Studera utomlands

Börja studera utomlands! Du väljer själv vart och hur länge du vill plugga utomlands. De flesta utbildningarna kan betalas genom CSN för utlandsstudier om man inte har råd att stå för kostnaden själv. Sök stipendier för utlandsstudier inom både studier och idrott. Stipendium inom utlandsstudier är eftertraktade speciellt för längre utbildningar men det finns ingen gräns för hur många stipendier man kan söka. Välj om du ska gå kortare kurser, åka på en språkresa, eller ta en hel kandidatexamen. På studier.se har vi samlat det mest attraktiva kurserna och utbildningarna inom att studera utomlands. Hitta och jämför olika utbildningar och kurser för att hitta de utlandsstudier som passar just dig.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt utbildning utomlands!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Studera utomlands på University of Sydney (USYD)

  Education Abroad, powered by KILROY

  Studier utomlands
  Anpassat
  Australien
  CSN-berättigad

  Studera utomlands på Santa Barbara City College (SBCC)

  Education Abroad, powered by KILROY

  Studier utomlands
  Anpassat
  USA
  Utomlands
  CSN-berättigad

  Studera utomlands på Bond University

  Education Abroad, powered by KILROY

  Studier utomlands
  Anpassat
  Australien
  Utomlands
  CSN-berättigad

  Studera utomlands på University of the West of England i Bristol

  EduPlanet

  Studier utomlands
  Kandidat
  Magister- och master
  Utomlands
  CSN-berättigad

  Studera till Veterinär i Polen

  EduPlanet

  Studier utomlands
  Kandidat
  Magister- och master
  Utomlands
  CSN-berättigad

  Hotell och event management – Master

  SHMS – Swiss Hotel Management School

  Studier utomlands
  Program
  Utomlands
  -

  Hotell och event management – Kandidatexamen

  SHMS – Swiss Hotel Management School

  Studier utomlands
  Program
  Utomlands
  -

  Företagsekonomi och management

  HIM – Business school

  Högskola/Universitet
  Program
  Utomlands

  Hotel and Design Management - Kandidatutbildning

  SHMS – Swiss Hotel Management School

  Högskola/Universitet
  Program
  Utomlands

  Kockutbildning - Kandidatexamen

  Culinary Arts Academy Switzerland

  Högskola/Universitet
  Program
  Utomlands

  Konditorutbildning - Kandidatexamen

  Culinary Arts Academy Switzerland

  Högskola/Universitet
  Program
  Utomlands

  Plugga utomlands

  Att studera utomlands är det många som drömmer om och de flesta som gör resan får minnen för livet. För att plugga utomlands så behöver man först veta vilka typer av studier man vill göra. Det finns kortare kurser som man kan läsa under en sommar, språkresor för att lära sig ett helt nytt språk i det landet, eller så kan man läsa en hel kandidatexamen samt master. Dem som väljer att studera utomlands lägger olika tid på sina studier, vilket kan variera mellan en månad och fem år. Är du osäker på vilken typ av utlandsstudier du vill gå? Här kan du läsa mer om 10 populära alternativ för dig som vill plugga utomlands.

  Stipendium utlandsstudier

  Studier utomlands är mycket dyrare än i Sverige där högre utbildning är kostnadsfritt. Eftersom det är dyrt att studera utomlands så finns det flera stipendium tillgängliga inom många olika ämnen. Det finns ingen gräns för hur många stipendium man kan ansöka om men det vanligaste är att man har ett eller två olika stipendium. Har man bra betyg så brukar man erhålla ett stipendium för sina studier, är man däremot bra inom en idrott så kan man även få ett idrottsstipendium. På studier.se har vi samlat information så du kan hitta stipendier.

  CSN utlandsstudier

  Får du inget stipendium så kan du ändå finansiera dina studier genom att använda CSN och studera utomlands. Vill du studera som en freemover-student så kan du också låna extra till terminsavgiften. För att kunna studera utomlands genom CSN så måste din utbildning dock uppfylla CSNs krav:

  • Studierna ska vara på heltid om du studerar utanför EU
  • Pågå i minst 3 veckor inom EU eller 13 veckor utanför EU
  • Avslutas med en tentamen eller leda till en examen
  • Ha en godtagbar standard (det vill säga vara godkänd av CSN eller Universitets- och högskolerådet).

  Resa och studera utomlands

  Du som väljer att studera utomlands får möjlighet att lära känna en främmande kultur och allt vad det innebär. En stor fördel är att man förbättrar sina språkkunskaper och knyter an kontakter med människor från andra länder i världen. Detta är något som många arbetsgivare på dagens arbetsmarknad ser som en stark merit, dessutom är det en fördel för dig personligen i en allt mer globaliserad och internationell värld. De flesta som har flyttat utomlands för att studera utvecklas även personligen.

