Kurs i affärsengelska

En kurs i affärsengelska är en dörröppnare till fler affärer och ger dig ett försprång gentemot dina konkurrenter. Lär dig använda och förstå titlar och hälsningsfraser, presentera din produkt eller tjänst med självförtroende och inge trovärdighet på mötet. Ta en kurs i affärsengelska, på studier.se kan du enkelt anmäla ditt intresse.

Här kan du söka och jämföra flera kurser i affärsengelska från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Jämför och hitta den kurs i affärsengelska som passar just dig!

Skickar...

Låt oss hitta en kurs i engelska åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Distansutbildning i affärsengelska

  ComCult

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  -

  Affärsengelska

  ComCult

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Malmö
  Rikstäckande
  -

  God affärsengelska ger gott självförtroende

  Affärsengelska stärker självförtroendet för dig som redan arbetar internationellt, samt för dig som vill utveckla verksamheten internationellt. En professionell kommunikation ökar trovärdigheten när du ska skapa affärer och samarbeten utomlands. Idag sker affärer globalt och konkurrensen är hög, förmågan att uttrycka sig kan vara avgörande för att en affär ska gå i lås.

  Söker du en språkutbildning i Göteborg? Eller en språkutbildning i Stockholm? På studier.se hittar du rätt språkutbildning för dig.

  Engelska språket

  Engelska språket har långt många fler ord än exempelvis svenskan, och nya ord tillkommer regelbundet. Svenska upplever många fattigt i jämförelse, med 125.000 ord mot 600.000 ord. I engelskan har man fler synonymer och det ger dig möjlighet att uttrycka dig mer specifikt och personligt. I det svenska talspråket lånar vi ofta engelska ord i just det syftet, och flera engelska ord är idag försvenskade och har blivit en del av vardagligt tal. Det motsatta finns det också exempel på, såsom engelskans ”ombudsman”, ”lingonberry” och ”smorgasbord” som kan göra oss svenskar lite extra stolta.

  Skriftlig affärsengelska

  Arbetar du i en större internationell organisation där all intern och extern kommunikation sker på engelska? Med en kurs i affärsengelska får du kunskap om hur du ska uttrycka dig professionellt i skrift. Kunskapen ger dig ett flyt och en större trovärdighet när du skriver e-post, skapar presentationer m.m.

  Vanliga frågetecken inom affärsengelska

  Det kan lätt bli fel i skriftlig och talande engelska när det kommer till datum, klockslag, titlar och hälsningsfraser. Små fel som kan orsaka stora missförstånd.

  Datum på engelska

  Ett vanliga fel som kan göra budskapet otydligt är hur datumformatet ska skrivas korrekt på engelska. I Sverige använder vi ofta i formatet 14/04/17 för den 14 april 2017, medan man i engelskan oftast använder formatet månad/dag/år (alltså 4/14/17). Rätt är även att skriva April 14, 2017, 14 April, 2017, eller 14th of April, 2017. Månaden skriver man alltid med inledande versal, alltså stor bokstav.

  Klockslag på engelska

  Klockslag är också viktigt att få till rätt, då de flesta engelsktalande länder bara använder tid från kl 1-12. Exempelvis anger man kl 18 som 6 PM, annars kan det lätt bli missförstånd om att ett telefonmöte ska ske kl 06 på morgonen.

  Personliga titlar på engelska

  I Sverige är det inga konstigheter att kalla någon du just träffat vid förnamn, det kan till och med anses som artigt och ger dig uppmärksamhet. I engelsktalande länder kan det däremot anses oartigt. Här används personliga titlar som Mr, Mrs, Miss och Ms tillsammans med efternamnet.

  En annan sak som kan orsaka huvudbry inom affärsengelska är professionella titlar. Exempel på det är KAM, CFO, CD, AD och så vidare. För att förstå sammanhanget är det värdefullt att förstå innebörden av dessa titlar.

  Hälsningsfraser på engelska

  Hälsningsfraser i engelsk skrift är inte heller helt självklart. Engelskan erbjuder ett stort antal, både inledande och avslutande, hälsningsfraser. Hur du inleder och avslutar ett brev eller e-post beror på om meddelandet är formellt eller informellt, hur väl du känner mottagaren och om du känner till namn och civiltillstånd.

  Affärsengelska pris

  En kurs i affärsengelska varierar i pris beroende på om det är en öppen eller skräddarsydd kurs, samt vilken omfattning kursen har. Priset på en kurs i affärsengelska ligger runt ca 2000 kr för en öppen utbildning på en medborgarskola eller motsvarande.

  Engelska kurs

  Affärsengelska är en påbyggnad av den typ av engelska man vanligtvis lär sig i grundskolan. Kurser inom affärsengelska är upplagda på olika sätt och har olika omfattning. De flesta utbildare erbjuder möjligheten att skräddarsy utbildningen så den passar dig och din bransch.

  Exempel på industrispecifka engelskakurser är English for:

  • Insurance Companies
  • The Automobile Industry
  • The Energy Industry

  Lära sig engelska

  Inlärningen av ett språk är väldigt individuellt och bottnar i hur mycket man studerar och i vilken takt. Inlärningen kan också påverkas av vilken nivå av engelska man har med sig sedan grundskolan. Andra aspekter som kan spela in är hur mycket personligt intresse man har för att lära sig affärsengelska. Vanligtvis studerar man språket i både teorin och praktiken, vilket leder till goda kunskaper i både muntlig och skriftlig affärsengelska.

  Ett annat sätt att lära sig engelska på är att åka på en språkresa, ett utmärkt sätt att lära sig ett språk samtidigt som man lär känna en ny kultur!

  Vill du studera på en Folkhögskola? Då kan du läsa mer om det här!

  Engelska kurs distans

  Intresserad av en engelska kurs online? På studier.se kan du söka och jämföra bland Sveriges bästa utbildare för att hitta den engelska kurs online som passar just dig.

  Utveckla din affärsengelska och öka förmågan att knyta kontakter och samarbetspartners internationellt! Hitta rätt engelskakurs här på studier.se!