen har du med stor sannolikhet fått en ökad säkerhet i hur du ska agera i din ledarroll. Du har fått en djupare förståelse för hur du kan hantera olika situationer och olika medarbetare genom att du lärt dig mer om både dig själv och ditt ledarskap. Om du vill dela med dig av dina nyfunna kunskaper kanske det vore på sin plats att efter kursen anordna workshops på din arbetsplats.

  Upplägg för kursen

  Upplägg för kursen kan se olika från utbildare till utbildare. Men ofta är den upplagd över 2 dagar, ibland fler. Det finns även några kurser som går att göra på distans via E-learning.

  Kursen bygger på att utveckla både dig själv och din förmåga att utveckla de omkring dig. En kurs i att leda utan att vara chef är ofta uppbyggd med praktiska övningar, varvat med teoretiska genomgångar. Ofta ingår det även rollspel och andra övningar som ger praktisk erfarenhet i att hantera olika situationer som utvecklar ditt ledarskap.

  Kursens lärorika upplägg gör att du tillsammans med de andra deltagarna utvecklar gruppdynamiken. Tillsammans får ni en bättre förmåga att leda på ett bättre sätt. Du kan ta med dig ett utvecklat ledarskap både till din arbetsplats och till ditt privatliv, överallt kommer ditt ledarskap att värdesättas.

  Vad ingår?

  I kursen ingår det ofta en förstudie för just dina frågor. Ett kursintyg ges också ut efter genomförd kurs. Ofta också en kursdokumentation tillsammans med en utvärdering och uppföljning av ditt resultat.

  Vem riktar sig kursen till?

  Eftersom ledarskap som egenskap värdesätts oavsett position är också kursen leda utan att vara chef till för vem som helst som vill utvecklas. Men kursen vänder sig framförallt till dig som har en roll där du kan leda och inspirera andra. Det är en fördel om du idag jobbar som med ett ansvar att nå mål genom att leda och motivera andra. Det är med andra ord bra om du idag arbetar med ett ansvar som gör att du vill öka dina förutsättningar för att leda, underhålla och utveckla organisationen eller verksamheten.

  Om du idag jobbar som chef finns det andra ledarskapskurser som riktar sig mer mot chefsrollen och ledarskapet i din yrkesposition. Ledarskapskurser kommer i många olika former för att du ska kunna hitta ett upplägg som utvecklar dig utefter dina förutsättningar. Hitta en ledarskapsutbildning som passar just din arbetsplats och ert arbetssätt och arbetsområde.

  Vad kostar en kurs eller utbildning i att leda utan att vara chef?

  En kurs i att leda utan att vara chef skiljer sig aningen i pris från utbildare till utbildare och framförallt beroende på antal dagar utbildningen görs på. Priset för kursen går från ca 8000-20000 kr.

  Känner du att du vill utveckla ditt ledarskap?

  Om det här låter som en kurs för dig, då borde du fylla i intresseformuläret och få upp till 5 förslag på kurser i att leda utan att vara chef.