Flyg, sjöfart & transport

Vill du arbeta med Flyg, Sjöfart & Transport? Känns det ofta som att du har huvudet uppe i molnen eller ögat mot horisonten? Att arbeta tills havs eller skyn är inte bara spännande, utan är även arbetsområden som är... Läs vidare

Visar 1 till 1 av 2

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Pilotutbildning - Airline Ready Pilot Program

OSM Aviation Academy AB

Yrkesutbildning
1-2 år
Program
Löpande
Rikstäckande
Västerås
Västmanlands län
975000 SEK

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Vad vill du plugga?
Robin

Flyg, sjöfart & transport

Flyg, Sjöfart & Transport

Vill du arbeta med Flyg, Sjöfart & Transport? Känns det ofta som att du har huvudet uppe i molnen eller ögat mot horisonten? Att arbeta tills havs eller skyn är inte bara spännande, utan är även arbetsområden som är högt eftertraktade och där det finns många möjligheter! Att gå en yrkesutbildning i Flyg, Sjöfart & Transport ger dig goda möjligheter till ditt drömjobb efter din avslutade utbildning. Du kan både plugga på distans såväl som på plats. Hitta och jämför din nästa yrkesutbildning bland Sveriges populäraste utbildningsanordnare!

Yrkesutbildning i Flyg, Sjöfart & Transport

Flyg, Sjöfart & Transport är ett brett område. Övergripande för de allra flesta utbildningar är att du bör vara intresserad av maskineri, drift och underhåll. Inom många yrkesområden är det också en fördel att som person vara strukturerad, noggrann och lösningsorienterad.

Genom att gå en yrkesutbildning kan du bli exempelvis bli flygtekniker, pilot, marin servicetekniker och sjöingenjör. Det finns en hel del spännande och roliga kurser inom exempelvis flygutbildning och pilotutbildning för dig att ta del av!

Vad lär du dig när du läser Flyg, Sjöfart & Transport?

När du går en yrkesutbildning inom Flyg, Sjöfart & Transport får du lära dig de verktyg och kunskaper som du behöver för att arbete inom ditt drömyrke.

Några av de kunskaper som du kan få med dig från utbildningarna är fördjupade kunskaper om konstruktion, funktion och verkningssätt samt färdigheter i service, underhålls-, reparations- och modifieringsarbete.

Lärande i arbete (LIA)

I alla utbildningar brukar det ingå praktik (LIA) vilket innebär att delar av utbildningen sker på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Den praktiska erfarenheten är högt efterfrågad på arbetsmarknaden och ger dig goda möjligheter till anställning efter avklarad utbildning. Genom praktiken får du också en fot in hos företaget och många får anställning direkt efter sin avslutade praktikperiod.

Utbildningarna och kurserna inom Flyg, Sjöfart & Transport är av varierande omfattning och karaktär. Därför blir det svårt att fastställa kostnader för en utbildning då dessa skiljer sig. Se istället under respektive utbildningar och kurser för att se och jämföra kostnader. Många av utbildningarna är CSN-berättigade. Läs gärna mer om hur du kan finansiera dina studier.

Vidare läsning och liknande ämnesområden

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Andra relevanta kurser för dig som vill utbilda dig inom Flyg, Sjöfart & Transport kan du exempelvis hitta i kategorin dykarkurser. På en dykarkurs får du äventyra och utforska de fantastiska miljöerna till havs – en spännande och en gång i livet upplevelse!

Om du är intresserad av att få en yrkesexamen med hög chans till anställning efter dina avslutade studier kan du också studera på yrkeshögskola. Läs gärna vidare i våra artiklar om ansökan yrkeshögskola, yrkeshögskola distans och yrkeshögskola i Göteborg. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig. Du kan även kika in på vilka som är Sveriges bästa yrkesutbildningar eller Sveriges bästa YH-utbildningar för mer inspiration!