Soulful Living

Distansutbildning till Diplomerad SLH Återhämtningscoach®

Utbildningsform

Kompetensutveckling

Längd

1 år

Start

Löpande

Takt

20%

Pris

20 995 SEK

Ämnesområde

Coaching, Hälsa, Livscoach, Mindfulness & Stresshantering, Stress, Återhämtning

Upplägg

E-Learning, Onlineutbildning

Ort

Distans

Omdöme

0/5 baserat på 0 recensioner
Lämna ett omdöme!

Distansutbildning till Diplomerad SLH Återhämtningscoach®

Vill du kickstarta ditt hälsosamma liv och därefter hjälpa andra att göra detsamma genom antiinflammatorisk kost, individanpassad träning och andlig utveckling?

Återhämtning handlar i grunden om att hitta ”åter hem”, det vill säga att återta makten över vårt liv och vår hälsa. Vi på Soulful Living arbetar med den andliga utvecklingen som vår ledstjärna och den kombinerar vi med personlig utveckling, hälsosam antiinflammatorisk kost och individanpassad rörelse. En SLH Återhämtningscoach® hjälper dig att hitta din väg hem till dig själv.

 • … upplever du att stressen i vardagen gör att du inte hinner ta hand om dig själv så som du skulle önska?
 • … vill du lära dig hur du kan ge din kropp rätt näring och motverka inflammation?
 • … kanske är du sockerberoende?
 • … behöver du hjälp med att hitta en rörelseform som passar dig, din kropp och som du verkligen vill utöva?
 • … vill du öka din självkänsla och ditt självförtroende och samtidigt lära dig att älska dig själv på riktigt?
 • … önskar du förebygga stress och utmattning genom att välja en hälsosam livsstil?
 • … vill du göra allt detta och samtidigt få ett nytt yrke med en bred holistisk kompetens?

Hur arbetar en SLH Återhämtningscoach®?

En SLH Återhämtningscoach® arbetar inte med mål som stressar eller driver på prestationen, vi arbetar med en riktning i enlighet med läran om mindfulness. Riktningen i coachens arbete är att ge oss själva mer tid, kärlek, självmedkänsla och omtanke. När vi älskar oss själva blir det en självklarhet att välja saker vi mår bra av som tex hälsosam mat och rörelse.

Som SLH Återhämtningscoach® tar du fram en återhämtningsplan tillsammans med din klient som bygger på hälsans tre hörnstenar. Du coachar därefter din klient till att börja leva, ett mindfullt, andligt liv, efter den plan ni utformat tillsammans. Ni skapar sedan en förändring i klientens liv som är hållbar, långsiktig och kärleksfullt utformad efter klientens behov.

En SLH Återhämtningscoach® hjälper dig att ta hand om dig själv innan du blir utmattad och vi jobbar förebyggande med hälsofrämjande åtgärder. Om du hellre vill arbeta med att hjälpa människor som redan blivit utmattade, som behöver en mer djupgående hjälp rekommenderar vi istället utbildningen till Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut®.

Holistisk livsstilsförändring utifrån 3 hörnstenar

Vår kropp är vårt tempel, vår farkost som vi har med oss alla dagar i vårt liv. Det är upp till oss själva hur vi vårdar vår tempel, vad vi ger farkosten för näring och hur vi lyssnar på dess behov. Vi är komplexa varelser och en komplex varelse behöver ses med holistiska ögon för att kunna skapa varaktig förändring. När man ändrar livsstil på ett hållbart sätt behöver det göras på tre olika nivåer. Alltså andlig utveckling, kost och rörelse. Vi låter alla tre delar samverka och andligheten inom mindfulness leder Återhämtningscoachen i valet av både kost och rörelser.

Hörnsten 1: Stärk självkänslan och älska dig själv.

 • En hållbar livsstilsförändring kräver att vi arbeta med oss själva för att förstå våra mönster. Vi arbetar med vår självkänsla, självförtroende och vår självbild
 • Kraven på prestation och mätning av resultat kan orsaka stress och en känsla av misslyckande. Detta förfarande är inte så motiverande som vi tror för alla.
 • Nyckeln till hållbar förändring sitter i tankarna, i vår inställning, i vårt cellminne och vår självbild, vi förklarar varför.
 • En SLH Återhämtningscoach® hjälper dig att göra förändringen ur ett mindfullt perspektiv med fokus på den andliga kärleksfulla utvecklingen. Vi integrerar själens perspektiv även i de fysiska förändringarna.
 • Vi tittar också på ett av våra största problem för hälsan idag, stress. Stress gör att vi äter mat som ger oss sockerkickar eller prioriterar bort träning. Därför är stresshanteringen ett av våra viktigaste verktyg när vi vill göra en livsstilsförändring. När vi förstår stressens, kostens och träningens effekt på vårt psykiska mående kan vi också använda dessa kunskaper för att förebygga utmattning och stressrelaterad ohälsa.

