Pilotutbildning

Vill du gå en flygutbildning eller pilotutbildning? Att gå en flygutbildning så som pilotutbildning, flygteknikutbildning eller flygplansmekaniker utbildning är både roligt och innebär mycket ansvar. Ansök till din flygutbildning nedan eller skicka en intresseanmälan så hjälper vi dig att matcha dina behov med rätt utbildning!

Här på Studier.se kan du hitta, söka och jämföra olika flygutbildningar från flera av Sveriges bästa flygutbildare. Du kan även fylla i intresseformuläret här på sidan så skickar vi dig upp till fem skräddarsydda utbildningsförslag som passar dina behov!

Skickar...

Låt oss hitta rätt flygutbildning åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Flygtekniker/El- och Avioniktekniker B1.1/B2

  Flygteknik Technical Training YH

  Yrkeshögskola
  HT 2024
  Nyköping
  Södermanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  El- och Avioniktekniker B2

  Flygteknik Technical Training YH

  Yrkeshögskola
  VT 2024
  Nyköping
  Södermanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Flygtekniker - Flygteknikutbildning

  Flygteknikcenter Ljungbyhed

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2024
  Klippan
  Skåne län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Flygteknik uppdragsutbildningar

  Flygteknikcenter Ljungbyhed

  Kompetensutveckling
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  Pilotutbildning

  Vill du bli pilot eller gå en flygutbildning? Då bör du läsa vidare! Här har vi samlat ett urval av de bästa flygutbildningarna i Sverige, för att göra det enklare för dig i ditt sökande. Oavsett om du vill gå en first officer utbildning, pilotutbildning eller flygtekniker utbildning har vi rätt flygutbildning för dig.

  Flygutbildning

  Här ser du ett urval av Sveriges bästa flygutbildningar som tar dig ett steg närmare ditt drömjobb. Om du är intresserad av en flygutbildning men inte kan eller vill bli just pilot finns även flera andra liknande flygutbildningar inom området. Till exempel kan du bli First Officer eller gå en flygteknikutbildning och studera Flygteknik om du vill jobba i en internationell högteknologisk bransch med service och underhåll av flygplan. Flygutbildningarna nedan är optimerade för att du under kort tid ska få den kompetens du behöver för att komma ut i arbetslivet så snabbt som möjligt!

  Hur går man tillväga för att utbilda sig till pilot?

  Första steget är att kontakta den utbildare du är intresserad av. Vad krävs för att bli pilot? Det krävs en flygutbildning! Skicka en intresseanmälan så hjälper vi dig få kontakt med de utbildare som kan passa dina önskemål. Ofta får du börja med att göra olika tester för att se om du är lämpad att arbeta som pilot. För att veta exakta behörighetskrav, vänligen kontakta respektive utbildare då ansökningsprocesserna skiljer sig åt. Om du inte uppfyller kraven för att bli just pilot finns även många andra flygutbildningar som kan passa dig.

  Pilotutbildning Innehåll

  Ofta varieras teori med praktik för att du ska lära dig grunderna i din pilotutbildning eller flygutbildning. Flygutbildning, Pilotutbildning, First officer utbildning, trafikflygarutbildning eller flygtekniker utbildning är alla spännande och roliga utbildningar med mycket varierat innehåll där du får ta mycket ansvar. Utbildningarna är ofta ungefär två år och är optimerade för att du ska kunna komma ut i arbetslivet så snabbt som möjligt. För att veta exakt upplägg på flygutbildningarna, gå till respektive utbildare i listan för mer information. Vill du till exempel gå OSM First Officer Program får du alla behörigheter och certifikat som krävs för att kunna jobba som First Officer på ett europeiskt flygbolag, utan att behöva ha några förkunskaper.

  Pilotutbildning Pris

  Om du vill gå en pilotutbildning, flygutbildning, flygteknikerutbildning eller trafikflygarutbildning finns det olika pris beroende på utbildare, utbildning och utbildningsform. Det finns de utbildningar som är CSN-berättigade och de som är självfinansierade. Beroende på utbildningen och dess innehåll kan den vara antingen statligt finansierad till att kosta upp till en miljon kronor. Det innebär dock inte att du behöver ha alla pengar idag utan ofta erbjuds du möjligheten till en förmånlig avbetalning via utbildaren. Innan du stirrar dig blind på priset bör du läsa informationen om den flygutbildning du vill gå och dess innehåll. Även om en flygutbildning innebär en viss investering, erbjuds ofta finansieringsmöjligheter via din flygutbildare. Om du verkligen vill få ditt drömjobb som du kommer jobba med länge och som troligtvis kommer generera en bra lön – då kan en gedigen grundutbildning vara en väl värd investering, eller hur?

  Finansiera pilotutbildning

  Utbildningsföretagen erbjuder ofta förmånliga finansieringslösningar för dig som blir antagen. Det innebär att du ges möjlighet att utbilda dig till det du vill genom ändå även om du inte har hela summan här och nu. En del utbildningar är CSN-berättigade – läs mer under respektive utbildare. Oavsett vilket – det är otroligt vanligt att som student behöva låna för att finansiera sin utbildning. Du får se din flygutbildning/pilotutbildning/flygtekniker utbildning som en långsiktig investering! Här kan du få fler tips på hur du kan finansiera dina studier.

  Pilotutbildning Jobb

  En pilotutbildning eller flygutbildning leder ofta snabbt efter examen till jobb för många. För att snabbare kunna få ett jobb är det bra om du är villig att flytta efter din flygutbildning, då det är en internationell bransch där efterfrågan varierar beroende på plats. Efter en flygtekniker utbildning blir du utbildad flygtekniker – varpå du kan få arbeta med service och underhåll av flygplan. Om du är rörlig och kan tänka dig att arbeta internationellt är en flygutbildning helt rätt utbildning för dig!

  Flygtekniker Yrkeshögskola

  En god idé om du vill gå en flygtekniker utbildning som är avgiftsfri, CSN-berättigad och leder till jobb efter avslutad flygutbildning är att studera sin flygutbildning via Yrkeshögskola. De är på mindre än två år och gör dig redo för ett flygtekniker jobb direkt efter avslutad examen!

  Flygtekniker Jobb

  Om du går en flygteknikerutbildning har du goda chanser att få ett jobb som flygtekniker efter avslutad utbildning – flera utbildningar ger examen som ger dig behörighet att även jobba som flygtekniker utomlands. Du kan alltså få en internationell flygkarriär efter avslutad flygteknik utbildning. För att få veta vart tidigare studenter som valt att studera flygteknik eller gått en pilotutbildning är du välkommen att kontakta våra utbildare direkt här via Studier.se, så ger de dig svar på dina frågor!

  Fler utbildningstips

  Om du inte hittat den utbildning du letat efter kan vi hjälpa dig att hitta rätt. Det finns till exempel flera distansutbildningar att gå inom flera intressanta utbildningsområden. Perfekt för dig som inte har möjlighet att gå en längre utbildning som är platsbunden, men även för dig som inte riktigt har bestämt vad du vill studera. Du kan då pröva på olika kortare utbildningar på distans för att känna efter vad det är just du vill göra. Det är väldigt många utbildningar här på Studier.se som inte kräver några eller få förkunskaper. De flesta yrkeshögskoleutbildningar, yrkesutbildningar och kurser kan du gå utan särskilda behörighetskrav. Funderar du på att göra högskoleprovet? Vi har samlat en hel del tips för dig som överväger att gå en universitets- eller högskoleutbildning.

  Skicka in en intresseanmälan nu så hjälper vi dig att matcha dina behov med din drömutbildning!