Anläggningsskötarutbildning

Behöver du eller dina medarbetare gå en anläggningsskötarutbildning? Här kan du hitta och jämföra kvalitetssäkrade anläggningsskötarutbildningar för att få kunskapen du behöver i rollen som anläggningsskötare. En anläggningsskötarutbildning vänder sig till dig som har blivit utsedd till anläggningsskötare och behöver gå en godkänd anläggningsskötarutbildning.

En anläggningsskötarutbildning kan med fördel hållas på plats hos er eller i någon av våra utbildares lokaler. Priset på en anläggningsskötarutbildning är huvudsakligen anpassat efter storleken på gruppen och vilket upplägg ni söker.

Behöver du en eller din personal gå en anläggningsskötarutbildning? Fyll i intresseformuläret nedan med kontaktuppgifter, hur många ni är och vad för upplägg ni söker så rekommenderar vi rätt utbildare!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt anläggningsskötarutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Anläggningsskötarkurs

  Proactive Fire

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  -

  Utbildning för anläggningsskötare av brandlarm

  Great Security Syd

  Brandskydd & Säkerhet
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Malmö
  Skåne län
  -

  Anläggningsskötare Brandlarm

  LAVI Gruppen

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  Örebro
  Örebro län
  -

  Anläggningsskötare brandlarm

  Great Security Mitt AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Norrköping
  Rikstäckande
  Östergötlands län
  -

  Anläggningsskötare Brandlarm

  Brandskyddsföreningen Skåne

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Distans
  Kristianstad
  Skåne län
  -

  Anläggningsskötare brandlarm

  Har du blivit utsedd till anläggningsskötare och behöver gå en godkänd anläggningsskötarutbildning? Då har vi utbildningarna för dig. Utbildningen syftar i att ge dig som anläggningsskötare den kunskap du behöver för att kunna hantera och kontrollera anläggningens brandlarm efter de regler som finns. Här kan du hitta och jämföra kvalitetssäkrade anläggningsskötarutbildningar för att få kompetensen du behöver i rollen. Som anläggningsskötare ska du ha kunskapen som krävs för underhåll och skötsel av brandlarm då du är en viktig del av det systematiska brandskyddsarbetet på anläggningen. På varje anläggning ska det finnas minst två kompetenta anläggningsskötare som ansvarar för ett fungerande brandlarmsystem. Brandlarmsystemet är en central del i säkerheten och ett viktigt system som både räddar liv och bidrar till att reducera brandskadekostnader.

  Anläggningsskötare sprinkler utbildning

  Automatiska vattensprinklersystem räddar liv och sparar dessutom varje år hundratals miljoner kronor i brandskadekostnader. För att säkerställa ett fungerande sprinklersystem är det nödvändigt att du som anläggningsskötare hanterar skötsel och underhåll regelbundet och korrekt. Det finns olika typer av sprinkleranläggningar men för att en anläggning ska uppfylla försäkringsbolagens krav, krävs bland annat att du som har blivit tilldelad rollen som anläggningsskötare är utbildad och har ingående kunskaper om drift, kontroll och underhåll. Med en anläggningsskötarutbildning uppfyller du dessa krav och får kunskap kring systemets olika funktioner och underhåll.

  Anläggningsskötare ansvar

  Som anläggningsskötare ansvarar du för brandlarmanläggningen, samt att skötsel och underhåll av anläggningen utförs efter behov. Med en anläggningsskötarutbildning får du kunskapen du behöver för att kunna sköta och underhålla brandlarm. Kompetensen du får är väsentlig för att på ett systematiskt och effektivt sätt kunna minska risken för onödiga brandlarm, samtidigt som du säkerställer ett fungerande system. Du ansvarar därmed inte bara för att anläggningens skötsel, utan även för en central del av anläggningens säkerhet.

  SBF 110

  Enligt försäkringsbolagen och SBF 110 ”Regler för brandlarm”, ska varje anläggning ha minst två utbildade anläggningsskötare som ansvarar för skötsel och kontroll av anläggningens brandlarm. Dessa krav säkerställer du med en anläggningsskötarutbildning där du får kunskap om skötsel, kontroll och hantering av brandlarmsystemet. Utbildningarna uppfyller även kraven i SBF 120 ”Regler för sprinklersystem”.

  Anläggningsskötare distansutbildning

  En anläggningsskötarutbildning på distans genomförs via ett webbaserat verktyg, vilket gör att du eller dina medarbetare kan genomföra kursen när det passar er. Anläggningsskötarutbildningar kan även genomföras fysiskt på plats hos någon av våra utbildare, alternativt på plats hos er i era lokaler. Du kan läsa mer om olika anläggningsskötarutbildningar eller skicka in en intresseförfrågan med kontaktuppgifter och önskemål kring upplägg.

  Vill du läsa mer om kurser och utbildningar inom området brandsäkerhet?

  • Är du brandsyddsansvarig och söker en utbildning i enlighet med lagen om skydd mot olyckor (2003:778)? En utbildning för brandskyddsansvarig ger dig de kunskaper som du behöver för att säkra en trygg och brandsäker arbetsplats.
  • Har du blivit tilldelad utrymningsansvar och behöver således kompetensen för att säkerställa din omgivnings säkerhet vid brand och utrymning? Här kan du läsa mer om utbildningen du behöver i rollen som utrymningsledare.
  • Behöver du och dina medarbetare gå en brandskyddsutbildning för att lära er hur man agerar vid brand? Här kan ni söka och jämföra olika brandskyddsutbildningar efter era behov.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Brandskyddsansvarig utbildning

  Har du nyss blivit tilldelad brandskyddsansvar och söker en brandskyddsansvarig utbildning? Enligt lagen om skydd mot olyckor (2003:778) skall...

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Föreståndare brandfarlig vara

  Jobbar ni med att hantera brandfarliga och explosiva varor på din arbetsplats? Är din verksamhet tillståndspliktig enligt lagen om...

  Brandskyddsutbildning

  Gå en brandskyddsutbildning och lär er hur man ska agera vid en brand. Alla anställda på en arbetsplats bör...

  SBA utbildning

  Gå en SBA utbildning! Alla företag behöver ett effektivt systematiskt brandskyddsarbete. En SBA utbildning kan hållas på distans eller...

  Heta arbeten Göteborg

  Boka och gå en kurs inom heta arbeten i Göteborg. Vi har samlat information och kurser om heta arbeten...

  Säkerhetsutbildning

  Gå en säkerhetsutbildning! Vi har samlat de mest attraktiva utbildningarna inom säkerhet. På studier.se kan du hitta utbildningar inom...

  Kurser krisberedskap

  Behöver du eller dina kollegor gå en kurs i krisberedskap? Här har vi samlat Sveriges bästa företag och kurser...

  Brandskyddsutbildning Göteborg

  Genom att gå en brandskyddsutbildning Göteborg får ni kunskap i hur man ska agera om en brand skulle uppstå....

  Brandfarliga Arbeten

  Jobbar du eller din personal på en arbetsplats med risk för brand? I så fall måste ni genomgå en...