Hörnsten 2: Älska din kropp med antiinflammatorisk kost.

 • Detta är ingen bantningskurs, inte heller en kurs där vi jagar en perfekt kropp. Men om du lär dig att tycka om din kropp och om du börjar ta hand om den på ett kärleksfullt sätt så kommer din kropp att omforma sig av din kärleksfulla behandling.
 • När vi äter felaktig kost med mycket socker, mättat fett eller andra inflammationsdrivare så stressar vi kroppen och hjärnan. En stressad organism får svårt att fungera optimalt. Vi blir trötta, deprimerade och detta kan även leda till utmattning.
 • Det är många sjukdomar och även smärta som beror på inflammationer som orsakas av felaktig kost.
 • I lektionerna går vi igenom vitaminer, mineraler och energigivare.
 • Du lär dig att sätta samman näringsriktiga måltider och välja mat med hjärtat istället för hjärnan.
 • Vi lär oss om sockerberoende och vägen ut ur sockerberoendet och hur socker hänger ihop med inflammationer, övervikt och hormonella problem.

Hörnsten 3: Förälska dig i ett liv i rörelse!

 • Våra kroppar är byggda för rörelse och även om du lever med smärta kan du för det mesta röra dig på ett individanpassat sätt. Rörelse frigör massor med må-bra-ämnen och hormoner i vår kropp och hjärna som har effekt både på vårt psykiska och fysiska mående. Vi blir starkare, gladare, mer stresståliga och vi förebygger smärta.
 • Hur vi vill röra oss är individuellt. Det måste inte innebära att vi går på gym, löptränar eller spelar paddel. Att röra sig kan vara att gå promenader, göra mjuk yoga eller dansa i köket.
 • Rörelse påverkar våra tankar, vårt mindset och vårt självförtroende. En SLH Återhämtningscoach® hjälper sina klienter att finna en träningsform som passar individen ur ett mindfullt perspektiv så att träningen blir ett handlande av kärlek istället för prestation.
 • Till din utbildning har du möjlighet att komplettera med en modul om kroppen och därefter gå vår påbyggnadsutbildning till lärare i SLH Återhämtningsyoga. Återhämtningsyoga är en mjuk yogaform som fokuserar på återhämtande och stärkande rörelser. Du kan läsa mer om påbyggnadsutbildningen här.

Mindfulness är Återhämtningscoachens vägvisare

I hela förändringsprocessen har Återhämtningscoachen mindfulness och den andliga utvecklingen som en trogen vän och vägvisare. Mindfulness hjälper oss att göra förändringen i medveten närvaro, att träna och äta i närvaro och finna en livsstil som är rätt för oss i grunden. För att kunna finna den livsstilen behöver en SLH Återhämtningscoach® hjälpa klienten att titta inåt och följa hjärtats väg. En hållbar förändring är inte baserad på prestation eller att vara duktig, den kommer ur kärlek till oss själva och ödmjukhet. Vår unika förändringsprocess med hjälp av hälsans tre hörnstenar är en positiv resa in i en fantastisk värld fylld av energi, glädje och läkande processer. Vill du vara med på vår resa in i hälsans magiska värld?

Planera din tid

Utbildningen till Diplomerad Soulful Living Holistic Återhämtningscoach® är helt på distans och den är utformad med stor flexibilitet. Utbildningen löper över 1 år på ca 20% studietakt och den riktar sig till dig som vill förebygga stress och utmattning. För att förebygga utmattning behöver vi en varaktig förändring när det gäller kost, träning och den inre andliga utvecklingen. Vi lär dig helt enkelt hur du prioriterar dig själv och din hälsa även när livet är stressigt.

Du är inte bunden till några tider i din utbildning, du anmäler dig själv till föreläsningar som passar ditt schema om du så önskar. Samma föreläsning ges flera gånger under året på olika dagar och tider. Du kan även välja att delta i fokusgrupper med några av dina studiekamrater om du vill diskutera, utbyta erfarenheter och fördjupa dig i något ämne. På så vis kan du välja om du vill ha mycket interaktion med oss och dina studiekamrater eller om du föredrar att studera på egen hand.

