Dykarkurser

Letar du efter passande dykarkurser? En upplevelse under ytan är något av de häftigaste du kan göra. Många blir överraskade över äventyret, adrenalinkicken och den fantastiska miljön till havs.

Med ett internationellt dykcertifikat kan du dyka både i Sverige och utomlands. På studier.se hittar du utbildningar på flera nivåer, både för dig som är nybörjare inom dykning med även fortsättningskurser för dig som är mer erfaren inom dykning.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt dykutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Dykarresa till Bali

  Scuba Travel

  Kurser
  1-2 veckor
  Upplevelser
  Löpande
  Utomlands
  17 495 SEK

  Dykarresa till Malta

  Scuba Travel

  Kurser
  1 vecka
  Upplevelser
  Löpande
  Utomlands
  12 750 SEK

  Kurser i dykning

  Har du fascinerats av personer som dyker i korallrev och avundades de på tv som simmar med fiskar och annat havsliv du inte trodde var möjligt? Med en kurs i dykning har du chansen att uppleva precis samma sak, precis överallt. Lär dig dyka med utbildarna på studier.se

  Hitta rätt kurs för dig och för att få den information du behöver inför en dykarkurs genom att kontakta någon av våra utbildare inom dykning. De kan ge dig förutsättningarna för en upplevelse du kan ha med dig hela livet, både på land och under ytan.

  Grundkurs i Open Water ger internationellt certifikat

  Om du är nybörjare inom dykning eller ovan vid dyk och djupare havsmiljö rekommenderas en grundutbildning i Open Water. De flesta dykcenter med utbildningar erbjuder grundkurser inom dykning för att skapa den grund du behöver inför din fortsättning som dykare. Du får en pedagogisk genomgång för att skapa en säkerhet och ökad glädje vid dina upplevelse till havs. Olika tips och råd är också en del av utbildningen som du kommer ha stor nytta av både för dina första dyk men även för att utvecklas och gå vidareutbildningar inom dykning.

  Grundkursen ger ett internationellt dykcertifikat som ofta krävs på seriösa dykresor och båtutflykter som inkluderar dykning, både i Sverige och i övriga världen. Certifikatet fungerar även som ett bevis på att du har utbildning inom dykning och kan vara en fördel när du t.ex. ska hyra utrustning i vissa länder eller gå en fortsättningskurs.

  Open Water Dive Advanced

  Advanced Open Water är en fortsättningskurs till grund utbildningen Open Water. Du kan välja att gå utbildningen direkt efter grundkursen eller efter ett tag när du börjat bli varm i badkläderna. För att gå en vidareutbildning i Open Water krävs att du har certifikatet för grundkursen och dokumenterade förkunskaper motsvarande Open Water Grund. Kursens namn får många att tro att denna kursen skulle vara betydligt svårare eller som namnet anspelar på mer avancerad. Utbildningen bygger mer på att du gör framsteg och utvecklas som dykare.

  Utbilda dig till Divemaster

  När du utbildar dig till Divemaster får du befogenhet att leda inom dykning och kan jobba med dykning på professionell nivå i hela världen. Utbildningen ger både otroliga möjligheter men ställer också höga krav på dig. Arbetet innebär ett stort säkerhetsansvar för personer i din närhet, både vid dykutflykter, uthyrning av dykutrustning och vid utbildning. Utbildningen är för dig som har gedigen kunskap och stort intresse för att inspirera andra till dykningens stora förtjusning.

  Övriga dykkurser

  Det finns flertalet andra dykkurser som ger ytterligare kunskap och mer specificerad erfarenhet för ditt liv under ytan. Du kan bland annat gå kurser och få utökat dykcertifikat i:

  • Nattdyk
  • Djupdykning
  • Vrakdyk
  • Enriched Air Nitrox

  Dykkurser online

  Då vi lever i ett mycket tekniskt utvecklat samhälle finns idag även dykning som e-learning och digital utbildning. Givetvis är det endast de teoretiska delarna du kan studera på distans via internet i din platta eller dator. Kursupplägget är perfekt för dig som är mycket på resande fot och inte befinner dig på samma plats under en längre tid och därmed inte har tiden som krävs för att läsa utbildningen i klassrum. Det är också en bra idé att läsa en onlinekurs om du är på semester eller en längre resa och inte vill spendera dagarna inomhus. Med en distansutbildning kan du ta del av material och instruktioner i solstolen, hängmattan med sanden mellan tårna och havet som närmsta granne – snacka om inspirerande studier.
  Här kan du läsa mer om att plugga på distans.

  Dykkurser i Sverige och utomlands

  I Sverige finns flertalet utbildare som erbjuder många utbildningar inom dykning på flera nivåer. Och tro det eller ej som finns utbildningarna till hands under i stort sett hela året. Vissa väljer att gå grundutbildningen i Sverige för att säkerställa att grunden är på plats genom ett språk och en miljö man känner sig mer bekväm med. Därefter när man har grunden och baskunskaperna kan man fortsätta utbildningen på varmare breddgrader och komma in i ”den riktiga dykarmiljön” tillsammans med andra inbitna i hela världen.

  Provdyk

  För att testa på att dyka behöver du inte gå en hel utbildning. För att se om dykning är något för dig har de flesta utbildningsanordnarna möjlighet till något som idag brukar kallas för ”provdyk”. Ett provdyk erbjuder de flesta utbildningsanordnare både i Sverige och utomlands och kostar inte så mycket pengar, det är väl värt det! De flesta nöjer sig dock inte med ett dyk utan vill se mer av livet under ytan och då krävs utbildning och dykcertifikat.

  PADI

  Professional Association of Diving Instructors är ett nätverk där medlemmarna är allt från dykare, dykledare och snorklare till dykinstruktörer och arbetande på dykskolor och dykcenter.Organisationen är verksam i hela världen med sitt huvudkontor i Kalifornien, Los Angeles.

  Boka en dykkurs

  Vill du uppleva livet till havs och vara med om upplevelser du aldrig trott var möjlig? Anmäl dig till en dykkurs, du kommer inte att bli besviken.