Stockholms universitet program

Funderar du på att börja studera i Stockholm har vi samlat bra information om Stockholms universitet program för dig att ta del av. Universitetet ger dig bra meriter och kunskap att ta med dig ut i arbetslivet och det finns många olika program att välja på.

Är du på jakt efter ett universitet av hög kvalitet och roligt studentliv är Stockholms universitet definitivt något för dig. Nedan kan du läsa om universitetet, de populäraste programmen och om antagningen!

Stockholms universitet

Stockholms universitet är en skola av hög rank och som ger dig bra meriter ut i arbetslivet. Universitetet erbjuder dig en stark koppling mellan undervisning och forskning vilket ger ett resultat av en undervisning av hög kvalitet. På universitetet möts du av människor från olika nationaliteter och bakgrunder vilket tydliggör det stora utbytet som sker mellan olika länder till universitetet.

För att underlätta för dig i din beslutande process har vi listat fem anledningar till varför Stockholms universitet är ett bra val:

 • Du får chansen att studera i Sveriges huvudstad
 • Är du intresserad av en utbytestermin har Stockholms universitet goda utbyteskontakter till många bra universitet runt om i världen.
 • Du erhåller en universitetsutbildning av hög kvalitet kombinerat med roligt studentliv
 • Stor frihet att att forma din egna utbildning utifrån valmöjligheten av många olika kurser
 • Närhet till framtida arbetsgivare och ett stort nätverk

Stockholms universitet antagningspoäng

Undrar du vad antagningspoängen för Stockholms universitet är? För Stockholms universitet program skiljer sig antagningspoängen utifrån vad du är intresserad av. För att ge er en någorlunda bild av hur antagningen såg ut 2020 har vi samlat lite information för er att ta del av. Självklart varierar antagningspoängen beroende på vilken utbildning du är intresserad av.

Är du till exempel intresserad av Juristprogrammet i Stockholm ligger antagningspoängen på 21.20 för gymnasiebetyg och 1,40 för högskoleprovet. Är du intresserad av en kandidat i journalistikprogrammet ligger antagningspoängen för gymnasiebetyg på 20,37 och på högskoleprovet på 1,25. Men är du istället intresserad av kommunikatörsprogrammet i Stockholm låg antagningen på 19,1 för gymnasiebetyg och 1,1 för högskoleprovet.

Är du redo att ansöka? Vi har samlat all väsentlig information inför din ansökan till universitetet. Klicka in på ansökan högskola/universitet för information om ansökan och viktiga datum.

Stockholms universitet fristående kurser

Är du en av dom som vill läsa fristående kurser på Stockholm universitet? Kanske har du inte riktigt bestämt dig för vilket program som du vill studera utan är mer intresserad av att kombinera fristående kurser och sätta ihop ditt egna program? Möjligheten finns! På Stockholms universitet kan du välja valfria kurser och själv kombinera ihop dem till en examen. Tillhör du en av dem som inte riktigt vet vad du vill studera är detta en perfekt möjlighet för dig att testa på innan du fördjupar dig inom ett specifikt ämne eller program.

Är du i en beslutande process kan du läsa om de bästa universitetet i Sverige så får du värdefull information och inspiration inför din kommande tid på universitetet.

Stockholms universitet populäraste program

Vilket är Stockholms universitet populäraste program? Att välja rätt program kan vara en tankeprocess. Ena dagen intresserar man sig för juridik, andra dagar för journalistik. Behöver du inspiration inför ditt val och är nyfiken på vilket program som är det mest populära på Stockholm universitet? Vi har listat Stockholm universitets populäraste program under hösten 2020 för er att ta del av:

 1. Juristprogrammet
 2. Psykologprogrammet
 3. Socionomprogrammet
 4. Kandidatprogram i kriminologi
 5. Kandidatprogram i företagsekonomi
 6. Data-och systemvetenskapligt kandidatprogram
 7. Kandidatprogram i ekonomi och IT
 8. Kandidatprogram i internationell företagsekonomi och politik
 9. Kandidatprogrammet personal, arbete och organisation
 10. Kandidatprogram i datavetenskap

Visst är det kul att läsa om populära program? Här kan du läsa om de 10 mest populära utbildningarna 2020 och även de 25 mest populära utbildningarna 2021!

Jämför utbildningar på Stockholms universitet

Vill du studera något av Stockholms universitet program men har svårt att bestämma dig? För att underlätta för dig har vi skrivit ihop en kortfattad information om de fem populäraste programmen på Stockholms universitet för dig så att du snabbt och enkelt kan jämföra.