Du behöver ha blivit godkänd på dina inlämningsuppgifter på respektive modul för att få tillgång till nästa. För att kunna slutföra utbildningen på ett år behöver du alltså lämna in uppgifterna enligt den tidsram som vi rekommenderar i utbildningen. Du har maximalt 2 år på dig att slutföra utbildningen från den dag du påbörjade den.

Föreläsningar & gemenskap

 • Som stöd i din utbildning kan du anmäla dig till fristående föreläsningar, via Zoom. Då kommer du att möta någon av oss 3 lärare som undervisar på utbildningen. På föreläsningarna har du också möjlighet att ställa frågor. Föreläsningarna är inte obligatoriska.
 • Under modulen som handlar om ”Coachande samtal – metod” har vi två obligatoriska föreläsningar på distans.
 • Du kan också delta i fokusgrupper, där du tillsammans med några andra studerande kan dyka djupare i vissa ämnen. Vi tillhandahåller ämnen och extramaterial som ni kan utgå från inom tydliga ramar. Ditt deltagande i fokusgrupper är frivilligt och räknas som fördjupningstimmar på ditt studieintyg.
 • I utbildningen ingår ett retreat där du har möjlighet att träffas ”live”. Du betalar endast för kost och logi. Retreatet är inte obligatoriskt.
 • Ditt deltagande i fristående föreläsningar och fokusgrupper registreras som fördjupning på ditt studieintyg.
 • I vår community kan du också diskutera innehållet i lektionerna med andra studerande och där kan du även ställa frågor till oss.
 • Du kan nå ansvarig lärare för din modul via mail, och ansvarig lärare kommer också att ge dig feedback på dina inlämningsuppgifter.

Examination:

Till varje modul kommer du att få uppgifter som ska lämnas in till oss för godkännande.

Som examensarbete ska du, tillsammans med tre olika träningsklienter upprätta en återhämtningsplan som är anpassad för den enskilda klientens behov. Återhämtningsplanerna ska lämnas in till oss tillsammans med en förklaring och motivation till varför planerna är utformade som de är.

  Vill du veta mer?

  Gå gärna in på vår hemsida för med information eller kontakta oss genom en intresseanmälan här på studier.se – Vi återkopplar inom kort via mail eller telefon och du kan be om mer information eller få svar på dina frågor.

  Soulful Living

  Välkommen till oss på Soulful Living!

  Vi ger dig en gedigen grund och hållbara utbildningar inom återhämtning och stressrelaterad ohälsa genom att kombinera mindfulness, meditation, stresshantering samt personlig och andlig utveckling. Återhämtning är ett samlingsbegrepp som bland annat innebär att vi hittar hem till den vi är i djupet av oss själva, att vi tar hand om vårt inre, sätter gränser, och lär oss att följa hjärtats röst.

  Du kan gå alla våra utbildningar för att senare kunna hjälpa andra men du kan även gå dem endast för din egen skull. Det är när vi tar hand om oss själva, älskar oss själva och ser vår egen betydelse som vi också kan sätta sunda gränser och prioritera vårt eget mående över andras förväntningar.

  Vi erbjuder kurser som enbart är på distans.

  Vi bygger självkänsla – en känsla för självet.

  Vill du veta mer?

  Gå gärna in på vår hemsida för med information eller kontakta oss genom en intresseanmälan här på studier.se – Vi återkopplar inom kort via mail eller telefon och du kan be om mer information eller få svar på dina frågor.

  Fler utbildningar från Soulful Living

  Visar 1 till 5 av 5

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Diplomerad lärare i SLH Återhämtningsyoga

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  25 000 SEK

  Distansutbildning Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut®

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  1-2 år
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  31 500 SEK

  Örter vid stressrelaterad ohälsa – Grundkurs

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  1-3 månader
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  3 995 SEK

  SLH Återhämtningsprogram på distans

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  6-12 månader
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  11995 SEK

  SLH Mindfulness vid utmattning – Grundkurs

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  4 495 SEK

  Liknande utbildningar

  Visar 1 till 10 av 77

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  14 dagar till bättre återhämtning

  Education online

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Kurser
  Löpande
  Distans
  1 244 SEK

  3 veckors ONLINE-kurs inklusive coachning: Upptäck ditt livspussel och din livsbalans på dina egna villkor

  JCL Coaching

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  E-Learning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Skurup
  7 950 SEK

  Att leda en ledningsgrupp – så lyckas du i politiskt styrda organisationer

  Dagens Samhälle Utbildning

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  9 900 SEK

  Attraktionslagen på riktigt (2-dagars retreat)

  Love it

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Öppen utbildning
  Kampanj
  Skåne län
  NU 888 SEK. Ord. 2 400 SEK

