Nagelteknologutbildning

Vill du bli en nagelteknolog eller nagelstylist? Gå då en nagelteknologutbildning för att få möjlighet till detta! Det är ett väldigt kreativt och nyskapande yrke där du får jobba mycket praktiskt och träffa kunder. Läs mer om vad en nagelteknolog gör och vad yrket innebär här på studier.se!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt nagelutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Vad gör en nagelteknolog?

  En nagelteknolog eller nagelstylist arbetar med att ta hand om och försköna händer och naglar. Att göra manikyr på en salong är ett enkelt sätt att lyxa till vardagen. Med naglarna kan du uttrycka din personlighet – oavsett om du väljer den klassiska franska manikyren eller färgstarka lösnaglar. Yrket har under senare år blivit allt mer populär. Framförallt är det unga tjejer och kvinnor som utbildar sig till det. En nagelteknolog jobbar med att förstärka, fila, dekorera och reparera naglar.

  Att använda sig av starkare akrylfärger, härdplast eller riktigt shellac kräver viss kunskap. Framför allt blir det snyggare när det är gjort av proffs! Om du dessutom brinner för att starta eget och vill ha ett kreativt och fritt jobb kan en utbildning till nagelteknolog vara början på en framgångsrik karriär. Att jobba som nagelteknolog är både konstnärligt och ett hantverk.

  Kanske är du nyfiken på fransstylist utbildning som komplement eller en nagelterapeut utbildning? Hitta rätt utbildning på studier.se

  Utbilda dig till nagelteknolog

  En utbildning till nagelteknolog är en investering som ofta snart kan betala sig själv. Upplägget skiljer sig lite mellan olika skolor, men utbildningar tar minst några veckor. Under utbildningen varvas teori och praktik. Information om branschen, marknadsföring och nätverkande är viktiga delar av utbildningen. För att avgöra om du är redo för att börja arbeta får du göra ett avslutande slutprov.

  Det finns även längre utbildningar där du kan få en bredare grund. Ett exempel på detta kan vara medicinsk fotvård där du får kunskap om flera behandlingar för foten. Att plugga kan vara svårt att få in i sitt schema. Då kan det vara bra med en distansutbildning. Då är enda förutsättningen att du har en dator med uppkoppling.

  Vill du läsa mer om att plugga på distans? Kika vidare här!

  Vidareutbildning

  På studier.se kan du hitta kurser i skönhet som passar dig oavsett din bakgrund. Har du redan läst en grundläggande utbildning inom nagelteknologi? I sådana fall finns det flera påbyggnadsutbildningar som fyller ut med mer kunskap. Du kan till exempel lära dig om glasfiber- eller akryllösnaglar, enklare fotvård som fransk pedikyr eller utbildning i problemnaglar. Du som vill bredda din kompetens kan även välja att läsa en utbildning i fransförlängning.

  Funderar du på att starta eget? Att öppna upp en egen salong kan vara både roligt och utmanande. Men även om du är utbildar nagelteknolog finns det andra viktiga faktorer att tänka på. Hur du sköter ekonomin och försäljningen är en viktig del. Läs med om utbildningar i försäljning här!

  Är du intresserad av att bli brynstylist så finns det även utbildningar för dig. Nu kan du vidareutbilda dig inom kosmetisk tatuering, läs mer om vår populära Microblading utbildning här!

  Låter detta intressant? Skicka en intresseanmälan till någon utav utbildarna!