Fritidspedagog utbildning

Med en fritidspedagog utbildning ges du förutsättningar för att lyckas i ditt arbete med att stärka barn och ungdomar. Som fritidspedagog har du en fartfylld arbetsplats och får möjlighet att arbeta med barn från sex till tolv år. Du kommer att skapa en meningsfull fritid för barnen – både före och efter skolan. Fyll barnens fritid med spännande aktiviteter och skapa en trygg miljö som öppnar upp förtroendet för att prata om känslor. Jobba tillsammans med barnen för att hitta deras favoritintressen med syfte att uppnå deras fulla potential.

Hjälp barnen att utvecklas och hitta den utbildning som passar dig bäst!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig att hitta rätt utbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Grundlärare i fritidshem

  Campus Nynäshamn

  Högskola/Universitet
  3 år
  HT 2023
  Nynäshamn
  Stockholms län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Aktivitetsledare inom fritidshem – nationellt yrkespaket

  Hermods Komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fritidsledarutbildning

  Värnamo Folkhögskola

  Folkhögskola
  2 år
  Löpande
  Jönköpings län
  Rikstäckande
  Värnamo
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem 180 hp

  Jönköping University

  Högskola/Universitet
  Program
  HT 2022
  Jönköping
  Jönköpings län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Plugga till fritidspedagog

  En fritidspedagog utbildning kommer ge dig kunskaperna att skapa en utvecklande miljö för barn och ungdomar. Det krävs att du är lika intresserad av att jobba med vuxna som med barn för att skapa en balans mellan parterna. Du som studerar till fritidspedagog kommer få kunskaper i exempelvis språkutveckling, digitalisering och utomhuspedagogik

  Efter att du har pluggat till fritidspedagog kommer du troligtvis ha en grund-, gymnasieskola eller fritidsgård som din framtida arbetsplats. Din främsta arbetsuppgift kommer bestå av att anordna fritidsaktiviteter med syfte att uppmuntra, stimulera nyfikenhet och skapa förståelse hos barn och ungdomar. Ditt fokus kommer vara att skapa en meningsfull fritid för barn mellan sex och tolv år.

  Utbildning fritidspedagog

  Du som är intresserad av utbildning fritidspedagog kan söka utbildningen på olika utbildningsnivåer. Redan på gymnasienivå kan du söka barn- och fritidsprogrammet för att sedan bli fritidspedagog. Valde du en annan inriktning på gymnasiet kan du fortfarande utbilda dig till fritidspedagog på högskola och yrkeshögskola. Du kan även hitta kurser för att fördjupa dina kunskaper och upptäcka nya områden.

  Fritidspedagog högskola

  För dig som vill studera fritidspedagog högskola kommer du behöva söka en utbildning som heter grundlärarprogrammet med inriktning lärare i fritidshem. Fritidshem är en plats för barn mellan sex till tolv år att vara före eller efter sin skoltid. Det finns även andra inriktningar som förskoleklass, årskurs 1–2 eller årskurs 4–6.

  Fritidspedagog yrkeshögskola

  Du kan studera fritidspedagogyrkeshögskola och kommer då behöva söka en utbildning som heter pedagog i fritidshem. Genom att välja en yrkeshögskola kommer ditt utbildningsupplägg fokusera på mer praktiskt än teoretiskt. Utbildningen kommer leda till en examen i fritidspedagog.

  Fritidspedagog kurser

  Fritidspedagog kurser vänder sig, i nuläget, till dig med godkänd examen i fritidspedagogik. Kurserna syfte är att ge dig fördjupade kunskaper inom olika områden och ämnen i din arbetsroll.

  Fritidspedagog utbildning distans

  Oavsett vilken utbildningsnivå du läser erbjuds de flesta fritidspedagog utbildningar på distans. Vissa fritidspedagog distans utbildningar erbjuder också olika studietakter. Viktigt att tänka på är att vissa utbildningar innehåller LIA (lärande i arbete) eller likande benämning, vilket innebär att du är ute hos en arbetsgivare och gör delar av sina studier där.

  Fritidslärare utbildning

  En fritidslärare utbildning är egentligen endast en annan benämning för en fritidspedagog utbildning. När du har studerat grundlärarprogrammet med inriktning fritidshem eller pedagog i fritidshem blir du alltså fritidslärare.

  Fritidspedagog utbildning längd

  Längden på utbildningen varierar beroende på vilken utbildningsnivå för fritidspedagog som du väljer att studera. Läser du på högskola är utbildningen på 3 år och läser du på yrkeshögskola är utbildningen på ca 1,5 år. Du med examen i fritidspedagog kan läsa fördjupade kurser, vilket avgör hur lång utbildningen blir.

  Fritidspedagog utbildning behörighet

  Behörigheten varierar beroende på vilken utbildningsform du väljer. Vanligtvis talas det ofta om grundläggande behörighet, vilket är ett minimumkrav för att du ska få söka en utbildningen. Du kan som sökande student, som saknar behörighet, läsa upp betyg eller lägga till kurser som du saknar på Komvux.

  Vad tjänar en fritidspedagog?

  Som fritidspedagog har du en månadslön på över 30 000kr. Det kan variera beroende på vilken kommun, arbetsgivare eller vilken erfarenhet du besitter, men enligt SCB så är snittlönen 31 400 kr.

  Andra utbildningar där du kan hjälpa

  Är du intresserad av liknande utbildningar som fokuserar på att hjälpa andra? Här är några olika förslag på utbildningar som du kan studera istället, alternativt komplettera din fritidspedagogutbildning med:

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Bästa utbildningen för framtiden

  Vill du veta vilken som är den bästa utbildningen för framtiden? Vi vet svaret! Under de kommande åren kommer...

  Utbildningar som lönar sig

  När du väljer utbildning är det viktigt att fundera över vilka utbildningar som lönar sig mest i framtiden. Det...

  Programmering Utbildning

  Med en programmering utbildning har du chansen att skapa det där nästa stora Tv-spelet eller appen som alla laddar...

  Tandsköterska utbildning

  En tandsköterska utbildning är ett populärt val för dem som är intresserade av en karriär inom tandvård. I denna...

  Behöver du läsa upp dina betyg?

  Behöver du läsa upp dina betyg? Komvux går att läsa både på plats och på distans – vi hjälper...

  Distansutbildningar inom administration och teknik

  På NTI-skolan komvux studerar du på distans och lägger upp dina studier när, var och hur du vill –...

  Distansutbildningar inom vård och service

  På NTI-skolan komvux studerar du på distans och lägger upp dina studier när, var och hur du vill –...

  Fordon och transportprogrammet

  Funderar du på att läsa Fordon och transportprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du...

  Samhällsvetenskapsprogrammet

  Funderar du på att läsa samhällsvetenskapsprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du kan förvänta...

  CSN-berättigade utbildningar på distans

  Vill du läsa en CSN-berättigad utbildning på distans? En distansutbildning är en flexibel lösning för dig som vill utbilda...