  Certified ICF coach step 1 and 2 English

  CoachCompanion

  Kompetensutveckling
  2-4 veckor
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  -

  Certifierad Mindfulness Instruktör

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  12 000 SEK

  Certifierad Spirituell Coach

  Love it

  Kompetensutveckling
  6-12 månader
  Öppen utbildning
  VT 2024
  Klippan
  Skåne län
  15 800 SEK

  Coachande Handledning

  CoachMastery

  Kompetensutveckling
  6 dagar
  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Malmö
  Skåne län
  39 000 SEK

  Coachande Ledarskap

  CoachMastery

  Kompetensutveckling
  6 dagar
  Företagsanpassat
  Löpande
  Malmö
  Skåne län
  -

  Coachande ledarskap

  Kursakademin

  Kompetensutveckling
  Coaching
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  17 900 SEK

  Visa alla 77 kurserna

  Skickar...

  Visa ditt intresse

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, har frågor eller vill boka. Soulful Living hör av sig inom kort! En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

   Kontaktuppgifter

   Adress

   Soulful Living
   Kungstorpsvägen 8A
   236 36 Höllviken

   Telefon (visa nummer)

   Besök webbplats

   Omdömen

   Kursen saknar omdömen

   Skickar...

   Lämna ett omdöme

   12345 (0/5)

   Fler utbildningar från Soulful Living

   Visar 1 till 5 av 5

   Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

   Diplomerad lärare i SLH Återhämtningsyoga

   Soulful Living

   Kompetensutveckling
   E-Learning
   Onlineutbildning
   Löpande
   Distans
   25 000 SEK

   Distansutbildning Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut®

   Soulful Living

   Kompetensutveckling
   1-2 år
   E-Learning
   Löpande
   Distans
   31 500 SEK

   Örter vid stressrelaterad ohälsa – Grundkurs

   Soulful Living

   Kompetensutveckling
   1-3 månader
   E-Learning
   Löpande
   Distans
   3 995 SEK

   SLH Återhämtningsprogram på distans

   Soulful Living

   Kompetensutveckling
   6-12 månader
   E-Learning
   Löpande
   Distans
   11995 SEK

   SLH Mindfulness vid utmattning – Grundkurs

   Soulful Living

   Kompetensutveckling
   E-Learning
   Löpande
   Distans
   4 495 SEK

   Liknande utbildningar

   Visar 1 till 10 av 77

   Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

   14 dagar till bättre återhämtning

   Education online

   Kompetensutveckling
   E-Learning
   Kurser
   Löpande
   Distans
   1 244 SEK

   3 veckors ONLINE-kurs inklusive coachning: Upptäck ditt livspussel och din livsbalans på dina egna villkor

   JCL Coaching

   Kompetensutveckling
   Anpassat
   E-Learning
   Öppen utbildning
   Löpande
   Distans
   Skurup
   7 950 SEK

   Att leda en ledningsgrupp – så lyckas du i politiskt styrda organisationer

   Dagens Samhälle Utbildning

   Kompetensutveckling
   1 dag
   Företagsanpassat
   Öppen utbildning
   Löpande
   Rikstäckande
   Stockholm
   Stockholms län
   9 900 SEK

   Attraktionslagen på riktigt (2-dagars retreat)

   Love it

   Kompetensutveckling
   2 dagar
   Öppen utbildning
   Kampanj
   Skåne län
   NU 888 SEK. Ord. 2 400 SEK

   Certified ICF coach step 1 and 2 English

   CoachCompanion

   Kompetensutveckling
   2-4 veckor
   Öppen utbildning
   Löpande
   Distans
   -

   Certifierad Mindfulness Instruktör

   Academy Online

   Yrkesutbildning
   Löpande
   Distans
   12 000 SEK

   Certifierad Spirituell Coach

   Love it

   Kompetensutveckling
   6-12 månader
   Öppen utbildning
   VT 2024
   Klippan
   Skåne län
   15 800 SEK

   Coachande Handledning

   CoachMastery

   Kompetensutveckling
   6 dagar
   Kurser
   Öppen utbildning
   Löpande
   Malmö
   Skåne län
   39 000 SEK

   Coachande Ledarskap

   CoachMastery

   Kompetensutveckling
   6 dagar
   Företagsanpassat
   Löpande
   Malmö
   Skåne län
   -

   Coachande ledarskap

   Kursakademin

   Kompetensutveckling
   Coaching
   Företagsanpassat
   Löpande
   Rikstäckande
   17 900 SEK

   Visa alla 77 kurserna