Soulful Living

Distansutbildning Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut®

Utbildningsform

Kompetensutveckling

Längd

1-2 år

Start

Löpande

Pris

31 500 SEK

Ämnesområde

Livscoach, Mindfulness & Stresshantering, Stress, Återhämtning

Upplägg

E-Learning

Ort

Distans

Omdöme

5/5 baserat på 7 recensioner
Lämna ett omdöme!

Dipl. SLH Återhämtningsterapeut®

Vill du hjälpa människor att återhämta sig efter en utmattning med hjälp av mindfulness, stresshantering, meditation och personlig utveckling?

Bli Diplomerad Soulful Living Holistic SLH Återhämtningsterapeut®

Utmattning har blivit en av våra stora folksjukdomar. En stor del utav de som fått diagnosen får inte den hjälp de skulle behöva för att läka och bli en del av samhället igen. Frågorna, ensamheten och rädslan kan bli överväldigande och den kan lätt sänka individen djupare i sjukdomen. Vi vet, vi som tagit fram denna utbildningen har själv erfarenhet av utmattning. Den erfarenheten, tillsammans med många års praktiskt arbete med utmattade utgör grunden till Återhämtningsterapin.

När du påbörjar utbildningen till SLH Återhämtningsterapeut® börjar vi med ett 40 veckor långt Återhämtningsprogram som är inriktade på oss själva och vår egen återhämtning. För att kunna arbeta med andra människor behöver man först ha arbetat med sig själv. För att kunna använda en metod behöver man först ha provat på metoden. Dessa 40 veckor är bra för dig som är på väg ur utmattning, eller stress, det ger dig möjlighet att fokusera på din egen återhämtning först. Om du inte varit utmattad så är detta ett fantastiskt sätt att förebygga utmattning, bygga självkänsla och utforska ditt inre. Oavsett din bakgrund så behöver alla blivande Återhämtningsterapeuter göra en inre resa för att förstå metoden, de framtida klienterna och för att lära sig om processen. För att bli en bra terapeut behöver man leva som man lär.

Innehåll

Utbildningen är holistisk, vilket innebär att den ser till hela människan, det vill säga både kropp, själ och sinne. Den är både bred och djup och speglar länken som finns mellan mindfulness, stresshantering, meditation, personlig och andlig utveckling.

Vi lär oss bland annat om projektioner, det inre barnet, speglingar, självkänsla, självförtroende, egot, illusioner, sinnet och olika modeller för ökad självkännedom. Vi pratar om medberoendets koppling till utmattning och självkänslans betydelse för att leva ett harmoniskt liv.

Du får ta del av tekniker för stresshantering och verktyg för att hantera och förstå ångest. I utbildningen ingår även en fullständig 10 veckors kurs i mindfulness och en modul om meditationstekniker. Vi studerar också vad den andliga utvecklingen kan tillföra den moderna människan i form av ett inre lugn. Det vi vill göra är att stilla sinnet, stärka självkänslan, finna harmoni i livet. Vi lär oss även hur vi aktiverar vårt vilo- och återhämtningsystem så att kropp och sinne får utrymme att läka.

Teori

Vi lär oss om moderna och 2500 år gamla meditationstekniker som syftar till att återknyta kontakten med kroppen och lära känna dess signaler. Du kommer även att kunna förklara de fysiska och psykiska reaktioner klienten får i samband med utmattning. Hjärnan är särskilt påverkad vid utmattning, vi går igenom varför. Vi berättar också varför återhämtningsprocessen tar så lång tid.

I utbildningen refererar vi till teori från andliga profiler som t.ex. Dalai Lama, Eckhart Tolle, Wayne Dyer och James Twyman. Teorierna vävs samman med forskning från kvantfysiken och grundaren av Mindfulness Based Stress Reduction, Jon Kabat-zinn. Den andliga litteraturen hjälper oss att skifta perspektiv på tillvaron och finna en djupare mening. Där finner vi även tekniker för att skifta fokus från det intensiva tankearbetet till ett liv med hjärta och själ som vägvisare.

Arbetet med återhämtning och vägen till ett inre lugn sammanfattar vi i de 6 gyllene stegen mot återhämtning. Dessa gyllene steg speglar alla våra tekniker och teorier sammantaget till en tydlig bas som den färdiga Återhämtningsterapeuten kan arbeta med.

Yrket

En SLH Återhämtningsterapeut® arbetar på ett holistiskt sätt med hela individen i åtanke. Vi arbetar både preventivt och vi hjälper till när utmattningen redan är ett faktum. En viktig del i metoden är att hitta utmattningens orsak, när vi funnit den kan vi också förebygga återfall.

