Flygutbildning

Gå en flygutbildning till flygtekniker eller pilot! Är du en person med huvudet bland molnen? Sikta högt – gå en flygutbildning! Här på Studier.se kan du hitta, söka och jämföra olika flygutbildningar från några av Sveriges bästa utbildare som erbjuder flygutbildningar. Du kan välja allt ifrån pilotutbildning till flygteknik utbildning. Fyll i formuläret direkt här på sidan så får du kontakt med rätt flygutbildning för dig!

Skickar...

Låt oss hitta nästa flygutbildning åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Professional Pilot Program

  OSM Aviation Academy AB

  Yrkesutbildning
  1-2 år
  Program
  Löpande
  Flera orter (5 st)
  950 000 SEK

  YH Flyginstruktör utbildning

  OSM Aviation Academy AB

  Yrkeshögskola
  1 år
  Program
  Löpande
  Rikstäckande
  Västerås
  Västmanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Flygtekniker

  Västerås Yrkeshögskola

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  HT 2022
  Västerås
  Västmanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Flygtekniker/El- och Avioniktekniker B1.1/B2

  Flygteknik Technical Training Nyköping

  Yrkeshögskola
  16 augusti 2021
  Nyköping
  Södermanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  El- och Avioniktekniker B2

  Flygteknik Technical Training Nyköping

  Yrkeshögskola
  Löpande
  Nyköping
  Södermanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Gymnasieskolan - Flygteknikutbildning

  Flygteknikcenter Ljungbyhed

  Gymnasium
  3 år
  Löpande
  Klippan
  Skåne län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Flygteknik uppdragsutbildningar

  Flygteknikcenter Ljungbyhed

  Kompetensutveckling
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  Pilotutbildning - YH Integrerad Trafikflygarutbildning

  OSM Aviation Academy AB

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  Löpande
  Rikstäckande
  Västerås
  Västmanlands län
  0 SEK

  Pilotutbildning - First Officer Program

  OSM Aviation Academy AB

  Yrkesutbildning
  1-2 år
  Program
  Löpande
  Rikstäckande
  Västerås
  Västmanlands län
  950000 SEK

  Flygutbildning

  Vill du gå en flygutbildning? Här ser du några av Sveriges bästa flygutbildningar som tar dig ett steg närmare ditt drömjobb. Till exempel kan du bli First Officer eller gå en flygteknikutbildning och studera Flygteknik om du vill jobba i en internationell högteknologisk bransch med service och underhåll av flygplan. Flygutbildningarna är optimerade för att du under kort tid ska få den kompetens du behöver för att komma ut i arbetslivet så snabbt som möjligt!

  Pilotutbildning

  Ofta varieras teori med praktik för att du ska lära dig grunderna i din pilotutbildning eller flygutbildning. Flygutbildning, Pilotutbildning, First officer utbildning, trafikflygarutbildning eller flygtekniker utbildning är alla spännande och roliga utbildningar med mycket varierat innehåll där du får ta mycket ansvar. Om du vill läsa mer om specifikt pilotutbildning kan du läsa mer under pilotutbildning.

  Flygtekniker Utbildning

  En flygteknikutbildning är upplagd så att eleverna får en bred kompetens, allt för att de ska vara redo för en anställning i flygbranschen. För att arbeta som flygtekniker måste du vara ansvarsmedveten, flexibel och stresstålig. Ofta varvas teori med praktik för att du direkt efter examen ska kunna få en bra anställning och veta hur man jobbar som flygtekniker rent praktiskt.

  Utbildning Flygtekniker Längd

  Oavsett om du vill gå en flygutbildning så som en pilotutbildning eller en flygteknikutbildning brukar längden vara omkring två år. Flygutbildningen ger dig då rätt kompetens på kort tid för att göra dig redo för att ta ett jobb som exempelvis flygplanspilot, first officer, flygtekniker eller flygmekaniker. Undrar du över pris för en flygutbildning? Pris för en flygutbildning varierar beroende på flera faktorer – var i landet du vill gå utbildningen – vad du vill jobba med efter din flygutbildning – vilken utbildning samt vilken utbildningstyp du väljer.

