IT säkerhetsutbildning

Vill du gå en IT säkerhetsutbildning och utveckla kompetensen du behöver för att skydda företag och myndigheter från cyberattacker och digitala hot? Med en utbildning inom IT säkerhet gör du ett smart och säkert karriärval där du får oändliga arbetsmöjligheter i en spännande och ständigt växande bransch.

En IT säkerhetsutbildning kan du läsa på yrkeshögskolenivå, universitetsnivå eller kursnivå. Om du vill lära dig mer om hur du stärker IT-säkerheten på ditt företag kan du gå en kortare kurs på distans, medan en utbildning på universitets- eller yrkeshögskolenivå passar dig som vill bygga en framtida karriär inom branschen.

Är du intresserad av att gå en IT säkerhetsutbildning? Fyll i intresseformuläret nedan med kontaktuppgifter och vilken typ av utbildning du är ute efter så rekommenderar vi rätt utbildare!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt IT säkerhetsutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Cybersäkerhetsanalys 3,0 hp

  KTH - Kungliga Tekniska högskolan

  Högskola/Universitet
  1-3 månader
  Anpassat
  Kurser
  HT 2023
  Distans
  Kostnadsfri

  Business & IT - Bachelor

  IU International University of Applied Sciences

  Högskola/Universitet
  Anpassat
  Distans
  Kandidat
  Löpande
  Distans
  Utomlands
  3105 SEK

  IT-säkerhetsspecialist

  Teknikhögskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2023
  Helsingborg
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Vad är IT säkerhet?

  Är du intresserad av att utbilda dig inom IT-säkerhet? Det sker dagligen en stor mängd cyberattacker riktade mot myndigheter och företag. Den ständiga utvecklingen av digitala lösningar och molntjänster, i kombination med en ökning av IT-attacker kräver allt fler specialister med en IT säkerhetsutbildning som bakgrund. Alla företag och organisationer är idag mer eller mindre beroende av att ha tillgång till kompetent arbetskraft inom området IT säkerhet för att kunna skydda verksamheten mot digitala hot.

  IT säkerhetsutbildning företag

  IT-säkerhet är en växande säkerhetsfråga för företag i samband med den digitala utvecklingen och den ökade mängd cyberattacker som sker dagligen. Med en kurs i IT-säkerhet får du kunskapen du behöver för att effektivisera och stärka din verksamhets digitala säkerhetsarbete. En kortare IT säkerhetsutbildning för dig som vill utveckla dina eller dina medarbetares kunskaper kostar från 800 SEK och kan genomföras på distans.

  IT säkerhet kurs

  Med en kurs i IT säkerhet kan du enkelt och kostnadseffektivt utveckla din eller dina medarbetares kompetens inom området. Med hjälp av en molnbaserad plattform får ni enkelt tillgång till utbildningsmaterialet och kan på så sätt utbilda er vart ni vill, när ni vill. Helt enkelt en effektiv lösning för dig som vill optimera IT-säkerheten för ditt företag. Skicka in en intresseförfrågan med kontaktuppgifter och önskemål för mer information.

  IT säkerhetsutbildning distans

  Vill du gå en IT säkerhetsutbildning på distans för att utveckla din kompetens inom cybersäkerhet på ett flexibelt sätt? Om du är ute efter en kortare IT säkerhetsutbildning för dig själv eller dina medarbetare kan du enkelt boka en utbildning med ett digitalt upplägg som ni kan genomföra efter era preferenser. Är du däremot på jakt efter en längre utbildning på universitets- eller yrkeshögskolenivå? Då är en fysisk utbildning det aktuella alternativet för dig.

  IT säkerhetsspecialist

  Som IT säkerhetsspecialist ansvarar du för cybersäkerheten i företag och organisationer, samt gör risk- och sårbarhetsanalyser. Din uppgift är även att utforma säkerhetslösningar och IT-säkerhetssystem utifrån verksamhetens behov. Efterfrågan av datautbildade beräknas öka med 85 procent fram till år 2025, vilket betyder att det kommer råda stor brist på IT-specialister med säkerhetskompetens under de kommande åren. Detta innebär å andra sidan en stor möjlighet för dig som är intresserad av en IT säkerhetsutbildning.