Som färdig SLH Återhämtningsterapeut® kan du arbeta enskilt med klienter i samtal. Du kan även arbeta med grupper i återhämtningsterapi, mindfulness, meditation och stresshantering. Yrket är skyddat med patent vilket innebär att du kan vara trygg i att alla som arbetar i yrket har samma kunskap och kvalitet på sin utbildning. Utbildningen är godkänd av Svenska friskvårdsförbundet som är ett av Sveriges största förbund för terapeuter.

Planera din tid

Vi beräknar att man behöver lägga ner ca 4-6 timmar aktiv tid per vecka under de 40 första veckorna. Utöver dessa 4 timmar tillkommer tid för att göra övningar i vardagen, meditationer och reflektion. Under de 40 sista veckorna räknar vi med att man lägger ca 6-8 timmar aktiv tid per vecka plus tid för övningar mm. Studietakten beräknar vi till ca 20%. Viktigt att ha i åtanke är att det oftast tar längre tid än beräknat att studera efter utmattning, minnet och inlärningsprocessen kan vara påverkad.

Du kan slutföra utbildningen på 80 veckor om du gör alla lektioner när de släpps och om du lämnar in dina inlämningsuppgifter enligt tidplan. Varje modul som öppnas har du tillgång till under de 3 år som du har på dig att slutföra utbildningen från det att du började, vilket innebär att du kan gå utbildningen i en långsammare takt om det passar dig bättre.

Föreläsningar

 • Som stöd under utbildningen kan du anmäla dig till fristående föreläsningar, via Zoom. Då kommer du att möta någon av oss 4 lärare som undervisar på utbildningen. På föreläsningarna har du också möjlighet att ställa frågor. Föreläsningarna är frivilliga men föranmälan är obligatorisk. Ditt deltagande kommer att visas som fördjupning i ämnet på ditt studieintyg.
 • Under modulen som handlar om ”Klient och grupparbete” har vi tre obligatoriska föreläsningar som ges 2-3 gånger om året på olika tider och dagar.

Övrig gemenskap

 • Du kan också delta i fokusgrupper, där du tillsammans med några andra studerande kan dyka djupare i vissa ämnen. Vi tillhandahåller ämnen och extramaterial som ni kan utgå från i fokusgruppen. Grupperna ska bestå av 3-8 personer där ni tillsammans kan diskutera och dyka djupare i ämnet ni väljer. Ditt deltagande i fokusgrupper är frivilligt och det visas som fördjupning i ditt studieintyg.
 • I vår community kan du också diskutera innehållet i lektionerna med andra studerande och där kan du även ställa frågor till oss.
 • Du kan nå ansvarig lärare för din modul via mail, och ansvarig lärare kommer också att ge dig feedback på dina inlämningsuppgifter.
 • Som en extratjänst erbjuder vi också enskilda samtal till förmånligt pris med några av våra lärare eller en fristående färdig Dipl. SLH Återhämtningsterapeut®.

Examination

 • För att ta del av en ny modul behöver du första ha blivit godkänd på dina inlämningsuppgifter i föregående modul. Uppgifterna består främst av att göra övningar som finns i materialet. Uppgifterna består av att man reflekterar över övningarna för att visa att man förstått teorin.
 • För att du ska kunna tillgodoräkna dig timmar du deltagit i föreläsningar i ditt studieintyg behöver du delta under hela föreläsningen med bild påkopplad.
 • För att du ska kunna tillgodoräkna dig timmar du deltagit i fokusgrupper behöver en mindre redovisning av gruppens arbete göras tillsammans med en närvarolista.
 • Du behöver ha haft tre samtal med tre olika träningsklienter för att examineras.
 • I meditationsmodulen skriver alla sin egen meditation som lämnas in.
 • I slutet av utbildningen lämnar man in ett mindre examensarbete där man får svara på/reflektera kring ett antal frågor.

Förbund & Organisation

Soulful Living är godkänd medlemsskola i Svenska Friskvårdsförbundet. Det betyder att Soulful Livings utbildning till Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut® är en godkänd yrkesutbildning. Under tiden du studerar hos oss ingår ett elevmedlemskap i förbundet där du bland annat får gratis ansvars och behandlingsskadeförsäkring. Detta gäller under ett år, som du aktiverar när du har gått en tredjedel av utbildningen. Efter avklarad examen har du möjlighet att göra ett certifieringsprov via Svenska Friskvårdsförbundet och få titeln kvalitetssäkrad terapeut.

Fördjupning

Efter avslutad utbildning kan du bygga på med extramoduler om antiinflammatorisk kost och inflammation, om träning eller om örtkunskap.

