Språkresa

Går du i tankarna att åka på en språkresa? En språkresa kommer ge dig många nya insikter och minnen för livet. Utöver att du lär dig ett nytt språk får du också möjlighet att testa på att leva i en annan kultur, allt från maten till människorna. Du väljer ifall du vill åka på en kortare vistelse under ett par månader eller vara borta ett helt år, möjligheterna är många.

Vi har samlat flera olika språkresedestinationer, allt från Kina till Costa Rica, så att du kan jämföra och hitta ditt drömresemål!

Skickar...

Låt oss hitta rätt utbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Åka på språkresa

  Att åka på en språkresa är en fantastisk upplevelse som du sent kommer glömma. Oavsett vilket land du besöker kommer du få helt nya insikter och dessutom lära dig ett nytt språk på en helt ny nivå. Under språkresan är tanken att man kombinerar sina språkstudier med att uppleva kulturen och sättet att leva i det landet som man besöker.

  En språkutbildning kan vara allt från ett par månader upp till ett år. För dig som väljer att åka på en längre språkresa har du möjlighet att kombinera språkstudierna med ett ämne som du brinner för eller vill lära dig mer om, ett utmärkt sätt att lära sig ett nytt språk på. Detta innebär att ifall du åker till Spanien på språkresa så kan du välja att läsa historia. Då sker alla studier på spanska, både föreläsningar och litteratur.

  Läs mer om att plugga utomlands och utforska dina alternativ. Vi har även samlat information om att studera utomlands samt idrotta och plugga utomlands för dig som är nyfiken!

  Språkkurs utomlands

  Ifall man väljer att åka på en kortare språkresa eller språkkurs, kanske under några veckor på sommarlovet? Så ligger fokus ofta på att lära sig språket samt uppleva kulturen i landet man bor i. Du kan välja att bo hos en värdfamilj dvs du bor hos en helt vanlig familj och följer deras traditioner. Detta sättet kommer ge dig jättebra förutsättningar att lära dig ett nytt språk. Det finns också möjlighet att bo på campus, då bor antingen i en grupp tillsammans med andra studenter eller ensam i en mindre lägenhet/studio.

  Språkresa Engelska

  Många väljer att åka till ett engelsktalande land som tex USA eller Storbritannien. Engelska är ett språk som alla lär sig i grundskolan men en språkresa skulle ge dig fördjupade kunskaper och mer självförtroende i ditt användande av engelskan. Språkresa engelska är ett toppenalternativ för dig som vill utvecklas inom det engelska språket!

  Att åka till Storbritannien skulle ge dig många härliga upplevelser som tex att åka till världsmetropolen London eller besöka den anrika universitetsstaden Oxford dessutom är det bara ett par timmars flygresa från Sverige.

  En något längre flygresa tar dig till USA, här får du uppleva den amerikanska kulturen på bästa sätt. Åk till New York och upplev pulsen ingen annan storstad kan ge eller åk på en språkresa engelska till Los Angeles, drömmarnas stad.

  Språkresa Spanska

  Ett annat populärt språk att studera är spanskan, världens andra mest talade språk. En språkresa spanska ger dig många möjligheter. Varför inte åka till soliga Spanien och upplev spanska tapas, vita stränder och svalkande bad. Eller ta en tur till Costa Rica och kombinera dina språkstudier med en surfkurs. Costa Rica är känt för sina vackra stränder med vågor som inbjuder till surfing.

  Språkresa Franska

  Varför inte åka till kärlekens stad, Paris. Strosa runt bland vackra gator, ta en kaffe på Café de Fleur och sedan besöka Louvren och hälsa på Mona Lisa. Tänk att kunna göra allt detta kombinerat med att lära sig det franska språket. En språkresa franska ger dig den möjligheten.

  Språkresor pris

  Pristet på en språkresa varierar väldigt mycket beroende på vilken destination man väljer samt hur länge man har tänkt att vara borta. En resa till USA i ett år kostar mer än vad en språkresa till England under sommarlovet kostar. Kostnaden beror också på om man väljer att bo i en värd familj eller ensam, det är alltså många faktorer som spelar in.

  Normalt sett kan det kosta allt från 12 000 till 150 000. I de flesta fall kan du finansiera dina studier via CSN, läs mer om CSN-lån på deras hemsida.

  Språkskolor

  Det finns flera språkskolor runt om i världen som är värda ett besök. Barcelona är ett populärt språkresemål tätt följt av Tokyo. Det som definierar en bra språkskola är en mix av olika nationaliteter så man tvingas tala det språk man studerar. Det är värt att lägga lite extra tid på att hitta en språkskola som passar just dina behov. Glöm inte att prata med tidigare elever för att få ärliga recensioner om skolan.

   

  Läs mer om fler populära utbildningar