  IT säkerhetstekniker

  Som IT-säkerhetstekniker är din uppgift att skydda organisationers, myndigheters och företags digitala system och konfidentiella information från intrång. Ditt uppdrag är minimera riskerna för cyberattacker och säkra din uppdragsgivares nätverk på ett systematiskt sätt. Viktiga arbetsuppgifter för en IT-säkerhetstekniker är att att utföra olika riskanalyser för att minimera digitala säkerhetsrisker, samtidigt som du underhåller verksamhetens cybersäkerhet.

  IT säkerhet lön

  På grund av den höga efterfrågan på utbildade specialister inom IT-säkerhet kan du som har en IT säkerhetsutbildning få en konkurrenskraftig lön på marknaden. Den genomsnittliga marknadslönen för IT säkerhetsspecialister ligger enligt Unionen mellan 40 000 – 65 000 SEK med en kraftig löneutveckling. Dina kunskaper är och erfarenheter är efterfrågade av många större företag och organisationer.

  IT säkerhet GDPR

  I enlighet med artikel 5.1 i EU:s allmänna dataskyddsförordning ”Principer för behandling av personuppgifter”, ska personuppgifterna säkras mot obehörig eller otillåten behandling. Detta innebär att GDPR inte enbart ställer krav på din verksamhet gällande organisatoriska åtgärder för skydd av personuppgifter, utan även tekniska sådana. Detta betyder att du som IT säkerhetstekniker eller specialist har en viktig roll för informationssäkerheten på din verksamhet. Efterfrågan på personer med en IT säkerhetsutbildning är därför stor i dagsläget och kommer dessutom växa ytterligare.

  Vill du läsa mer om utbildningar inom data och IT?

  • Är du intresserad av webbutveckling? Läs mer om hur du kan bli webbutvecklare och arbeta med att skapa snygga och användarvänliga webbplatser.
  • Vill du arbeta som UX designer för att säkerställa användarvänlighet i system, appar och webbplatser? Här kan du läsa mer om några av landets främsta utbildningar inom UX design.
  • Har du en passion för och vill jobba med programmering? Utbilda dig till .NET utvecklare för att få de bästa förutsättningarna i din framtida roll som programmerare.

  Är du intresserad av att gå en IT säkerhetsutbildning? Fyll i intresseformuläret nedan med kontaktuppgifter och vilken typ av utbildning du är ute efter så rekommenderar vi rätt utbildare!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Javautvecklare utbildning

  Vill du gå en Javautvecklare-utbildning? Då har du kommit rätt! En utbildning till javautvecklare eller javascriptutvecklare passar dig som...

  Utbildningar som är lätta att komma in på

  Vill du veta vilka utbildningar som är lätta att komma in på i Sverige? Även om du inte har...

  Uppsala universitet program

  Vill du studera ett program på Uppsala universitet och vill veta hur det är att vara student i Uppsala?...

  Programmeringskurs

  Söker du en programmeringskurs? Vi har samlat de bästa IT-utbildningarna och programmeringskurserna för dig som vill utvecklas, få mer...

  Arkivarie utbildning

  Är du intresserad av historia, forskning och vill hantera information och dokumentationer? Då kan en arkivarie utbildning vara rätt...

  Komvux Stockholm

  Vill du läsa på Komvux Stockholm. Som blivande student på Komvux får du en flexibel och anpassningsbar utbildningsmiljö. På...

  Ansökan till komvux

  Vill du ta steget mot att förverkliga dina utbildningsmål och öppna dörrarna till nya karriärmöjligheter? En ansökan till komvux...

  Komvux Göteborg

  Vill du läsa på Komvux Göteborg? Som blivande student på Komvux får du en flexibel och anpassningsbar utbildningsmiljö. På...

  Mäklare utbildning

  Drömmer du om en framgångsrik karriär som mäklare? För att kunna arbeta som fastighetsmäklare behöver du som minst en...

  Humanistiska programmet

  Funderar du på att läsa Humanistiska programmet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du kan...