Stockholms universitet juristprogrammet

Funderar du på att studera juristprogrammet i Stockholm? Juristprogrammet omfattar 270 högskolepoäng fördelat på 4,5 års heltidsstudier och studeras vid den Juridiska institutionen i Stockholm. Utbildningen leder dig till en juristexamen som erbjuder dig en bred arbetsmarknad att välja på. Yrken som du till exempel kan jobba som är advokat, åklagare och domare. Genom programmet får du även med dig en väldigt bra grund för olika arbeten inom såväl den privat som den offentliga sektorn. Programmet är internationellt inriktat vilket ger dig goda möjligheter att kunna läsa kurser utomlands.

Stockholms universitet psykologprogrammet

Drömmer du om att utbilda dig till en yrkesverksam psykolog? Då är psykologprogrammet något för dig. Programmet omfattar 300 högskolepoäng fördelat på fem år och ger dig all teoretisk och praktisk kunskap som du behöver i yrket. Utbildningen leder dig till en psykologexamen som är ett krav för praktisk psykologtjänstgöring inför en legitimation. Är du intresserad av en annan väg inom psykologin resulterar utbildningen i en behörighet att söka en forskarutbildning inom psykologi.

Socionomprogrammet Stockholm universitet

Är du intresserad av att arbeta inom socialt arbete är socionomprogrammet något för dig. Programmet omfattar 210 högskolepoänger och pågår under fyra år. Utbildningen leder dig till en socionomexamen och en akademisk yrkesutbildning i socialt arbete. Genom utbildningen får du yrkesförberedelse och en bred kompetens i kvalificerat socialt arbete för olika arbetsområden inom offentlig och privat sektor. I programmet erbjuds du även verksamhetsförlagd utbildning / praktik på en framtida arbetsplats, antingen utomlands eller i Sverige.

Kandidatprogram i kriminologi Stockholm universitet

Ser du sig själv i ett yrke inom kriminologi? Då är kandidatprogrammet kriminologi något för dig. Programmet sträcker sig över tre år och omfattar 180 högskolepoäng. Programmet riktar sig till dig som har ett stort intresse för brott och straff och vill ha ett yrke där du analyserar och kartlägger olika brott. Under utbildningen får du en bred och mångsidig kunskap om brottslighetens struktur, kontroll, kriminalpolitik och sociala problem etc. Efter examen förväntas du kunna arbeta som kvalificerad analytiker och utredare inom myndigheter, organisationer och företag.

Kandidatprogram i företagsekonomi Stockholm universitet

Intresserar du dig för ekonomi, företagsledning och marknadsföring? Då är kandidatprogrammet i företagsekonomi rätt för dig. Programmet omfattar 180 högskolepoäng och är fördelat på tre år. Under utbildningens gång och i programmet tar du del av fem olika ämnesfördjupningar: Ekonomistyrning, finansiering, management, marknadsföring och revision. Programmet förbereder dig inför ett självständigt, utvecklande och ansvarsfullt arbete inom de nämnda ämnesområdena. Under termin fem får du även valmöjligheten att läsa ämnesfördjupande kurser eller kurser utomlands.

Att studera vidare är spännande och roligt! Väljer du mellan Stockholm och Göteborg kan du ta del av bra information om Göteborgs universitet program för att enkelt kunna jämföra eller få mer inspiration genom att läsa om de 25 mest populära utbildningarna 2021.

Källa: UHR

Bra universitet i Sverige

Att välja universitet kan vara svårt. Nedan har vi samlat information för dig som vill studera i en stor stad så som Stockholm, Göteborg eller Uppsala.

Läs mer om fler populära utbildningar

Cybersäkerhet utbildning

En cybersäkerhet utbildning är perfekt för dig som brinner för teknikens framtid och vill vara i förarsätet för att...

Cyber security utbildning

En utbildning inom Cyber security utbildning är perfekt för dig som älskar problemlösning, analytiskt tänkande och har vissa tekniska...

IT-kurser

Vill du utveckla dina kunskaper inom ett IT-relaterat område? Oavsett om du är nybörjare och vill lära dig grunderna...

Programmering Utbildning

Med en programmering utbildning har du chansen att skapa det där nästa stora Tv-spelet eller appen som alla laddar...

Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...

Bästa universitetet i Sverige

Vill du veta vilka som är det bästa universitetet i Sverige? Här har vi samlat information om de bästa...

IT säkerhetsutbildning

Vill du gå en IT säkerhetsutbildning och utveckla kompetensen du behöver för att skydda företag och myndigheter från cyberattacker...

Bli spelutvecklare

Har du länge drömt om att bli spelutvecklare? En spelutvecklare jobbar med att utveckla dataspel. Du är med och...

Mjukvarutestare utbildning

Vill du gå en mjukvarutestare-utbildning? Då har du kommit rätt! En mjukvarutestare har som uppgift att genomföra tester och...

Javautvecklare utbildning

Vill du gå en Javautvecklare-utbildning? Då har du kommit rätt! En utbildning till javautvecklare eller javascriptutvecklare passar dig som...