Civilekonomprogrammet i Luleå

Vill du studera till civilekonom på ett av Europas nordligaste universitet? I Luleå får du förutom en gedigen utbildning också en lång, härlig period med vintersport ena halvan av året och midnattssol på andra halvan. Vi har samlat all information du behöver veta om civilekonomprogrammet i Luleå!

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Excel - Grundkurs

Informer

Kompetensutveckling
1 dag
Företagsanpassat
Löpande
Göteborg
Malmö
Stockholm
7495 SEK

Ekonomiprogrammet - Ekonomi

Aniaragymnasiet

Gymnasium
3 år
Program
Löpande
Göteborg
CSN-berättigad & kostnadsfri

Ekonomiprogrammet - Juridik

Aniaragymnasiet

Gymnasium
3 år
Program
Löpande
Göteborg
CSN-berättigad & kostnadsfri

Utbildning med möjligheter

Efter avslutad utbildning på civilekonomprogrammet kan du arbeta inom både privat och offentlig sektor. I den senare, kan du arbeta med ekonomiska utredningar och budgetar, och i privat sektor kan du arbeta som konsult eller på företag, med ekonomisk planering, utvärdering, styrning eller marknadsföring. Möjligheterna kan verka oöverskådliga, men efter att du fått en stadig grundutbildning de första åren på programmet kommer det vara tydligare vad du vill hålla på med. Arbetar du redan med ekonomi kan du öka dina kunskaper genom kompetensutveckling i ekonomi eller kompetensutveckling i företagande och organisation.

En unik utbildning

Det unika med civilekonomprogrammet på Luleå tekniska universitet är att du efter de grundläggande kurserna och fördjupningsmöjligheterna också har utrymme under ditt fjärde och sista år att få en mer konkret, yrkesförberedande inriktning. Du får på så sätt erfarenhet av att arbeta i projektform, ett nätverk och en tydlig kontakt med arbetslivet. Varje termin tar utbildningen in 70 personer. Utbildningen sker även i kontakt med näringslivet där du får praktisk erfarenhet och även möjlighet att knyta viktiga kontakter.

Bli eftertraktad på arbetsmarknaden

Som utbildad civilekonom kommer du vara attraktiv på marknaden. Det finns oändligt många yrken och branscher som alltid behöver civilekonomer. Framtiden är även ljus för personer med den här utbildningen. För den som vill kan man läsa en masterutbildning men redan efter grundutbildningen kan du söka jobb som ekonom.

Civilekonom lön

Ingångslönen för civilekonomer är cirka 27 000 kronor, och är ungefär samma för privat och statlig och kommunal sektor.

10 år efter examen är medianlönen för en privatanställd civilekonom 45 000 kr, för statligt anställd 37 500 kr och för anställd inom kommun eller landsting 38 300 kr. Medianlönen 20 år efter examen är 56 800 kr för privatanställda, för statligt anställda 46 600 kr och för anställda inom kommun och landsting 41 300 kr.

Luleå som studentstad

Luleå är staden med 75 000 invånare – och ändå tio minuter till allt! Världsarvet Gammelstads kyrkstad och den vackra skärgården är två självklara besöksmål i Luleå, och som student har du tillgång till LTU:s egen fjällanläggning. Som idrottsintresserad finns det ett stort utbud av sport- och fritidsaktiviteter. Det finns mängder av vinteraktiviteter i form av skidåkning och snowboarding. Varför inte dra en helg till Riksgränsen, Björkliden eller Abisko på skidresa. Med naturen runt hörnet får du ett harmoniskt och inspirerande klimat!

Innehåll i Civilekonomprogrammet i Luleå

Programmet omfattar åtta terminer (fyra års heltidsstudier) eller 240 hp. För att komma in behöver du 18,10 i betyg eller 1,00 på högskoleprovet (lite lägre poäng i andra urvalet). Programmet innefattar bland annat företagsekonomi och industriell ekonomi.

Vill du inte läsa i Luleå kan du också läsa civilekonomprogrammet i Umeå, på Örebro universitet, Södertörns högskola, Högskolan i Halmstad eller Uppsala universitet. Är du mer intresserad av juridik kan du läsa mer om juristprogrammet.

Vill du veta mer om detta? Läs mer om civilekonomprogrammet hos oss!

Läs mer om fler populära utbildningar