Frisörutbildning

Har du funderat på att påbörja en frisörutbildning? Det finns många vägar att gå för att bli utbildad frisör och därför har vi samlat den viktigaste information kring vilka alternativ som finns för dig som är intresserad av frisöryrket.

Vissa påbörjar sin frisörutbildning redan på gymnasiet vilket är perfekt för dig som redan som ung vet att du vill jobba inom yrket medan andra går utbildningen senare i livet antingen privat genom en yrkesutbildare eller via en vuxenutbildning.

Skickar...

Låt oss hitta rätt frisörutbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Frisöraspirant

  Campus Nynäshamn

  Komvux
  1-2 år
  VT 2024
  Nynäshamn
  Stockholms län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Frisörutbildning (Heltid)

  Göteborgs Frisörskola

  Kurser
  6-12 månader
  Kurser
  Löpande
  Göteborg
  Västra Götalands län
  129 000 SEK

  Certifierad frisör

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  41 000 SEK

  Hundfrisör

  Hundens Hus

  Yrkesutbildning
  6-12 månader
  Kurser
  Löpande
  Distans
  Göteborg
  Stockholm

  Hundfrisör - Utbildning

  Amnis Hundhus

  Yrkesutbildning
  Kurser
  Löpande
  Sundsvall
  Västernorrlands län
  49 000 SEK

  Vill du påbörja en frisörutbildning? För många är håret och frisyren en viktigt del av ens identitet och personlighet och dagligen ger människor förtroende åt frisörers händer och skapande. Frisöryrket är kreativt och passar dig som är social där du har daglig kontakt med kunder men du måste samtidigt vara lyhörd för kundens önskemål. Dock krävs det både utbildning och lång träning för att bli en professionell frisör som kan ta sig an olika utmaningar inom yrket.

  Det finns olika vägar att ta för att bli utbildad frisör och nedan har vi samlat mer information så att du kan hitta det sättet som passar just dina behov! Här hittar du information om olika utbildningsalternativ, hur mycket en frisör tjänar och andra relevanta tips för dig som vill jobba som frisör. Kanske är du intresserad av att utbilda dig till hundfrisör eller gå en annan skönhetsutbildning, vi på Studier.se har något som passar alla!

  Hur blir man frisör?

  För att få jobba som frisör så krävs det att du går en frisörutbildning. Det finns möjlighet att gå en frisörutbildning redan på gymnasienivå genom ett yrkesprogram. För dig som är äldre än gymnasieålder finns det två alternativ, antingen genom en privat aktör där du själv betalar för din utbildning eller genom ett så kallat traineeprogram där du går som lärling under tre år på salong.

  Läs mer om respektive alternativ längre ner.

  Frisör lön

  Innan du påbörjar en frisörutbildning kan det vara bra att ta reda på hur mycket en frisör tjänar. En frisör lön kan variera lite beroende på vart i landet man jobbar samt om man är egen företagare eller anställd. Men normalt sett ligger en frisör lön på 25 000-26 000 SEK i månaden före skatt. Lönen är ett snitt på alla frisörlöner i hela Sverige och ger en bra bild för vad man kan förvänta sig att få i lön som frisör.

  Lönen för frisörer har inte ökat avsevärt under de senaste 5-10 åren utan har legat stadigt mellan 24 000-26 000 SEK.

  Frisörutbildning pris

  För dig som väljer att utbilda dig till frisör via en privat aktör så betalar man normalt sett för utbildningen. En frisörutbildning kostar runt 100 000 SEK men priset varierar beroende på vem man utbildar sig hos. En privat frisörutbildning pågår under ett år och håller en väldigt hög kvalitet. Du går igenom alla viktiga moment, allt från klippteknik och styling till ergonomi och färglära. Utbildningen varvar teoretiska med praktiska moment.

  Det är utbildningsaktören som ansvarar och ser till att du lär dig alla moment på rätt sätt och gör dig redo för att arbeta yrkesverksamt som frisör.

  Frisörutbildning CSN

  För dig som vet redan när du ska välja gymnasium att du vill jobba som frisör så finns det möjlighet att välja frisörutbildning på gymnasienivå. Utbildningen är som en vanlig 3 årig gymnasieutbildning med ämnen så som matte och engelska. Förutom grundämnena så utbildas man samtidigt till frisör under dessa tre år. Detta upplägg passar dig som vill bli frisör utan att behöva betala för utbildningen då en gymnasieutbildning är gratis. Du hittar flera frisörutbildningar på gymnasienivå runt om i landet.

  Det finns även möjlighet att få en frisörutbildning CSN berättigad genom komvux. Dock kräver ofta detta att du har en gymnasieexamen sedan innan och om man inte har det så hamnar man längst ner på intagningslistan. Även vissa privata frisörutbildningar är CSN-berättigade, du behöver betala för utbildningen men du kan alltså ta lån från CSN för att finansiera dina studier.

  Gå en frisörkurs och vidareutbilda dig

  För dig som redan är utbildad frisör kanske det är aktuellt att gå en frisörkurs? Det finns flera frisörkurser som kan vara bra att komplettera i ditt nuvarande yrke. Varför inte gå en utbildning i håruppsättning eller en hårstylist utbildning. Det finns även utbildningar för dig som vill bli bättre på slätrakning med kniv eller skäggklippning, allt detta kan vara till användning för dig som jobbar som frisör.

  Frisörutbildning Göteborg

  I Göteborg finns det flera aktörer som erbjuder en frisörutbildning både privata och gymnasieskolor. Du hittar bland annat Göteborgs frisörskola och Drottnings Blankas gymnasieskola här. Är du intresserad av att gå en frisörutbildning i Göteborg? Fyll i formuläret så ser vi till att du kommer i kontakt med rätt skola.

  Frisörutbildning Stockholm

  Även i Stockholm hittar du flera attraktiva utbildare som gör dig till frisör. Välj bland till exempel Svenska Frisörskolan Stockholm och Style Education. Genom att fylla i formuläret ser vi till att hitta rätt frisörutbildning Stockholm till dig.

  Andra relevanta utbildningar inom skönhet