Målgrupp

 • Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig mer om stress och utmattning ur ett holistiskt perspektiv.
 • Kanske har du egen erfarenhet av utmattning och vill använda den erfarenheten till att hjälpa andra.
 • Eller så söker du friheten som egen företagare och att själv kunna bestämma över din tid. Kunskaper om utmattning och återhämtning är efterfrågade i många delar av samhället och det kan vara en bra grundpelare i din verksamhet.
 • Om du tex arbetar du med barn, tonåringar eller unga vuxna kan du föra läran om hur man lever ett liv med ett inre lugn vidare till våra kommande generationer.
 • Arbeten inom HR, personalfrågor eller rehabilitering är exempel på yrken där det är en stor fördel att ha en djupare förståelse för stressrelaterad ohälsa och utmattning.
 • Det kan också vara så att du går utbildningen helt för din egen skull, som en fin investering i dig själv och ditt liv.
 • Om du är på väg ur en utmattning så behöver du ha kommit så pass långt att du kan läsa och ta till dig information innan du påbörjar utbildningen. Du behöver också ha ork energi till att arbeta med dig själv och göra inlämningsuppgifter.

Vill du veta mer?

Gå gärna in på vår hemsida för med information eller kontakta oss genom en intresseanmälan här på studier.se – Vi återkopplar inom kort via mail eller telefon och du kan be om mer information eller få svar på dina frågor.

Soulful Living

Välkommen till oss på Soulful Living!

Vi ger dig en gedigen grund och hållbara utbildningar inom återhämtning och stressrelaterad ohälsa genom att kombinera mindfulness, meditation, stresshantering samt personlig och andlig utveckling. Återhämtning är ett samlingsbegrepp som bland annat innebär att vi hittar hem till den vi är i djupet av oss själva, att vi tar hand om vårt inre, sätter gränser, och lär oss att följa hjärtats röst.

Du kan gå alla våra utbildningar för att senare kunna hjälpa andra men du kan även gå dem endast för din egen skull. Det är när vi tar hand om oss själva, älskar oss själva och ser vår egen betydelse som vi också kan sätta sunda gränser och prioritera vårt eget mående över andras förväntningar.

Vi erbjuder kurser som enbart är på distans.

Vi bygger självkänsla – en känsla för självet.

Vill du veta mer?

Gå gärna in på vår hemsida för med information eller kontakta oss genom en intresseanmälan här på studier.se – Vi återkopplar inom kort via mail eller telefon och du kan be om mer information eller få svar på dina frågor.

Fler utbildningar från Soulful Living

Visar 1 till 5 av 5

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Diplomerad lärare i SLH Återhämtningsyoga

Soulful Living

Kompetensutveckling
E-Learning
Onlineutbildning
Löpande
Distans
25 000 SEK

Distansutbildning till Diplomerad SLH Återhämtningscoach®

Soulful Living

Kompetensutveckling
1 år
E-Learning
Onlineutbildning
Löpande
Distans
20 995 SEK

Örter vid stressrelaterad ohälsa – Grundkurs

Soulful Living

Kompetensutveckling
1-3 månader
E-Learning
Löpande
Distans
3 995 SEK

SLH Återhämtningsprogram på distans

Soulful Living

Kompetensutveckling
6-12 månader
E-Learning
Löpande
Distans
11995 SEK

SLH Mindfulness vid utmattning – Grundkurs

Soulful Living

Kompetensutveckling
E-Learning
Löpande
Distans
4 495 SEK

Liknande utbildningar

Visar 1 till 10 av 32

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

14 dagar till bättre återhämtning

Education online

Kompetensutveckling
E-Learning
Kurser
Löpande
Distans
1 244 SEK

3 veckors ONLINE-kurs inklusive coachning: Upptäck ditt livspussel och din livsbalans på dina egna villkor

JCL Coaching

Kompetensutveckling
Anpassat
E-Learning
Öppen utbildning
Löpande
Distans
Skurup
7 950 SEK

Attraktionslagen på riktigt (2-dagars retreat)

Love it

Kompetensutveckling
2 dagar
Öppen utbildning
Kampanj
Skåne län
NU 888 SEK. Ord. 2 400 SEK

Certifierad Mindfulness Instruktör

Academy Online

Yrkesutbildning
Löpande
Distans
12 000 SEK

Diplomerad lärare i SLH Återhämtningsyoga

Soulful Living

Kompetensutveckling
E-Learning
Onlineutbildning
Löpande
Distans
25 000 SEK

Distansutbildning till Diplomerad SLH Återhämtningscoach®

Soulful Living

Kompetensutveckling
1 år
E-Learning
Onlineutbildning
Löpande
Distans
20 995 SEK

Företagsanpassade föreläsningar och workshops

Balans Institutet

Kompetensutveckling
Anpassat
Företagsanpassat
Löpande
Rikstäckande
Stockholm
-

Hållbart arbetsliv

Kunskapsgruppen

Kompetensutveckling
1 dag
Löpande
Rikstäckande
Stockholm
Stockholms län
10 990 SEK

Kurs i Attraktionslagen på riktigt - lär dig praktisera och integrera

Love it

Kompetensutveckling
3-6 månader
Öppen utbildning
VT 2024
Rikstäckande
Ängelholm
3 995 SEK

Lev livet mer närvarande

Education online

Kompetensutveckling
E-Learning
Kurser
Löpande
Distans
1 619 SEK

Visa alla 32 kurserna

Skickar...