  Ifall du föredrar att åka på en kortare vistelse så kan en språkresa vara ett bra alternativ. En språkresa är ett perfekt sätt att lära sig ett nytt språk på och samtidigt lära känna ett nytt land och kultur!

  Studera utomlands som freemover eller utbytesstudent?

  Har du på egen hand ansökt till och börjat studera utomlands vid ett lärosäte så är du en så kallad freemover. De allra flesta svenskar som pluggar utomlands är freemover-studenter. Enkelt förklarat innebär det att du själv ordnar med din resa och studier. Studerar du dock redan vid en svensk skola, men får läsa hela eller delar av din utbildning vid en utländsk skola, kan du åka som utbytesstudent. När du är utbytesstudent så studerar du på den utländska skolan kostnadsfritt, eftersom din svenska skola betalar dina terminsavgifter.

  Idrotta och studera utomlands

  Vill man studera och idrotta utomlands så finns det agenturer som man istället kan kontakta. Agenturen hjälper dig sedan att hitta rätt idrottslag på ett gymnasium eller universitet utomlands. Här är det vanligt att man får ett stipendium som täcker det mesta eller alla studiekostnader. På studier.se har vi samlat de mest attraktiva agenturerna inom att idrotta och plugga utomlands.

  Boende studera utomlands

  När man studerar utomlands så bor man oftast på skolan i vad som kallas för ”dorms”. Detta gör att det skapas en stor gemenskap på skolan eftersom alla bor på campus. Det är vanligt att det förekommer olika aktiviteter på skolområdet samt olika sportevent. Bor man inte i dorms så kan man även bo i egen lägenhet eller ett hus med andra elever. Det finns flera olika restauranger på campus som man kan gå till. Bor man i lägenhet så är det vanligt att man köper och lagar maten själv.

  Plugga utomlands Covid-19

  För de personer som avser att studera så får man godkänt tillträde i de flesta länderna utomlands. Alla skolor utomlands vidtar försiktighetsåtgärder gällande Covid-19 och på skolområden är det vanligt att man behöver bära mask. En del studier sker även på distans men förutom det så löper studierna på som vanligt. Har man några frågor så kan man alltid kontakta olika skolor och fråga vad som gäller för den specifika skolan.

  Åk utomlands och plugga på distans

  Vill du kunna resa och uppleva nya kulturer under ditt studentliv, men egentligen läsa på en svensk högskola? Har du gott om eget driv och självdisciplin? I sådana fall kan vi varmt rekommendera att plugga på distans. När du pluggar på distans läser du en svensk utbildning vid en svensk skola. Vi har listat det bästa universitetet i Sverige tillsammans med andra skolor i Sverige och de bästa skolorna i världen som du kan studera på.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Plugga utomlands

  Att plugga utomlands är en fantastisk möjlighet för att få en bredare erfarenhet och öka dina karriärmöjligheter. En utlandsutbildning...

  Studera utomlands – 10 populära alternativ för utlandsstudier

  Vill du studera utomlands? Gör som 25 000 andra svenska studenter och studera utomlands på internationella skolor, universitet och...

  Idrotta och plugga utomlands

  Är du sugen på att idrotta och plugga utomlands? Det är för många en stor dröm och hos oss...

  Film utbildning

  En film utbildning är en spännande möjlighet för dig som älskar film och vill lära dig mer om både...

  Musik utbildning

  Är du redo att förvandla din passion för musik till en livslång karriär? En musik utbildning erbjuder en mängd...

  Brandman utbildning

  En brandman utbildning ger dig dem kunskaper och erfarenheter som behövs för att sedan kunna göra skillnad i samhället....

  Obduktionstekniker utbildning

  En obduktionstekniker utbildning förbereder dig till att bli en nyckelperson inom rättsmedicin och brottsutredning. Det kräver en gedigen utbildning...

  Fysioterapeut utbildning

  Fysioterapeut utbildning är en av de mest givande och eftertraktade karriärvägarna inom hälso- och sjukvården. Denna utbildning ger dig...

  Trafiklärare utbildning

  Drömmer du om att bli en kvalificerad trafiklärare? En trafiklärare utbildning öppnar dörren till en spännande karriär där du...

  Korta YH-utbildningar som ger jobb

  Korta YH-utbildningar är din väg till snabb och relevant kompetens som leder till jobb. Här hittar du en lista...