  Flygmekaniker Utbildning

  Om du vill gå en flygutbildning där du jobbar mycket tekniskt är en flygtekniker utbildning eller flygmekanikerutbildning rätt för dig. Det finns en likheter men även del skillnader i utbildning mellan flygmekaniker och flygtekniker. Både om du går en flygmekaniker utbildning eller en flygplanstekniker utbildning/flygtekniker utbildning kommer du att få arbeta med tillsyn, reparationer och underhåll av flygplan, helikoptrar och motorer. Du kan även få arbeta med nytillverkning av dem. Vill du gå en flygmekaniker utbildning behöver du inte lika lång utbildning som om du går en flygtekniker utbildning. Går du en utbildning till flygtekniker kommer du å andra sidan få mer ansvar och arbeta mer med inspektioner och felsökning än om du går en flygmekaniker utbildning.

  Flygtekniker Yrkeshögskola

  Flygtekniker Yrkeshögskola – Om du vill läsa till flygtekniker på yrkeshögskola får du all kunskap du behöver för ett flygtekniker jobb inom bara två år! En Flygtekniker utbildning ger en kvalificerad yrkeshögskoleexamen som motsvarar en kandidatexamen. En flygtekniker utbildning via yrkeshögskola är avgiftsfri och CSN-berättigad.

  Flygtekniker Jobb

  Om du går en flygutbildning så som en flygteknik utbildning kommer du bli eftertraktad inom flera områden på arbetsmarknaden. Du kan anställas hos de privata flyg- eller helikopterföretagen, inom militären (flygvapnet – flygtekniker försvasmakten), eller inom verkstäder för flygteknik. Yrket har en ljus framtid och en flygteknikutbildning kommer alltid behövas då flygplan och helikoptrar samt deras motorer behöver ses över efter ett visst antal flygtimmar. Där behövs du som har rätt flygteknikutbildning. Du ges stort ansvar av både kollegor, arbetsgivare samt de passagerare som ska flyga planen som du reparerar. Ny flygteknik tas ständigt fram vilket gör att du får ett spännande yrke där en flygteknik utbildning är första steget.

  Andra utbildningar

  Om du inte hittat den utbildning du letat efter kan vi hjälpa dig att hitta rätt. Om du vill jobba med fordon men inte flyg kanske du vill jobba med tåg och gå en lokförare utbildning. Det finns även flera distansutbildningar att gå inom många intressanta utbildningsområden. Perfekt för dig som inte har möjlighet att gå en längre utbildning som är platsbunden, men även för dig som inte riktigt har bestämt vad du vill studera. Du kan då pröva på olika kortare utbildningar på distans för att känna efter vad det är just du vill göra. Det är väldigt många utbildningar här på Studier.se som inte kräver några förkunskaper. Du kan läsa mer om hur det fungerar att till exempel läsa på folkhögskola distans eller yrkeshögskola distans. De flesta yrkeshögskoleutbildningar, yrkesutbildningar och kurser kan du gå utan särskilda behörighetskrav. Funderar du på att göra högskoleprovet? Vi har samlat en hel del tips för dig som överväger att gå en universitets- eller högskoleutbildning. Om du vill läsa på högskola rekommenderar vi att du också läser om vilka som är de 10 mest populära utbildningarna 2020.

  Skicka in en intresseanmälan nu så hjälper vi dig att matcha dina behov med din drömutbildning!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Flygtekniker utbildning

  Vill du gå en flygtekniker utbildning? En flygtekniker arbetar med att underhålla, serva och reparera flygplan och helikoptrar. Som...

  Lokförare utbildning

  Vill du gå en lokförare utbildning för att jobba som lokförare? Då har du kommit rätt! Vi har samlat...

  Bästa yrkeshögskolorna i Sverige

  Vill du veta vilka som är de bästa yrkeshögskolorna i Sverige? Hos oss på Studier.se kan du söka, jämföra...

  Kort utbildning, garanterat jobb

  Vill du gå en kort utbildning som leder till garanterat jobb? Då ska du läsa vidare! Hos oss på...

  Pilotutbildning

  Vill du gå en flygutbildning eller pilotutbildning? Att gå en flygutbildning så som pilotutbildning, flygteknikutbildning eller flygplansmekaniker utbildning är...

  Administationsutbildning

  En administrationsutbildning passar dig som vill kunna arbeta inom många olika branscher och föredrar ett jobb med varierande arbetsuppgifter...

  Behandlingspedagog utbildning

  Vill du ha ett arbete där du får möjlighet att arbeta med människor och hjälpa andra? Som behandlingspedagog är...

  Gratis utbildningar med en lovande framtid

  Vill du gå en gratis utbildning med en lovande framtid? Ibland står det still och vi behöver hjälp att...

  Omställningsutbildning

  Arbetsmarknaden är i ständig förändring, varje år försvinner tusentals jobb i Sverige medan nya arbetstillfällen tillkommer. Dom nya jobben...

  Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

  Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...