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, har frågor eller vill boka. Soulful Living hör av sig inom kort! En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

  Kontaktuppgifter

  Adress

  Soulful Living
  Kungstorpsvägen 8A
  236 36 Höllviken

  Telefon (visa nummer)

  Besök webbplats

  Omdömen

  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Utbildningen är kunskapstät samtidigt som den ger plats åt den blivande terapeuten att själv göra en djupgående inre resa. Bra också att den är 80 veckor lång eftersom det ger tid att verkligen genomgå den egna processen samtidigt som det fungerar bra att kombinera med arbete. Ger en gedigen grund att sedan arbeta med Mindfulness, stresshantering och återhämtning i både enskilda samtal och med grupper. Rekommenderar varmt!
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Den här utbildningen har både läkt mig och lärt mig. Jag är så oerhört tacksam! Jag trodde inte att jag skulle kunna läka mig själv såhär på djupet, när jag redan hade gjort en stor läkning. Att jag dessutom kan hjälpa andra med sin läkning är en gåva. Utbildningen berör på många plan, den är konkret, utmanande, ibland lite luddig (beroende på vart man är i sin utmattning) och sen faller bitarna plötsligt på plats i livspusslet. -Helt fantastiskt! Rekommenderar den varmt!
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   En fantastisk utbildning. Jag var sjukskriven för utmattning när jag började utbildningen. Jag behövde verktyg för att ta reda på varför jag blivit utmattad och för hur jag skulle återhämta mig och det fick jag i och med kursen. Den går på djupet inom oss själva. Det är en fantastisk resa som kommer fortsätta livet ut. Utbildningen är det bästa jag gjort för mig själv. Så tacksam att den kom in i mitt liv. ❤️
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Den absolut bästa investering jag gjort i livet, rekommenderas varmt!❤️
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   En fantastisk utbildning. Här lär man sig bl.a. att det finns mera än hjärnan, nämligen även hjärtat också man måste ta hand om. Och toppen att läsa vid sidan om. Rekommenderas varmt
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Jag har äntligen fått verktygen för att kunna skapa det liv jag vill ha. Tacksam till tusen för denna utbildning som hjälp mig hitta hem på riktigt.
  Skickar...

  Lämna ett omdöme

  12345 (0/5)

  Fler utbildningar från Soulful Living

  Visar 1 till 5 av 5

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Diplomerad lärare i SLH Återhämtningsyoga

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  25 000 SEK

  Distansutbildning till Diplomerad SLH Återhämtningscoach®

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  1 år
  E-Learning
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  20 995 SEK

  Örter vid stressrelaterad ohälsa – Grundkurs

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  1-3 månader
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  3 995 SEK

  SLH Återhämtningsprogram på distans

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  6-12 månader
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  11995 SEK

  SLH Mindfulness vid utmattning – Grundkurs

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  4 495 SEK

  Liknande utbildningar

  Visar 1 till 10 av 32

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  14 dagar till bättre återhämtning

  Education online

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Kurser
  Löpande
  Distans
  1 244 SEK

  3 veckors ONLINE-kurs inklusive coachning: Upptäck ditt livspussel och din livsbalans på dina egna villkor

  JCL Coaching

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  E-Learning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Skurup
  7 950 SEK

  Attraktionslagen på riktigt (2-dagars retreat)

  Love it

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Öppen utbildning
  Kampanj
  Skåne län
  NU 888 SEK. Ord. 2 400 SEK

  Certifierad Mindfulness Instruktör

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  12 000 SEK

  Diplomerad lärare i SLH Återhämtningsyoga

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  25 000 SEK

  Distansutbildning till Diplomerad SLH Återhämtningscoach®

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  1 år
  E-Learning
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  20 995 SEK

  Företagsanpassade föreläsningar och workshops

  Balans Institutet

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  -

  Hållbart arbetsliv

  Kunskapsgruppen

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  10 990 SEK

  Kurs i Attraktionslagen på riktigt - lär dig praktisera och integrera

  Love it

  Kompetensutveckling
  3-6 månader
  Öppen utbildning
  VT 2024
  Rikstäckande
  Ängelholm
  3 995 SEK

  Lev livet mer närvarande

  Education online

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Kurser
  Löpande
  Distans
  1 619 SEK

  Visa alla 32 kurserna